A Team Liquid korábbi edzője újabb információval szolgált az egészségügyi problémájukról

A Team Liquid korábbi edzője újabb információval szolgált az egészségügyi problémájukról

Nem kell aggódni egyelőre, azonban az egyik játékosuk nem áll még készen az új szezonra mentálisan.

A legendás európai csapat, a Team Liquid úgy döntött, hogy nem játszik a 2018/19-es Dota 2 Pro Circuit szezon első Minor rendezvényén (DreamLeague S10), miután egészséggel kapcsolatos okokra hivatkozva lemondták a szereplést. A TI7 bajnok pótlására a Team Lithium-ot kérték fel.

A Team Liquid sikeréből nem kevés részt vállalt a közelmúltban edzőjük, Seung Gon "Heen" Lee is. Sajnos azonban a közös munka nem is oly régen véget ért, hiszen Heen közös megegyezést követően visszalépett a pozíciójából a TI8 után.

A napokban, miközben élvezte a Twitch-en való streamelést, Heen úgy döntött, hogy válaszol végre a rengetegszer feltett kérdésre - mi az ok, ami megakadályozta a csapatot a versengésben -, mellyel a TL rajongói bombázták már egy ideje. Íme a válasza:

"Azt mondták, hogy az egészségügyi probléma nem olyan komoly, szóval nem arra kell gondolni, hogy valaki rákos vagy bármi ilyesmi. A játékosoknak nagyon sokat kellett edzeniük és játszaniuk, úgyhogy szerintem ez nem betegség. Nem betegek, inkább olyan, mintha az orvosok megmondták volna nekik, hogy itt az idő megfelelő szünetet tartaniuk."

A kiégés egyébként nagyon is valószínű lehet az e-sportokban, hiszen a játékosok állandóan a képernyőt bámulják és órákon át próbálják a teljesítményük abszolút 100 százalékát nyújtani nap nap után. Emellett a versenyekre való utazás is számtalan napot vesz el a játékosok életéből, mely szintén kiveszi az erejüket, pláne ha az időzónákhoz is hozzá kell szokniuk. Úgy tűnik, hogy ez a helyzet a Team Liquid egy meg nem nevezett tagjával.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!