Megvan Bereznay Dani első győzelme az F1 Pro Seriesben!

Megvan Bereznay Dani első győzelme az F1 Pro Seriesben!

Elérkeztünk a szezon feléhez, no meg Bereznay Dániel első győzelméhez a 2018-as F1 Pro Seriesben!

A Ferrari rajongók bánatára hétvégén behozhatatlan előnyre tett szert Lewis Hamilton, így az idei Forma-1-es szezont is az ő neve mellé írhatjuk. Ma pedig folytatódott az F1 New Balance Esports Pro Series 2018, ahol az első versenyhéten remekül kezdő Bereznay Dani újra lehetőséget kapott, hogy a Mercedes-AMG Petronas Esports egyik virtuális autóját vezesse, ezúttal három legendás pályán, a Circuit Paul Ricardon, a Silverstone-on és a Spa-Francorchamps aszfaltcsíkján versenyezhetett a 18 pilóta.

chat

Circuit Paul Ricard, Franciaország

A francia futam még délelőtt zajlott, így erről az esti élő adásban egy kisebb vágásokkal megrövidített összefoglalót kaptunk. Mercedes első sorral rajtolt el a mezőny, és szépen tudták is maguk mögött tartani a két Torro-Rosso pilótát egészen a boxkiállásig, Dani azonban tovább kint maradt és egy elévágással próbálkozott, de az élbolyt vezető Brendon Leigh, Frederik Rasmussen és Patrik Holzmann remek kört futottak a kivezetőjük után, így Dani csak a negyedik helyre ért vissza. A futam hátralévő részében Brendon Leigh (Mercedes) és Frederik Rasmussen (Torro-Rosso) küzdöttek fej-fej mellett az első helyért, Leigh elég keményen védekezett, egyszer talán büntetést is érdemelt volna, de nem vizsgálták a mozdulatot és végül Brendon Leigh nyerte a francia nagydíjat a két Torro-Rosso pilóta előtt. Bereznay Dani a negyedik helyen ért célba.

Silverstone, Anglia

A legendás vonalvezetésű pályán a tavalyi bajnok Brendon Leigh volt a leggyorsabb az időmérőn, míg csapattársa, Dani csupán a nyolcadik helyről tudott rajtolni. Száraz, de esőre hajló időjárással indult a futam, Daninak viszont nem sikerült jól a rajtja: a 11. helyig csúszott vissza, míg elől csapattársa Leigh és a két eForce India és a két Torro Rosso harcolt. Fabrizio Donose tűnt e legveszélyesebb ellenfélnek Brendon Leigh számára, de Donoso 5 másodperces büntetést kapott amiért a megengedettnél gyorsabban hajtott be a boxba, így a mezőnyt vezető Mercedesre újra Rasmussen ért fel. Fej-fej mellett haladtak a pilóták az élen, Leigh azonban remekül óvta a gumijait és tökéletesen használta az energia visszanyerő rendszereket, így 3 körrel is meg tudta hosszabbítani első etapját, így kihajtva a boxból a Torro Rosso elé tudott vágni. Rasmussen azonban könnyen elment a friss gumikkal érkező Leigh mellett, a verseny utolsó előtti körében hibázott, amit Leigh hamar kihasznált és végül megnyerte a versenyt. Dani beragadt a mezőny közepén, nem tudott előrébb mozdulni a 12. helynél.

Spa-Francorchamps, Belgium

Itt Dani rajtolt az élről, rögtön mellőle Frederik Rasmussen a Torro Rossoval, míg Brendon Leigh csak a ötödik rajtkockából várhatta a rajtot. Ezen a pályán kiemelkedően fontosak a rajthelyek, így Daninak minden esélye meg volt, hogy megszerezze első futamgyőzelmét a 2018-as F1 Pro Seriesben. Mindenki vigyázott a másikra a rajtnál, gond nélkül jöttek el, Rasmussen pedig a hátsó egyenesben el tudott menni Dani mellett. A 3. körben DRS-sel viszont sikerült Bereznay Daninak visszavennie a vezetést. Az első három helyről egyszerre jöttek ki a versenyzők a boxba, Daninak tökéletes volt a kiállás, Fabrizio azonban megelőzte Rasmussent ezen alkalom során. Brendon Leigh, aki keményebb gumikon rajtolt, vezette a futamot, azonban nem sikerült csapattársa elé vágni, így Leigh kerékcseréje után újra Dani vezette a mezőnyt. A verseny második szakaszában nem történt különösebb helycsere, így Bereznay Dani rajt-cél győzelmet aratva zsebelte be első F1 Pro Series beli győzelmét a Mercedes színeiben.

Az F1 Pro Series legközelebb november 16-17-én tér vissza, hogy a szezont záró négy futamot követően kihírdessék a 2018-as F1 New Balance Esports Pro Series bajnokát.

  • 7. futam: Hockenheimring, Németország
  • 8. futam: Marina Bay Street Circuit, Szingapúr
  • 9. futam: Circuit Of The Americas, Egyesült Államok
  • 10. futam: Yas Marina, Abu Dhabi

Az eseményen egyébként ott volt a Forma-1 Red Bull Racing csapatának kapitánya, Christian Horner is, aki gratulált minden versenyzőnek. Elmondta mennyire örül, hogy a Forma-1 egy ilyen új irány felé is ki tudta nyitni kapuit, majd hozzátette: nagyon tetszik neki, hogy itt sokkal olcsóbb a kocsi javítása egy esetleges baleset esetén.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!