Dél-Korea megállíthatatlan volt az Overwatch World Cup rájátszásában!

A világbajnokság ismét papírformát hozott és a koreaiak bizonyították, nincs tőlük ügyesebb nemzet Overwatch-ban. 

Az Overwatch World Cup rájátszását ezen a hétvégén tartották a BlizzConon és az áhított trófeáért nyolc válogatott, az Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Kína, Finnország, Ausztrália, továbbá a kétszeres címvédő Dél-Korea küzdött meg egymással. A negyeddöntők igencsak érdekesen alakultak és az esélyesnek tartott USA hamar búcsúzni kényszerült, ha esetleg lemaradtatok volna az eredményekről, az alábbi cikkünkben tudjátok azokat pótolni.

Érdekes fordulatokat hozott az Overwatch World Cup rájátszásának első napja!

Az esélyesnek tartott Egyesült Államok és Finnország kiesett az Overwatch világbajnokságról.

A rájátszás második napja is tartogatott számunkra izgalmakat bőven és a mérkőzések rendkívül izgalmasra sikerültek. Első körben az Egyesült Királyság csapott össze a kétszeres címvédő Dél-Koreával és érdekes módon egy nagyon szoros találkozónak lehettünk szemtanúi, ahol a szigetország két pályán is sikeresen kiharcolt egy döntetlent. Természetesen az ázsiai válogatott húzta be a győzelmet, azonban mindezért keményen meg kellett küzdeniük.


A másik elődöntőn Kanada nézett szembe a Kínai csapattal és meglepetésre az Overwatch League veteránokból álló gárda nem tudott mit kezdeni a kínaiak taktikájával. A találkozó ugyan szoros volt, összességében azonban Kína nyert 0-3 arányban.

 

A bronzmérkőzést tehát az Egyesült Királyság és Kanada vívta, a csapatok pedig egyáltalán nem okoztak csalódást és a találkozó egészen az ötödik pályáig húzódott el, ahol kijött a tengerentúliak hidegvére és két kör alatt behúzták a győzelmet.


A mindent eldöntő találkozón Kína az esélytelenek nyugalmával nézett szembe a Dél-Koreai válogatottal és sajnálatos módon a papírforma be is jött. A meccsen ugyan voltak izgalmas pillanatok, a koreaiakat mégsem lehetett megállítani, akik 4-0-ra végezték ki kínai ellenfeleiket.

Dél-Korea ezzel harmadszorra hódította el a világbajnoki címet Overwatch-ban és ismét bizonyították, hogy igazán nincs ellenfelük a játékban. A széria MVP-je nem meglepő módon a New York Excelsior kötelékét erősítő koreai Sung-hyeon "JJoNak" Bang lett.

Ti mit szóltok egyébként az eredményekhez? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!