Hosszabb volt a meccsük, így nem lettek csoportelsők Hamburgban!

Hosszabb volt a meccsük, így nem lettek csoportelsők Hamburgban!

A ViCi Gaminget úgy tűnt nem lehet letaszítani a csoport éléről, aztán egy nem mindennapi csavar mégis keresztül húzta a számításaikat.

A csoportmérkőzések kezdetétől egészen tegnapig a Vici Gaming volt a hatosok élén. Az utolsó találkozójukat a Mineski ellen játszották le, de mi baj történhetett?

Nos, lassabban fejezték be a meccset, mint kellett volna. Annak ellenére, hogy 2-0-ás győzelmet értek el, a Team Secret ugyanígy teljesített a paiN Gaming ellen, szóval mindkét együttes 8-2-vel zárta a csoportot.

Miért is különös ez?

Egymás ellen döntetlent játszottak, szóval el kellett merülnie a szervezőknek a Neustadtl-pont számítás sötét világába:

  • A számítás lényege, hogy ugyanazon eredmény értékesebb, ha az erősebb (azaz az adott versenyben előrébb végző) versenyzők ellen jobb eredményt ér el valaki. Ennek megfelelően az egyenlő pontszámot elért versenyzők vagy csapatok közül az végez előbb, aki a versenyben több pontot szerzett az előrébb végző ellenfelek ellen. Ennek megállapításához összeadják azoknak az ellenfeleknek a pontszámát, akik ellen győzött, és azon ellenfelek által szerzett pontszám felét, akik ellen döntetlent ért el. Csapatverseny esetén a csapatok közötti holtverseny eldöntéséhez természetszerűleg az ellenfél csapatok pontszámát veszik az előzőek szerinti módon figyelembe.

Mint kiderült ez is egyenlő volt, miután mindkét fél 1-1-re végzett az Evil Genius ellen.

Ezek után azt is kiderítették, hogy VG-ne és a Secretnek is ugyanannyi győzelme volt, így az utolsó ponthoz fordultak megoldásként: az időt, mint együtthatót vették figyelembe. Mivel a Vici meccsei összesen 35 perccel tartottak tovább, mint a Secret összecsapásai, így előbbi a második helyen, míg utóbbi a csoport élén végzett, ezzel elkerülve a bombaerős Team Aster ötösét.

Egyébként a csoport végeredménye a következőképpen alakult:

Négy gárda tehát búcsúzott a küzdelmektől, mától pedig a dupla ágrajzos rájátszás veszi kezdetét, melyet magyarul is követhettek! Íme az ágrajz

Az előzetes menetrend szerint péntek este 19 óra után az egyik alsó-ági küzdelmet, a Team Secret vs EG/coL összecsapását nézhetitek meg magyarul, ha erre a csatornára kattintotok!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!