Bemutatkozott a világ első mesterséges intelligencia alapú edzőprogramja, az Omnicoach

Bemutatkozott a világ első mesterséges intelligencia alapú edzőprogramja, az Omnicoach

A szoftver első körben Overwatch-ban lesz elérhető, a későbbiekben azonban akár más játékokban is. 

Néhány órán belül elstartol a világ első mesterséges intelligencia alapú játék edzőprogramja, a magyar fejlesztésű Omnicoach, ami a felvett játékmenet alapján elemzi ki a felhasználó minden lépését, tippekkel segíti elő fejlődését, ráadásul gyakorlófeladatokat is kínál. A fejlesztők első körben az Overwatch köré építették fel a szoftvert és alapvetően egy megfizethető edzőprogramot szerettek volna létrehozni, de a startup egyik alapítójának, IronDan-nek az elmondása alapján a jövőben nyitni szeretnének további játékok felé is. 

A rendszer fejlesztése során kiemelt szempont volt, hogy egy valóban megfizethető megoldást dolgozzunk ki, ami azoknak is elérhető, akik csak hobbi- vagy haladó játékosok, de szeretnének jobban teljesíteni. Az elmúlt hónapokban sok száz tesztet és számos finomhangolást végeztünk, hogy a játékosok átlátható, könnyen kezelhető felületet kapjanak. A jövőben pedig szeretnénk további játékokra is optimalizálni a rendszert.”

A hivatalos sajtóközleményben megszólalt a projekt vezetőedzője is, és elárult néhány részletet a fejlesztési folyamatról. 

„Overwatch játékmenetek százait tanulmányoztuk, hogy kidolgozhassuk egyedülálló coaching programunkat, ami a szoftveres megoldások között egyedülálló módon, a gamerek személyes fejlődését helyezi előtérbe” – mondja Alienteavend, az Omnicoach vezető Overwatch edzője. „A mesterséges intelligencia segítségével egy olyan összetett motort dolgoztunk ki, ami a hagyományos statisztikai kimutatások és általános tippek mellett aktívan támogatja a játékos fejlődését.”

Habár a szoftver hivatalos értékesítése csak decemberben indul majd, a mai nap folyamán egy különleges ajánlattal készülnek a fejlesztők és az első 100 jelentkező kedvezményes, 4,79 dolláros áron kipróbálhatja a programot. Az akció keretein belül három játékmenetnyi elemzést vásárolhatnak meg az érdeklődők, ha pedig nem lennének megelégedve a termékkel, akkor élhetnek a 30 napos pénz visszafizetési garanciával. A részletekről az omnicoach.gg oldalán tájékozódhattok. 

Nektek egyébként első körben hogy tetszik az Omnicoach? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!