Így néztek ki a Boomsday Project ikonikus lapjai eredeti formájukban

Így néztek ki a Boomsday Project ikonikus lapjai eredeti formájukban

A Team 5 csapata rengeteg ötletet vetett el, de ezek nem vesztek el. Bemutatjuk az eredeti változatait a Boomsday Project legendás lapjainak!

Dean Ayala és Peter Whalen neve mindenki számára ismerősen csenghet: ők azok akik Ben Brode óta feltűnnek a Hearthstone-nal kapcsolatos videókban a Blizzard oldaláról. A Team 5 vezető figurái ezúttal egy interjúban meséltek arról, hogy eredetileg milyen elképzeléseik voltak a Boomsday Project lapjaival kapcsolatban, amik végül a tervezőasztalon maradtak, és helyette teljesen más megvalósítást kaptunk. Következzenek az eredeti koncepciók, amiket eddig még sosem láthattunk!

A Zsebgalaxis koncepciója

A Boomsday Project rengeteg lapot adott Jaina-nak, ami a varázslatokra épít. Plusz spell damage, véletlen lények idézése, leszedések, Research Project stb. A fejlesztők szerint az egyensúly érdekében kapta meg a Mage a lényekre épülő varázslatot, amivel teljesen más változatok is teret nyerhettek volna. Ez nem történt meg, de a potenciál még mindig hatalmas a Pocket Galaxy végleges változatában, –a meta alakulásával minden bizonnyal találkozhatunk majd vele stabilan működő paklikban.

Floop’s Gloop

A legendás varázslatok tervezésekor a cél nem volt más, hogy valami teljesen új, szokatlan dolgot csempésszenek a játékba, amit azért sikerült is összehozni. A Mage Zsebgalaxisa is csal a manával, de a Druid Gloop varázslata konkrétan broken, főleg az eredeti elképzelés alapján. A kiadott verzió is brutális, de szerencsénkre nem találja még a helyét, se a Standardban, se a Wildban. Egyelőre…

Szolárium

A Heal Zoo Lock népszerűségének és eredményességének az egyik fő oka, hogy Gul’dan kapott egy elképesztően erős kártyát a The Soularium képében. Egy manáért húzhatunk hármat és rögtön eláraszthatjuk a boardot az olcsó lényekkel. Az eredeti változat egy teljesen elborult és broken valaminek tűnik a végleges mellett, tulajdonképpen semmi értelme nem lett volna azt kiadni, mert nem lehetett volna megfelelően gyengíteni azokat a deckeket, amik kihasználták volna a hét manás Soulariumot. Helyesen tette a Team 5, hogy végül teljesen átdolgozták a varázslatot.

Meme’thun

Meglepő, de az első koncepciókban nem Szauron Gépszeme volt a középpontban, hanem a Doctor Doomsday lap, ami ugyanazzal a képességgel rendelkezett, mint a Mecha’thun csak mindezt három manáért (!!) tudta volna. Bármelyik class képes lett volna egy körön belül elpusztítani, ezért muszáj volt elvetni ezt a koncepciót, de nem veszett el teljesen a Doctor Doomsday.

Dr. Doomsday Boom

Az Őrült Tudós eredeti változatban egy Arcane Gianthez hasonló képességgel bírt, csak nem a varázslatok csökkentették a kijátszási költségét, hanem a Mechekre költött manakristályok. A flexibilitása teljesen elveszett volna, mert kizárólag a Mech paklikban lett volna értelme játszani, de ha gyenge a Mech Warrior, akkor a Hero Card is a süllyesztőben végzi. A második változat egy régi Dr. Boom utánérzésnek tűnik, sokkal kisebb változatban. Négy manáért nem tűnik túl önazonosnak, ezért inkább ragaszkodtak a hét manás koncepcióhoz és megalkották a mostani verziót. Valószínű jól döntöttek, mert a lap erős, de nem broken és a Warriornak nagy szüksége volt egy ilyen kártyára.

Összességében jól változtattak irányt több kulcsfontosságú lap esetében is a fejlesztők, –és ebben hatalmas érdeme van Chakkinak, aki profi játékosként segítette a Team 5 munkáját.

Nektek tetszenek a mostani kártyák, vagy inkább az eredeti koncepciókat választanátok?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!