Dániát és Spanyolországot is megelőzzük a profi játékosok számában!

Dániát és Spanyolországot is megelőzzük a profi játékosok számában!

A Pro és Challenger League-t együtt vizsgálva a két játékosunkkal nagyobb e-sport nemzeteket is megelőzünk R6S-ben.

A profi közegben bizony kiváltság szerepelni, és ez nem is sikerül olyan sokaknak. Hiába van ugyanis a Ubisoft játékának, a Rainbow Six:Siege-nek több, mint 35 millió játékosa, csak egy kis szelete játszik a legmagasabb szinten. A Pro és Challenger Leagueben együttesen 16 csapat kap szerepet, ez pedig alsóhangon 80 e-sportolót jelent. Ebből pedig két személyre különösen büszkék lehetünk, hiszen SirBoss a PL-be jutott be, –méghozzá a legtöbb bajnoki címmel büszkélkedhető PENTA Sports játékosaként–, míg blas az ENCE eSportsal az úgynevezett másodosztályban lövöldözhet a virtuális éterben.

Ez amúgy azt is jelenti, hogy a demográfiai felmérés alapján nem mi vagyunk az utolsó nemzet a 15-ből, Spanyolország, Észtország, Dánia, Horvátország ugyanis csak egyetlen profival rendelkezik a legjobbak között. Belgiumnak hozzánk hasonlóan két e-sportolója szerepel az élvonalban, de a tőlünk jóval nagyobb országok, mint Svédország és Oroszország sem ad sokkal nagyobb létszámú e-sportolót a ligába.

Íme a teljes térkép:

Talán az egy picit meglepő, hogy mekkora a fölénye a franciáknak, viszont, ha az FPS játékokat vizsgáljuk, akkor talán már nem furcsálljuk annyira, hiszen ebben a műfajban nagyon sokan játszanak a gallok közül (gondoljunk csak a CS:GO-ra pl.). Mindenesetre nagyon jó látni, hogy a magyar e-sport fejlődik, –és most már a legnagyobb e-sport országok mellett minket is egyre több helyen jegyeznek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!