Az új colorblind beállítások akár az átlagjátékosok számára is hasznosak lehetnek

Az új colorblind beállítások akár az átlagjátékosok számára is hasznosak lehetnek

Az Overwatch testreszabhatóságának új korszakát hozhatja el az opció. 

Néhány nappal ezelőtt Jeff Kaplan új Developer Update videóval jelentkezett, amiben megosztott minden részletet a ránk váró Torbjörn reworkről, a további hősváltoztatásokról, illetve a hamarosan érkező Halloween Terror eseményről is elejtett néhány szót. Ha esetleg lemaradtatok volna a videóról, azt az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Minden, amit a közelgő Torbjörn reworkről tudni érdemes!

Sensevida | 18/09/22 08:00 Tegnap éjjel Jeff Kaplan beváltotta múltheti ígéretét és az Overwatch legújabb Developer Update videója kikerült az éterbe, melyben végre valahára elárulta a részleteket a ránk váró Torbjörn reworkkel kapcsolatban. A karakter átalakítását még pár hónappal ezelőtt jelentették be, és nyáron egy koreai infó szivárgásnak köszönhetően néhány apróságot is megtudhattunk, -például az ulti változásról és az eldobható Turret-ről.

A temérdek újdonság mellett Jeff egy nagyon fontos infót is megosztott a közösséggel, miszerint a tesztszerveren már egy feljavított colorblind, azaz színvak mód is megtalálható. Sajnálatos módon a betegség nagyon sok formában sújtja a benne szenvedőket és a régi rendszer csupán kevesek számára volt hasznos, de a frissítéssel azok számára is élvezhetőbb lesz a játék, akik számára nehéz megállapítani mondjuk az ellenséges vagy baráti játékosok körvonalai közti különbséget.

Benne van a pakliban azonban, hogy az új funkció az egészséges játékosok számára is előnyt jelenthet, ugyanis a benne található beállításokkal módosíthatjuk a karakterek körvonalának színét. Azt, hogy a társaink körvonalát láthatjuk a falakon keresztül csak nemrég vezették be, viszont a funkció csupán halvány kékben elérhető. Ezzel szemben az új színvak opciók lehetővé teszik, hogy sokkal élesebb színekkel láthassuk el a játékot, neon zöldben például szó szerint rikítanak a karakterek. 

A beállítás viszont teljesen lecseréli egyes vizuális effektek színét is, például a Mei fal és ulti is zöldben pompázik és még sorolhatnám. Most joggal kérdezhetitek, miért is számít ez hasznosnak? Nos azzal, hogy feltűnőbbek a társak körvonalai, jobban tudjuk felmérni a helyzetüket egy esetleges támadás során, ráadásul ha már meguntátok az egyhangú piros/kék kombinációt, akkor kipróbálhattok valami vadabbat is, mint mondjuk az alábbi videóban.

Nektek hogy tetszik ezek alapján az új colorblind mód? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!