A Fülöp-szigeteken a Dotát is felhasználják a drog ellenes harcban!

A Fülöp-szigeteken a Dotát is felhasználják a drog ellenes harcban!

Arra szeretnék felhívni ezzel a figyelmet, hogy megannyi más módja is lehet a szabadidő eltöltésének, és ne éljenek a fiatalok a tudatmódosító szerek használatával.

Egy fülöp-szigeteki tartomány nemrégiben bejelentette, hogy a fiatalok körében elterjedt kábítószerhasználat ellen Dota 2 bajnokságok szervezésével igyekeznek felvenni a harcot.

Mióta Rodrigo Duerte lett az elnök, a Fülöp-szigetek egy ideje mondhatni háborút folytat a drogfogyasztással szemben, –és úgy tűnik, hogy most ezt egy következő szintre emelnék. Bevonnák ugyanis a Dota 2-t is. A "Dota Kontra Drog" néven elnevezett rendezvény számos lehetőséget tartalmaz majd a fiataloknak, a játékon túl cosplay versenyekről állásbörzén át megannyi érdekességgel igyekeznek felkelteni az érdeklődésüket.

A résztvevő csapatok 100 000 fülöp-szigeteki pesoért küzdhetnek meg (nagyjából 2000 dollár). Jelentkezhetnek a hagyományos 5v5, valamint az 1v1 tornára is, ha esetleg nem találnának játszótársakat. A rendezvényt Camarines Norte tartomány bonyolítja le az Agro Sports Centre-ben, december 14-16. között.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!