50 millió dollárt zsebelt be a Cloud9, –komoly tervek is párosulnak mellé!

50 millió dollárt zsebelt be a Cloud9, –komoly tervek is párosulnak mellé!

Nem kis pénz került Jack Etiennékhez, vagyis a Cloud9-hoz. Összesen 50 millió dollárt szereztek támogatásként, és komoly terveik vannak vele.

2013-ban alakult a Cloud9 szervezete Jack és Paulline Etienne jóvoltából, és szinte végig megmaradt a családi feelingje az évek során, noha nagyon sokat nőttek viszonylag rövid idő alatt. Eleinte a házaspár, vagyis Jack és felesége tényleg saját kézzel csomagolták a Cloud9-os merch-öt és küldték ki a rajongóknak, majd Jack apja nézett be hozzájuk, és elkezdett besegíteni nekik. Visszavonult ügyvédként ő lett végül a szervezet első jogi tanácsadója.

Egy Zilean hiba miatt úszott el a Cloud9 helyosztója az RNG-vel - videó

A Cloud9 meccsén egy kellemetlen "hiba" miatt buktak el egy kulcsfontosságú harcot.

"Tényleg a szívünk mélyén egy igazi családi vállalkozás voltunk" - nyilatkozta Jack, aki azóta a szervezet CEO-ja is egyben.

Ez azonban a múlt, a jelenben pedig a Cloud9 egy igazi nemzetközi céggé nőtte ki magát és több nagy e-sportban is jó csapatokat tudhat a magáénak. A League of Legends-ben például ők az egyetlen amerikai csapat, akik idén is kijutottak a világbajnokság a csoportköreiből, míg CS:GO-ban idén is nyertek egy Majort, még januárban. Azóta kissé gyengélkedik ugyan az ötös, de a szervezet bízik bennük. Most hétfőn jelentették be, hogy 50 millió dollárt kaptak második körös támogatásból, –hála a Valor Equity Partners-nek. Érintett még a TrueBridge Capital Partners, a Reimagined Ventures and Glassdoor alapítója, Robert Hohman.

Ezzel az 50 millióval már elég komoly dolgokat lehet elérni, és a Cloud9-nak tervei is vannak 2019-re. Nielsen szerint a Cloud9-nak van a legnagyobb elérése –mind Észak-Amerikában, mind az Egyesült királyságban–, így a merch-ből elég jó számokat tudnak produkálni. Összesen 35-en dolgoznak ezen a területen, de Jack tovább szeretné növelni ezt a részét, hogy még nagyobb nyomot tudjanak hagyni a világon.

A Team Liquidhez hasonlóan egy 20-30 ezer négyzetméteres központot is szeretnének építeni Los Angeles-ben. Itt fog gyakorolni az összes csapat, –beleértve a LoL és CS:GO gárdákat is–, illetve a menedzserek is itt kapnának helyet, valamint egy fizioterapeuta, sportpszichológus és szakács. Reményeik szerint a jövő évet már itt kezdenék meg.

Ez a hely nem csak a már profi csapatoknak ad majd otthont, hanem a friss tehetségeket is itt nevelnék ki. Ez segíthet a későbbiekben, hogy egy csapatkörnyezet ne teljesen új élményként érje a játékosokat. Ha valaki még fiatal, rajong egy játékért és szeretné magát komolyabban kipróbálni, –még akkor is ha fiatalabb–, akkor ez a hely tökéletes lesz, hogy "belekóstoljon" az e-sport világába. Ez egy újabb nagy lépés a Cloud9-nak, akik egyébként idén felkerültek a Forbes Next Billion-Dollar Startups listájára is. Tavaly ilyenkor első körben 20 millió dollár landolt a Cloud9 zsebében, idén pedig rendesen rátettek erre még egy lapáttal.

Az idei év több nagy győzelmet is adott a szervezetnek. Mint már említettük, januárban Majort nyertek CS:GO-ban, júliusban az OW League-et nyerték meg, R6S-ben pedig szintén egy meglepő győzelmet arattak szeptemberben a DreamHack Montreal versenyén míg az NA LCS-ben a 2. helyet érték el és a VB-n is bizonyítottak.

Egy szó, mint száz, jó helyre került ez a pénz, –kíváncsian várjuk, hogy mihez kezd magával a szervezet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!