Vége a várakozásnak, a hétvégén elstartol az MNEB R6S első selejtezője!

Vége a várakozásnak, a hétvégén elstartol az MNEB R6S első selejtezője!

Három játékban már kiderültek az első szezon résztvevői, az igazi kommandósoknak viszont egészen mostanáig várniuk kellett az éles bevetésre.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (későbbiekben MNEB) PUBG, HS és CS:GO selejtezők után itt az idő, hogy a Rainbow Six: Siege csapatok is megmutathassák magukat és eldöntsék, melyik 8 alakulat jut majd be a liga első szezonjába. Ennek első állomását a hétvégén bonyolítják le online, méghozzá szombaton 14 órás kezdéssel. A ligára csak 18 éven felüli játékosok jelentkezhetnek, hiszen hivatalos Ubisoft által támogatott versenyről van szó.

Összesen négy kvalifikációt rendeznek, mielőtt kiderülne melyik az a 16 együttes, akik jogot szereznek a rájátszásba való folytatásra. Selejtezőnként négy-négy csapat jut tovább a következő szakaszba, így jön össze a top 16, akik a playoffban folytathatják a menetelést. A végén pedig a döntősök a novemberi PlayIT-en, LAN körülmények között mérkőzhetnek meg a pénznyereményért.

Ezzel azonban még nem ér véget a játszma, hiszen a legjobb 8-at két csoportra sorsolják, és az így kialakult mezőny 2019-ben kezdheti meg az első szezonban a küzdelmeket. A további selejtezők időpontjait és a verseny információit megtaláljátok az ESL honlapján!

A már nevezett együttesek között olyan neveket láthatunk, mint a WiLD by Lagardère Sports, az újonnan igazolt Team Horizon Reapers, The Sixth Sense, KmK Esports, OrgLess. Nézzük mit kell tudnunk a szombaton látható csapatokról:

WiLD

  • Ők voltak az első igazán ismert magyar szervezet, akik R6S játékosokat igazoltak. Megalakulásuk óta a legeredményesebb R6S csapattá váltak az évek folyamán hazánkban, –éppen ezért a MNEB megnyerésére is ők a legesélyesebbek. Korábban behúzták már a Real Gamers 9-et, a VR kupát, a T3H 4. kupáját, magyar viszonylatban jól szerepeltek a Challenger League selejtezon, de diadalmaskodtak a PC Guru versenyén és harmadik helyezést értek el a T3H Premier League első szezonjaban.
  • Felállás: Herkii, Headsut, Lino, Combat és w1oza.

Legutóbbi játékosuk csak a hetekben lett a main lineup tagja, iStrKe helyett.

Team Horizon Reapers

  • Ma vált teljesen hivatalossá, hogy a Wonder Stag E-sports-ot elhagyó Rainbow Six ötös a THR-nél talált új otthonra. A csapat jelenleg is a nemzetközi ESA liga résztvevője, büszkélkedhet egy Real Gamers 3., egy VR kupa 2. helyezéssel, bár ekkortájt ezeken a versenyeken még nem egészen a mostani keret játszott. A felállás: PoPet, hawaaii, Lockren, Tordenguden és Tonttuu. Az MNEB nemzetiségeket érintő szabálya miatt a két külföldi közül egyszerre csak egy játszhat, erre pedig megoldást kellett találniuk. A valószínűsíthetően csonkival kiegészülő csapat ígyis az MNEB egyik nagy esélyese, és már a selejtezőkön érdemes lesz rájuk odafigyelni.

The Sixth Sense

  • Mix együttesek közül ők az egyik legerősebbek, akik elindulnak az MNEB-en. A ROG-Warriorsból érkezett Kapcsi, DogeFather és BanzaJ, míg a WiLD-ból kivált iStrKe és Rezno alkotja az ötöst. A ROG a korhatár –18 éven aluli játékos az Ubisoft szabályrendszere alapján nem nevezhetett– miatt nem tud ROG-ként indulni, a két WiLD-os játékos pedig nem volt az alap felállás része, így nyílt lehetőségük összeállniuk és kipróbálniuk magukat, hogy mire képesek.

KmK Esports

  • Elég aktív csapata a magyar közösségnek, többszöri HUN Night Cup győztesek.
  • Felállás: KingSlayer, HufkY, Bedolee, Centerhalf, ProfJOK3R.

OrgLess

  • Többszörös Night Cup győztesek, aktív tagjai a magyar kompetitív Siegenek, a napokban váltak ki a TCE-ből, így elég találó névvel vágnak neki a selejtezőnek.
  • Felállás: Gori,anonym,ghostic,antikryst,rage.

Rajtuk kívül meg erdemes lesz figyelni az ex-ZYLEX mixre, a Windigo Esprtsra és a Servo’s Meme Factoryra is.

Szombaton 14 órától az alábbi csatornán nézhetitek meg a teljes első selejtező adását:

Nézd meg az esporthutv élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!