Epikus csatában győzték le a Tigrisek az ukránokat az első Minor döntőben!

Epikus csatában győzték le a Tigrisek az ukránokat az első Minor döntőben!

Szokásokhoz híven két csapat maradt a döntőben: a Tigers és Natus Vincere az utolsó Major részvételi jogért küzdöttek meg.

Lai Jay "Ah Jit" Son álma valóra vált. A malajziai pro hazájában saját közönség előtt játszhat majd a Kuala Lumpur Majorön a Tigers színeiben. A délkelet-ázsiai együttes nyerte meg ugyanis a DreamLeague 10. szezonjának fináléját, miután 3-2-re legyőzték az utóbbi időben egyre jobb formában teljesítő Natus Vincere-t.

Egy újabb finálé, ahol az összes mérkőzésre szükség volt, hogy döntésre jussanak a gárdák. Az első mérkőzés után ki gondolta volna, hogy ez megtörténhet?

A Tigers minden lehetséges módon uralta a Natus Vincere elleni első meccset. Az ukránok minden egyes killükért óriási árat fizettek, hiszen szinte ilyenkor az összes hősüket elvesztették. A Meepo pick jelentette a különbséget; nem volt rá ellenszer, és elég gyorsan az  ellenfele fölé nőtt a Tigers ezáltal.

Natus Vincere ennek ellenére nem adta fel: kihozták az Axe-ot Evgeniy "Blizzy" Ree-nek a második játékban, –ezzel pedig sikerült kiegyenlíteniük.

A Tigrisek továbbra is haraptak és magabiztosak voltak, –olyannyira, hogy még a harmadik felvonásban sem voltak hajlandóak kitiltani az Axe-t, mely nagy hibának bizonyult. Kegyetlenül kihasználták, hogy megkapták ezt a karaktert és meg is fordították az állást. Nos a negyedikben a Tigers már nem volt figyelmetlen, rögtön az elején eltávolították a poolból a piros bőrrel rendelkező marcona harcost. Jobban felkészültek a kelet-európai csapat taktikájára, és kiegyenlítették a párharc állását.

Így nem maradt más hátra, mintsem az utolsó mérkőzésen kellett dűlőre jutnia a két félnek. A győztes a pénz és a minimális pontgyűjtés ellenére jóval nagyobb nyereménnyel gazdagodott, hiszen jogot szerzett a Kuala Lumpur Majorön való indulásra is. Az ötödik meccsben David 'Moonmeander' Tan tökéletes Underlord játéka tette fel az i-re a pontot; több fontosabb nagy csatában is remek időzítéssel mentette ki csapattársait, végül pedig legyűrték az ukrán ellenállást.

Micsoda sorozat lett az ő párharcukból! A Tigers-et tehát a Minor bajnokává avatták, és ott lehetnek a szezon első Major versenyén Kuala Lumpurban november elején.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!