Óriási meglepetésre nem lesz ott a Team Liquid az idei első Majorön!

A Kuroky vezette Team Liquid egyszer már legyőzte a Team Lithiumot, azonban az alsó-ági visszavágó alkalmával rendesen kikupálták magukat, és visszavágtak.

A Major selejtezők legnagyobb meglepetését produkálta a Team Lithium, miután –a csoportküzdelmeknél ugyan még alulmaradtak a Team Liquid ellen– az alsó-ágon sikerült revansot venniük, és kiejtették 2017 világbajnokát.

Már a B jelű kvartettben is meggyűlt a baja a Liquidnek a Lithiummal, de ott sikerült két vállra fektetniük őket. Aztán a felső-ágon szintén nem sikerült megtalálni az ütőképes formájukat, a Secret könnyedén verte őket 2-0-ára. Ezek után jött a feketeleves, ugyanis a Khezu vezette Lithium visszavágott a korábbi vereségért. Brutál hosszúságú BO3-as párharcban sikerült ez nekik, így idő előtt búcsúztatták a Liquidet, így Matumbamanék idén Malajziában már biztosan nem versenyeznek. Ennek ellenére a további csoda a Lithiumnak sem sikerült, a Dota 2-be újra belevágó NiP, ppd és FATA irányításával megálljt parancsolt nekik. A Secret és a NiP előtt a megtáltosodó Alliance szerzett még jogot a Major részvételre.

Minden régióban kialakult a kvalifikált együttesek listája, –a november 9-18. között zajló Major versenyen így néz ki a mezőny:

Egyetlen csapat kiléte kérdéses még, ugyanis a 16. helyet a Minor aranyérmesének tartják fent. Egyelőre csak annyi derült ki, hogy végre újra Európába költözik a DPC, hiszen az első Minor a Dreamhack 10. szezonjának döntője Stockholmban lesz (tavaly szintén ilyen titulust kapott az S9).

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!