Battle, shot-caller, vagy Rally to aaaahhh! Brigitte main vagy valójában?

Battle, shot-caller, vagy Rally to aaaahhh! Brigitte main vagy valójában?

A karaktert mainelő játékosok legelterjedtebb típusait nemrég a TGN szedte össze. 

Brigitte már a megjelenését követően az Overwatch egyik legmegosztóbb karaktere lett, mivel a rajongók egy része rettenetesen imádja személyiségét és a köré írt történetet, míg mások a világból ki tudnának szaladni a képességei és az alacsony skill igénye miatt. Az idő előrehaladtával utóbbiak tábora jócskán megnőtt, amire úgy reagált a Blizzard, hogy többször is lenerfelték a hősnnőt. A gyengítésektől függetlenül Brigitte továbbra is rendkívül OP-nak számít –főleg egy GOATS kompozícióban–, és a legutóbbi statisztikák szerint is továbbra is 55% győzelmi aránnyal rendelkezik a legtöbb rankon.

A hősnő emiatt, már pár hónapja a mémek céltáblájává vált és a mérkőzéseken rendszeresen hallani olyan vicceket, hogy bármi jobb, mint Brigitte main-nek lenni. Nos, a hősnő képességeit rendszeresen kihasználóként mondhatom, hogy azért annyira nem rossz dolog ez, –főleg ha szeretnénk gyorsan visszaszerezni az elvesztett rankunkat. Természetesen a Brigitte main mém nem kerülte el a tartalomgyártók figyelmét sem és a TGN nemrég összeállított egy listát arról, milyen típusba is sorolhatók a karakterrel legtöbbet játszó rajongók.  Figyelem, az alábbi lista bizonyos részei ártalmasak lehetnek az öniróniával és humorral nem rendelkező játékosok számára, fogyasztása csak saját felelősségre!

  1. Battle Brigitte - Sosem gyógyít, mondván, ott a passzív és csak annyiból áll az agya, hogy DPS, DPS, DPS....
  2. A mesterlövész - Arra szakosodtak, hogy Whip Shot a képességet használva Widowmaker módjára a távolból szedjék le az ellenfeleket. Szintén DPS orientált, keveset gyógyít, csak megy előre és dobálja a buzogányát.
  3. A túlságosan magabiztos - A karakter sokszínűségéből adódóan mindent magára akar vállalni és egyszerre betölteni a Tank, Dps és Support szerepkört, ami miatt általában többet tölt a Spawn teremben, mint a csatatéren. 
  4. A Rally to aaaaahhhh! - Már biztos kitaláltátok, ezek a Brigitte-ek rendszeresen overextendelnek, azaz előremennek, a vészhelyzetből adódóan rosszkor használják az ultijukat és amint kimondják a mágikus szavakat, eltűnnek az ellenfél golyózáporában. Érdekesség, hogy nem csak a Brigitte játékosokra jellemző ez a stílus, hanem mondjuk a Genji, Tracer, vagy Pharah mainekre is. 
  5. A pajzsok királynője - Jellemzően úgy hiszi, a 600 pontos pajzsa mindent megfog, bármit kibír és örökké tart. Természetesen ennek rendszerint csúnya vége lesz és a játékos egy idő után remélhetőleg rájön, hogy inkább a tank hősöket kellene csatába vinnie. 
  6. A megmentő - A Brigitte mainek közül talán ezzel járunk a legjobban, mivel odafigyel a társakra, egyhiteli a Tracer-t, hátralöki az ultizó Genji-t és még sorolhatnám. 
  7. A flanker irtó - Hasonlóan a megmentőhöz, ők is igyekeznek a legjobbat kihozni magukból, stílusokból adódóan azonban különös figyelmet fordítanak a többi Support védelmére és hatékony módon eliminálják a rájuk támadókat. 
  8. A kombó mester - Őket leginkább a killfeed-en látni, ugyanis képességeiket használva befejeznek minden ellenfelet, akinek még maradt egy parányi élete is a csapatharc után. Nem összekeverendő a Battle Brigitte-tel, mivel a kombó mesterek csak a biztosra mennek. 
  9. A shot-caller - Nevéből adódóan igyekszik kommunikálni a csapattal és minden egyes lépését megosztja a társakkal. Természete miatt viszont nem fél kimondani, ha a csapat valamilyen téren nem teljesít jól, stílusa egyénenként változik.
  10. 5 gold medálom van btw - Unikornis számba mennek, mégis léteznek, főleg az alacsonyabb rankokon. Alfajait tekintve lehet jó fej, aki magában tartja az infót és ösztönzi a csapatot a jobb teljesítményre, vagy lehet a magamfajta sfej, aki passzív agresszívan kérdezi meg a többiektől, hogy akkor most afkolnak, vagy csinálnak is valamit?

Ti melyikkel szoktatok leginkább összefutni a mérkőzéseitek során? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!