Tippek, trükkök a trap halálok elkerülésére

Tippek, trükkök a trap halálok elkerülésére

Néha még a legjobb játékosok is elnéznek egy-egy trappet, így nézzük, hogy milyen trükkökkel élhetjük túl ezeket az alattomos eszközöket.

Ahogy azt már megszokhattátok, a hétvége folyamán megpróbálunk nektek tanítani is egy-két dolgot, ami rengeteget javíthat a játékotokon.

Beszéltünk már az építkezésről, az 1vX szituációk megoldásáról és arról is, hogy hogyan tudunk valakit kirobbantani a beton biztos 1x1-ből. Ezúttal a trappekkel, méghozzá leginkább a Damage trap elkerülésével foglalkozunk majd. Ezúttal is egy remek játékos videóját vesszük alapul, amibe rengeteg érdekességet elárul nekünk.

Az átfutás

A legegyszerűbb módszer arra, hogy elkerüljünk egy trappet egyértelműen a keresztül futás, de természetesen csak bizonyos módon kerülhetjük ki ezeket. A padlón lévő csapdán szinte teljesen átfuthatunk vagy ugorhatunk átlósan, ahogy a videóban is látszik, míg a plafonon lévő trapnél egy kicsit jobban kell figyelnünk, mivel a legkisebb mozgás is azonnal aktiválja a szuronyokat. Éppen ezért ott csak egy karakternyi helyen mehetünk át sebzés nélkül, tehát csak a sarkakat vághatjuk le. Természetesen az oldalról érkező trapekről még nem beszéltünk, de arra van egy sokkal hatékonyabb módszer.

Az ellentétes fal ölelése

Tegyük fel, hogy balról, a szemünk sarkából meglátunk egy csapdát, ami pillanatokon belül aktiválódik, ilyenkor a legjobb esélyünk a túlélésre az, ha nem tovább futunk, hanem a vele ellentétes falat "megöleljük" és teljesen ráfutunk arra, mivel egy karakternyi részen pont nem sebez a trap, ezt a videóban beidőzítve láthatjátok. (32-től 47 másodpercig tart ez a szegmens)

Az ajtó trükk

Egy ajtó segítségével is levédhetjük magunkat, hiszen, ha a falról érkező trap elé berakunk egy ajtó és nem rohanunk át azonnal, akkor a csapda úgy érzékeli majd, hogy egy akadály került elé, így nem aktiválódik majd. (1:25-től 1:55-ig tart ez a szegmens)

Gyors editelés és építkezés 

Ez egyértelműen a legjobb és leghasznosabb trükk. Mint az előbb is megfigyelhettétek, ha valami akadály kerül a csapda elé, akkor nem aktiválódik, egészen addig, ameddig el nem tűnik előle az akadály, te pedig elhagyod a hatósugarát, majd visszamész bele. Épp ezért akár lépcsőt, akár egy piramist is áteditelhetünk, hogy levédjük magunkat az érkező támadással szemben. Ez működik plafon és fal csapdákkal is, –így ha elég gyorsak vagyunk, szinte lehetetlen lesz minket megölni.

Ha valaki be akar csapdázni

Egyszer az életében már mindenki átélhette azt, hogy egy négytagú csapattal maradt szemben egyedül, ők pedig kiélték magukat és egy körbeépítés után trappekkel öltek meg minket. Kevés esélyünk van túlélni egy ilyet, ha már sikerült befalazniuk, de még néha így is van remény. Ha oldalról érkezik a trap, akkor egy gyors edittel átrakhatjuk a lépcsőt úgy, hogy az a trap felé nézzen. Ezzel nem csak az aktiválást akadályozzuk meg, de beesünk a lépcső alá, ahol könnyen ott lehet az ellenfelünk, aki éppen megakart alázni, ekkor pedig hátulról fejbe lőhetjük. Természetesen a videó ezt is megemlíti ennél a pontnál:

Reméljük, hogy tudtunk segíteni és mostantól megkeserítitek bárki életét, aki éppen egy trap küldetést csinál.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!