5 mozgással kapcsolatos mechanika, amit jó ha megtanulsz az Overwatch-ban!

5 mozgással kapcsolatos mechanika, amit jó ha megtanulsz az Overwatch-ban!

Apró és könnyű trükkök, –de ha elsajátítjuk őket, sikeresebbek lehetünk az Overwatch-ban. 

Az edukációs videókkal foglalkozó KarQ folyamatosan azon dolgozik, hogy segíteni tudjon az Overwatch-ban fejlődni vágyók számára. Eltökéltségének köszönhetően pár hetente kapunk tőle oktatóanyagokat, melyek legtöbbje tippeket és trükköket mutat egy adott karakterhez a többi hős ellen. A sikerszéria mellett KarQ néha készít számunkra különkiadásokat is: volt már szó például a pozitív mentalitásunk megtartásáról és a toxic élmények elkerüléséről, nemrég pedig egy mozgással kapcsolatos anyagot kaptunk, amiben hasznos tanácsokat kapunk a játék legalapvetőbb mechanikájáról. Sokak számára talán az alábbi tippek alapnak minősülnek, azonban egy-egy rizikós szituációban még a tapasztaltabbak is hajlamosak elfelejteni, merre is mozgassák a karakterüket. Vágjunk is bele!

  1. Ellenmozgás: A Lúcio Boop vagy a Pharah rakéta rendesen meg tudja keseríteni a játékosok életét, azonban redukálni tudjuk a hátra lökés mértékét, ha a hatás felé próbálunk meg mozogni.
  2. Gyorsított mozgás: Nevéből adódóan éppen ellentéte az előzőnek és a technika azon alapszik, hogy egyes karakterek képességeivel, mint a Soldier Helix vagy a Zarya jobb klikk felmehessünk olyan helyekre, amiket alapból nem tudnánk elérni. 
  3. Előre gyorsabb, mint hátrafelé: Evidensnek tűnhet, hogy az Overwatch karakterei előre gyorsabban mennek mint hátra, azonban sokan (köztük én is!) hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, és például hátrálva menekülni az épp ránk támadó Reinhardt elől. Spoiler: a Rein mindenképpen utolér, –szóval ne féljünk hátat fordítva eliszkolni. 
  4. Plusz momentum: Egyes képességek trükkös használatával sokkal nagyobb távolságokat tudunk megtenni. Reinhardt-nál például a charge végén ha megnyomjuk az ugrást, akkor néhány méterrel távolabb érkezünk meg. Ugyanez érvényes a D.Va-ra boost-ra és Wrecking Ball gurulására is, de Moira-val és Brigitte-tel is tudunk csodákat művelni.
  5. Strafing, avagy az ADAD: A karakterünk jobbra balra mozgatása az ellenfél golyóinak elkerülése érdekében ősi trükk az FPS játékokban, azonban Overwatch-ban sokan rosszul csinálják és minta helyett csak random nyomogatják a gombokat. Ennek általában az a vége, hogy a karakterünk modellje csak egy helyben vibrál, a fej hitbox pedig nagyjából ugyanott marad. Habár a kiszámíthatatlanság lenne itt a lényeg, mégis szükségünk van egy betanult ritmusra és hosszabb mozgásokra, hogy elkerüljük az ellenfél lövéseit. 

A tippeket prezentációját az alábbi videóban tekinthetitek meg, –jó tanulást!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!