"Szeretnék e-sport karriert befutni" - Diaz interjú

Az MNEB HS versenyének döntősével beszélgettünk. Diaz, a DEAC Hackers játékosa e-sportolói álmokat szövöget, ehhez az MNEB kiváló ugródeszka lehet!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone versenyének négyes döntőjébe jutott a DEAC Hackers játékosa Diaz, akivel készítettünk egy rövid interjút, hogy jobban megismerjétek a nicknév mögötti srácot.

A Hearthstone nickneved már ismerős lehet a rajongók számára, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is az a Diaz a civil életben, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"A HS az életem. :D A hülyeséget félretéve, egy ugyanolyan emberke, mint mindenki más, a saját kis céljaival, amik közül mostanság kiemelendő, hogy szeretnék e-sport karriert befutni, és jövőre már nemzetközi versenyen is megmérettetni magam, mert ha már itthon is kezdek szépen lassan a legjobbak szintjére felnőni, akkor nem lenne rossz még ennél is feljebb nőni.

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába , a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"A Naxxramas megjelenése után nem sokkal mutatta nekem egy akkori barátom, aztán kisebb-nagyobb kihagyásokkal megszerettük egymást a játékkal. A versenyzés,és eredmények hajszolása tavaly év végén fogalmazódott meg bennem, addig csak mindenféle abszurd paklikkal próbáltam legendbe jutni, aztán legendben fárasztani a többi játékost. Előtte nem, de közben ismertem meg a TES-t (The Elder Scrolls: Legends - szerk.), amiben ugyanúgy vannak céljaim, szeretnék ott is eredményeket elérni, és versenyezni."

Gratulálunk a PlayIT döntőhöz, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb négy között. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor a rájátszás mérkőzéseit vívtad?

"Köszönöm kedvességetek. Nem tudnám neked megmondani, mert azon kívül, hogy a játékra figyeltem, csak pánikoltam, de nagyon. A cél az volt, hogy továbbjussak, szóval 3/0 után fülig érő mosollyal játszottam, és akkor már sok hiba is becsúszott, de rngjesus jófej volt, meg jó volt a breakerem (tiebreaker - szerk.) is, szóval top 4-ben találtam magam."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak az őszi küzdelmei hamarosan véget érnek, de a legfontosabb meccsek jövőre érkeznek az alapszakasszal. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Azt nem tudom, hogy pontosan ebben a formában, és így, mert nem vagyok marketinges, de az tuti, hogy kellett már valami, ami lehetőséget teremt (gondolok itt ugye a győztesek nemzetközi indulására) a magyar játékosoknak, hogy megmérettessenek nemzetközileg is, mert erre itthon lehetőség manapság igazán csak önerőből lehetséges, összegezve mindenképpen jó, hogy most már van valami.
Azt, hogy mindenki valószínűleg a maximumot akarja majd magából kihozni, mert nagy a tét, szóval az esport kedvelői, és az új érdeklődők színvonalas mérkőzéseket láthatnak most már itthon is. Az biztos, hogy én mindent bele szeretnék adni, aztán meglátjuk mennyire lesz elég."

Diazzal találkozhattok a PlayIT Show szombati napján, november 17-én élőben a Hungexpon, ahol Wunclerrel, Sichoval és Hulkeinsteinnel küzd majd meg a DEAC Hackers játékosa a végső győzelemért és az értékes nyereményekért.

Kövess Minket!