A Top 5 legdurvább comeback mérkőzések a Dota 2 történetében

A Top 5 legdurvább comeback mérkőzések a Dota 2 történetében

Hét év alatt bizony volt néhány fantasztikus és felejthetetlen Dota 2 összecsapás, a joinDota pedig kigyűjtötte az 5 legdurvább comeback-et.

A Dota 2 lényegében rögtön a professzionális versenyzéssel indult útjára, hiszen 2011-ben a játékot még a The International első rendezvényével promózták. A tétek azóta is óriásiak, és sokszor bizony egy nüansznyi dolog döntött egyik vagy másik csapat javára. Legyen szó a vb-ről vagy egy Majorről, ezeknek a játékosoknak csak a győzelem elfogadható. Melyek voltak az eddigi legemlékezetesebb párharcok? Íme a top 5-ös lista:

A legszorosabb game valaha

A Ninjas in Pyjamas mindig is a szoros mérkőzéseiről és a nagy feltámadásairól volt híres. A legtöbbször tényleg mega-creepeket láthattunk, vagy a két Ancient lebontásának a versenyét figyelhettük az ő meccseikbe.

A YouTube kereső rengeteg olyan találatod dob fel, ahol a NiP nyomást gyakorol az ellenfelére és a főépület bontására is sor kerül, emellett folyamatos teamfightokat lehet látni és mégis sikerül valahogy a vesztes oldalra sodródniuk. A Frankfurt Major európai online selejtezőjében azonban az Alliance ellen mindez megváltozott:

Egy ikonikus vereség

A TI4 alsó-ágán történt az eset, mikor a hírhedt Team DK az LGD-vel nézett farkasszemet. Mindenki úgy gondolta, hogy a DK ezt simán hozzá, 25 ezer gold előnyük ellenére mégsem tudták két vállra fektetni a velük szemben állókat. Az LGD-t keményebb fából faragták, és valami olyasmit mutattak be, amit nem sűrűn lehet látni. Úgy elverték ellenfelüket, hogy a DK a vereséget követően nem sokkal fel is oszlott:

Dagon veszély

Élete majdnem legjobb versenyét futotta az Evil Geniuses a TI6 alatt. Amellett, hogy fantasztikus diadalokat arattak, az igazi győztesei a versenynek a nézők voltak. Az EHOME elleni találkozójuk a felső-ági elődöntőben ugyanis az eddigi egyik legjobb meccsként vonult be a Dota 2 történelem könyvébe. A mega-creepek ellen az EG végül 71 perc után tudta legyűrni a kínaiakat. Szinte minden hősükre Dagont vásároltak, és ezáltal az egyik legizgalmasabb come-back láthatta a világ.

"Bizton állíthatom, hogy soha nem láttam még ilyet" - Blitz

Összetört EG TI álom

Az EHOME elleni mérkőzést –mint kiderült– lehet überelni. Nehéz volt elképzelni, hogy mivel lehet túlszárnyalni azt a meccset, azonban a Digital Chaos elleni szériájuk túlszárnylat minden elvárást. A DC élete formájában meglepte a világot.


A leghosszabb játék a Dota történetében

Ha még nem hallottál erről a párharcról, akkor itt volt az ideje. 2015-ben a Cloud9 a ScaryFaceZZZ ellen meccselt egészen pontosan 3 óra és 20 percig. Ez volt és még mindig ez a leghosszabb mérkőzés a profi Dota archívumában.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!