Első helyet érő Magnus ultimate az ESL One Hamburg döntőjében!

Dupla fordítás és meglepő taktikák a Dota Pro Circuit-ben mellőzött hamburgi rendezvényen.

Szenzációsan izgalmas öt játékot hozó sorozat után a Team Secret 3-2-re legyőzte a ViCi Gaming-et, hogy elhódítsa az ESL One Hamburg 2018 bajnoki címét és trófeáját.

Az ESL One Hamburg 2018-as rendezvénye drámai véget ért, miután előbb a kínaiak fordítottak egy vereséget követően, majd a padlóról álltak fel Puppey-ék és nyerték meg a tornát egy váratlan taktikával. Németországban pedig újra sikerült bizonyítani, hogy hatalmas kultusz övezi a Dotát, a közönség pedig remekül szórakozott és elégedetten távozhatott a Barclaycard Arénából. Bár ez az esemény nincs rajta a DPC listán, mégis azt lehet mondani, hogy az év egyik legszínvonalasabb és legizgalmasabb rendezvény volt kiváló minőségű tartalmakkal és előadásokkal. Valójában a Facebook-os üzlet ellenére –a hivatalos angol nyelvű stream ott volt látható csak– úgy tűnik, hogy az ESL számos rajongó szívét megnyerte, és elég magasra tették azt a bizonyos lécet.

A csoportmérkőzések alatt 1-1-et játszottak egymással, és a döntőben sem hazudtolták meg önmagukat. Az utóbbi évek egyik legjobb fináléját láthatta a nagyközönség.

ESL One Hamburg 2018 nagydöntő: Team Secret 3-2 ViCi Gaming

Az első mérkőzés úgy nézett ki, mintha a Team Secret az első perctől kezdve zsebben érezhette volna a győzelmet, viszont 35 perccel később az európaiaknak bizony izzott a lába alatt a talaj, mert a Vici Gaming egyre bátrabban és okosabban játszott és átvették az irányítást is. Kevesen múlt, hogy a VG végül ne tudja teljesen szétzilálni Puppey-ékat, azonban a Team Secret határozottsága visszatért és meg is szerezték az első győzelmüket.

A második meccset nézve le a kalappal mindkét oldal előtt, hiszen fantasztikus taktikákat és csapatszinergiát mutattak be, –bizonyítva ezzel, hogy a két csapat között szinte nincs is különbség. Egy órányi játék után a ViCi Gaming megtörte a Secret ellenállását és be tudta fejezni gamet. A harmadik találkozón a ViCi Gaming már a kezdetektől fogva durván letámadta ellenfelét, –sőt, ez olyannyira bejött, hogy nagyon nem is adtak esélyt a felzárkósára, tulajdonképpen 35 perc alatt le is tudták fordítást. Nem álltak messze az aranyéremtől.

Nos a Team Secret nem akart lemondani ilyan egyszerűen a kupáról, ehhez pedig kellett Michał "Nisha" Jankowski tökéletes Terrorblade játéka, melynek révén egalizáltak és utolsó meccsre kényszerítették a kínai gárdát.

Ekkor jött Puppey és ismét bizonyította stratégiai rátermettségét. Az eddigiektől eltérően előállt egy Magnus, Troll, Rubick hármassal. Ez valóban jól sikerült, de a show-t Ludwig "zai" Wåhlberg egyetlen blink polarity kombója lopta el:

Ez az elsőség a Team Secret számára az idény második LAN címét jelentette –az első a hónap elején megnyert PVP esports bajnokság volt–, szóval remek gyakorlásnak és kísérletezésnek bizonyult az ő részükről. A jövő hónapban ott lesznek Kuala Lumpurban, a szezon első Major eseményén.

Íme a végeredmény:

ESL One Hamburg Prize Distribution:

1. $125,000 - Team Secret
2. $65,000 - Vici Gaming
3. $35,000 - Virtus.pro
4. $20,000 - paiN Gaming
5/6. $12,000 - Evil Geniuses/Team Aster
7/8. $7,500 - compLexity Gaming/Forward Gaming
9/10. $5,000 - Alliance/Ninjas in Pyjamas
11/12. $3,000 - Mineski/EVOS Esports

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!