BlizzCon leak: McCree rövidfim, cyborg hős, PVE játékmód, illetve újabb Blizzard World skinek várnak ránk?

BlizzCon leak: McCree rövidfim, cyborg hős, PVE játékmód, illetve újabb Blizzard World skinek várnak ránk?

Egy fórumozó elmondása alapján igencsak komoly tartalommal készül számunkra a stúdió Overwatch-ban. 

A Blizzard játékok legnagyobb fesztiváljának számító 2018-as BlizzCon-ig már csak néhány nap van hátra, –és számítani lehet rá, hogy számtalan újdonságot jelentenek majd be Overwatch-ban is. A legutóbbi Developer Update videóban ugyan Jeff Kaplan arról tájékoztatott minket, hogy idén nem kapunk új pályát, –azért leszögezte, hogy nagyszerű tartalommal fognak kedveskedni nekünk és egyáltalán nem fogunk csalódni. 

Nos, további részleteket sajnálatos módon Jeff nem árult el, az éjszaka folyamán azonban egy 4chan felhasználó közzétett egy igencsak érdekes listát, ami elmondása alapján a BlizzConon várható újdonságokat tartalmazza. A hasonló szivárgásokra korábban már volt példa a stúdió játékainál és érdekes módon a legtöbb leak igencsak pontos infókkal szolgált, különösen Overwatch-ban.   Mindemellett szeretnénk felhívni a figyelmet rá, hogy az alábbi információkat az összefüggések ellenére is érdemes fenntartásokkal kezelni. Na de vágjunk is bele és nézzük meg, hogy a szivárgás alapján milyen tartalmat kapunk majd az idei BlizzCon-on Overwatch-ban! 

Új animációs rövidfilm

Ez elég nyilvánvaló, hiszen a stúdió minden éven elkápráztat minket egy mesterművel, azonban a forrás szerint az idei videó főszerepében McCree, Reaper, Sombra, illetve egy Nemesis nevű karakter lesz. Arról már több hete megy a spekuláció, hogy érkezőben van a McCree kisfilm, mivel a BlizzCon-os plakáton kiemelt szerephez jutott a hős. A stúdió korábban járt már el hasonlóan, a nyári Gamescom plakáton például D.Va szerepelt és meg is érkezett Busan, illetve a Shooting Star rövidfilm (Véletlen lenne? Aligha! - a szerk). Na de mi a helyzet a többi karakterrel? Nos McCree-t Reaper emelte ki a Deadlock Gangből (aminek a székhelye nem mellesleg Route:66, ez később fontos lesz!) és faragott belőle Blackwatch ügynököt, Sombra a 2018-es Reflections képregényben egy asztalnál látható a pisztolyhőssel, szóval mindkét karakterrel van kapcsolat, Nemesis személyéről pedig a következő bekezdésben olvashattok. 

Hero 29 - Nemesis

Az animációs rövidfilm kapcsán említett Nemesis nevű karakter lesz az Overwatch következő játszható hőse, aki egy Railgunnal, más néven sínágyúval ellátott Cyborg. A képességei a magas ugrás, az elektromos hálók (már megint CC, most ez komoly?), a regeneráció, illetve egy nukleáris bomba lesz. Mielőtt még bezárnátok a cikket, mondván badarság az egész, szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a legutóbbi PTR frissítésben a Blizzard megváltoztatta a Route:66 pályán található Payloadot és a katonai bomba tárolójának eltüntették az elejét. Ilyen szintű változtatást minden bizonnyal tudatos lépés a stúdió részéről, ráadásul láttunk már tavaly nyáron hasonlót Doomfist megjelenése előtt, akkor a Numbanin található Payloadból tűnt el az a bizonyos ököl. Témánál maradva, ahogy az alábbi képen is láthatjátok, nem csak a tartály eleje tűnt el, de a benne található nukleáris fegyver is és csak füst maradt utána.

Új Blizzard World skinek

Ha emlékeztek még, a Blizzard World pályát pont tavaly ilyenkor, a BlizzCon-on mutatták be, –ráadásul a stúdió bejelentette, hogy a jövőben több Blizzard játékok témájú hőskinézetet kapunk majd az Overwatch-ba. A skincsalád tizenhét taggal, mint például a Blackhand Doomfist, vagy a Nova Widowmaker 2018 januárjában meg is érkezett a játékba, azóta azonban nem érkezett hír arról, hogy Jeff és csapata mikor tervezi bővíteni a kollekciót. A 4chan szivárogtató szerint azonban a BlizzCon-on újabb skineket lepleznek majd le, melyek a következők lesznek: 

  • Monk Zenyatta - Valószínűleg a Diablo univerzumában található Monk kaszt lesz a skin alapja.
  • Spirit Healer Mercy - A WoW világában ők élesztik újra a játékosokat és egy fátyolos angyal figurát képzeljetek el. 
  • Blademaster Genji - A Blademasterek szintén a Warcraft világából lehetnek ismerősek, ahol a mesterien kardforgató Ork gladiátorokat nevezik így. 
  • Sorceress Symmetra - A Sorceress a Diablo II egyik játszható kasztja. 
  • Fallen Junkrat - Olvasóink felhívták a figyelmem arra, hogy a HotS-ban már van ilyen Junkrat skin, ezen a linken tudjátok megtekinteni. 
  • Kerrigan D.Va - Sarah Kerrigan a Starcraft univerzum egyik központi karaktere, akinek már van egy Widowmaker skin crossoverje, szóval reméljük inkább a Queen of Blades vonalat lovagolják meg.
  • Primal Zerg Winston - A Primal Zergek a StarCraft univerzumában található Zerg faj ősi példányai, akik hatalmas termettel rendelkeznek. 

PVE játékmód

Végül, de nem utolsó sorban a leak arra is kitér, hogy a Blizzard új PVE játékmódot szeretne bevezetni az Overwatch-ba, ami független a szezonális eseményektől és különálló egységként létezik. Érdekesség, hogy a 4chan felhasználó szerint a játékmód mellé küldetések is társulnak majd, amiket ingame kredittel oldhatunk fel, vagy Loot Boxokban találhatunk majd.  Erre bizonyítékot egyébként már több mint egy hete találtak, ugyanis az OverFire YouTube csatorna olyan voice lineokhoz jutott hozzá, amik célpontok elpusztításáról vagy megvédéséről szólnak. Példát hozva, Reaper az a "The Objective is almost destroyed. Burn it Down! - A célpont majdnem megsemmisült, égessük le!" szöveget mondja, de az olyan újabb karakterek, –mint Brigitte vagy Wrecking Ball– is rendelkeznek már hasonló sorokkal. 

Ennyi lett volna tehát az éjszaka érkezett 4chan leak egy kicsit kibontva. Habár a pontok mintha összeköthetőek lennének, továbbra is érdemes ezeket az információkat fenntartásokkal kezelni, nehogy aztán csalódjatok a végén. 

Ti egyébként elégedettek lennétek a BlizzConnal, ha ennyi minden érkezne az Overwatch-ba? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!