Teljesen új helyszínre költözik a Dota 2 DPC harmadik Major rendezvénye!

Teljesen új helyszínre költözik a Dota 2 DPC harmadik Major rendezvénye!

Itt még sosem rendeztek ekkora rangú Dota versenyt. Stockholm ad otthont tavasszal a Dota 2 Pro Circuit harmadik Major versenyének.

A DreamLeague 10. szezonja mindössze Minor minősítést kapott - így kisebb rangú csapatok vettek részt rajta, valamint kevesebb pénz és még annál is kevesebb pont került szétosztásra. A Dota 2 Pro Circuit 2018/19-es idénye még igazán el sem startolt, mégis sorra fedik fel a jövőben rendezendő versenyek helyszínét. Most azonban felborították a sorrendet, hiszen a versenynaptár második Majoréről nem igazán tudunk egyelőre semmit, erre mondhatni derült égből villámcsapásként egy teljesen új helyszínt kapunk. A DreamLeague szervezői bejelentették, hogy a harmadik Majort - egyben a liga 11. szezonjának fináléját - Svédországban, Stockholmban hozzák tető alá március 14. és 24. között 2019-ben.

Svédországban, pontosabban a fővárosban Stockholmban is lesz tehát Major, a kiválasztott Aréna pedig az Annexet nevet viseli és 3950 fő befogadására alkalmas. A jégkorong mérkőzések mellett sokszor koncertet is rendeznek ebben a létesítményben, nem lesz tehát új keletű egy ekkora rendezvény lebonyolítása, bár az e-sport először fordul meg majd a falak között.

A legjobb csapatok közül tizenhat versenyez majd az 1,000,000 dolláros nyereményalapért, valamint a 15,000 DPC pontért. Az idén bevezetett új szabályok értelmében az összes együttesnek selejtezőn keresztül kell kivívnia a részvételi jogot. Régiónként 2 gárda biztosan kijut, egy Minor győztes is lesz, emellett a Kuala Lumpur Major eredményei is meghatározzák azt, hogy mely térség kap harmadik selejtezős helyet is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!