PPD sikeresen óvta meg a Valve DPC büntetését!

PPD sikeresen óvta meg a Valve DPC büntetését!

Miután nem válaszoltak neki a kiadótól a közösségi médiához fordult, és bizony ennek meglett a hatása: nem kell aggódniuk a pontveszteségek miatt a Majorön.

A Dota 2-es NiP Gaming kapitány Peter “ppd” Dager Twitter üzenetben erősítette meg a közösséget és rajongóikat, hogy nem áll fenn a csapatukkal szembei 40 százalékos Dota Pro Circuit (DPC) pontszerzést érintő büntetésük a Kuala Lumpur Major kapcsán.

A Valve a legújabb, 2018/19-es szezonban hozott szabálya szerint már nem a játékosok, hanem a szervezetek kapják meg a rendezvények utáni pontokat. Hozzátartozik a rendszerhez, hogy stand-in (cserejátékos) használata esetén egy csapat a maximálisan megszerzett pontjaiból 40%-ot büntetés gyanánt elveszít.

A NiP egyik játékosa, az izraeli Neta “33” Shapira viszont nem kapott belépési engedélyt Malajziába, így a Visa probléma miatt kénytelen volt együttese egy ötödik embert keríteni. Mint kiderült Ivan “MinD_ContRoL” Ivanov fogja őt helyettesíteni a torna alatt.

Egy másik tweetjében ppd kifejtette –bár nem tudja az összes részletét az ügyintézésnek–, hogy nem igazán van jó viszonyban Malajzia és Izrael, ami egy kiváltó ok lehet a Visa elutasítására. Email-ben jelezték a gondot a PGL és a Valve felé is, hátha bármilyen segítséget kapnak ezügyben. Egészen a mai napig semmilyen válasz nem érkezett feléjük ezzel kapcsolatban egyik szervtől sem. Végül megnyugtatott mindenkit, hogy nincs mitől tartaniuk.

Közben Shapira szintén egy tweetben informálta a közösséget, hogy rendkívül csalódott a verseny kihagyása miatt és reméli a jövőben egyik országból sem korlátozzák majd a játékosokat a részvételt illetően. Ha már így alakult, akkor egy költözés miatt is szünetet tart, viszont mindenképp szeretné közvetíteni a NiP mérkőzéseit a tornáról.

A nagy kérdés viszont az, hogy a Valve módosítja-e a szabályzatot, illetve miként jár el majd a következő ilyen esetben?

A Kuala Lumpur Major november 9. és 18. között kerül megrendezésre.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!