"Szüksége volt már a bajnokságra a magyar csapatoknak" - THR interjú

A Team Horizon Reapers neve már ismerős lehet sokaknak, –de mégis kik alkotják az újonnan igazolt PUBG csapatukat?

Az MNEB osztályozó kupái a végéhez közelednek; jövőhét hétvégén kerülnek megrendezésre a döntő összecsapások, ahol az első pénznyeremények is kiosztásra kerülnek. Ez természetesen még nem maga a liga, ez csak a pont a selejtezők végén. Természetesen a PUBG-ra is sor kerül az említett időszakban, ahol mind a 16 csapat offline küzdhet majd meg egymással!

"Pár hónap alatt össze is érett a csapat, azóta Fodával már a közös gyereknevelésen gondolkozunk!" - Jonesy

Ezúttal a Szupercsapat egyik játékosával, név szerint Jonesy-val készítettünk interjút a felkészülésről és az MNEB-ről.

Ám, –mivel ezeket a játékosokat hétről hétre láthatjuk majd küzdeni–, így fontos tudni, hogy kikről is van szó, ki az, aki megbújik a játékosnév mögött! Ennek érdekében minden csapattal készítünk egy interjút, az elsőt pedig a Team Horizon Reapers csapatáról olvashatjátok!

Igen jól szerepeltetek az MNEB PUBG selejtezőin, hiszen ott vagytok a jövőre induló ligában, –de kik is alkotják a THR csapatát, mit kell tudni rólatok?

TETHRYS: Koszér “Tethrys” Ádám vagyok, a csapat ingame leadere. Egy talán kicsivel átlagon felülinek nevezhető játékos, aki jelenleg a battle royale stílus szerelmese. Az eddigi kompetitív szinten játszott játékok közül eddig a PUBG fekszik a legjobban, így próbálom magamból a legtöbbet kihozni, aminek remélem szerves részét fogja alkotni ez a bajnokság is, mind fejlődés, mind pedig a jövőbeli tervek szempontjából.

HELLCAT: Lázár “HellCat” Albert vagyok, a csapat fraggere. Több kupán is volt már szerencsém indulni, sajnos eddig komolyabb eredmények nélkül. Remélem ez a későbbiek folyamán változni fog, kezdve az MNEB-bel!

RULEZ: Papp ”Rulez” József vagyok, a Team Horizon Reapers heavy fraggere és scoutja. Igen, sikeresen vettük az akadályokat, elértük a kitűzött célt, és bejutottunk a jövőre induló ligában, aminek nagyon örülünk.

UNKNOWNMEMORY: Kara “unknownmemory” Krisztián vagyok, a csapat main snipere. Szintén nagyon örülök, hogy egy jól működő, erős csapatot sikerült összehoznunk, és remélem sikerül minél nagyobb sikereket elérni a közeljövőben.

Mikor kezdtetek el a PUBG-val foglalkozni, van esetleg korábbi tapasztalatotok más játékokban?

TETHRYS: Körülbelül 2017 augusztusában kezdtem a PUBG-t, azóta több ezer órát beleölve. Előtte próbálgattam profi szintre jutni CS-ben, illetve Overwatch-ban is, sajnos kevés sikerrel.

UNKNOWNMEMORY: Először az Open Beta-ban játszottam PUBG-vel, azóta pedig rendszeresen. Előtte aktívan CS:GO-val játszottam körülbelül 3 évig.

HELLCAT: 2017 nyarán kezdtem a játékot, több másik játékkal is játszottam korábban, mint például Warcraft III, Dota, Dota2, Cs:GO, R6, de mindben csak casual szinten.

RULEZ: Talán 2017 áprilisában kezdtem játszani a játékkal, előtte több mint 10 évet csak MMORPG-vel játszottam, de rá kellet jönnöm, hogy nekem lövöldöznöm kell!

Mikor és hogyan állt össze a csapat? Játszottatok már korábban együtt?

TETHRYS: Ismertük már egymást hírből, illetve az MNEB előtt körülbelül 1-2 hónappal Unknownnal és Rulezzel már játszogattunk együtt, miután otthagytam a külföldi csapatomat, és ismét magyar vizekre eveztem, amikor pedig hallottunk a bajnokságról, negyedik emberként HellCat-et választottuk magunknak.

RULEZ: Unknownmemory és én egy csapatban játszottunk sajnos kevés sikerrel. Ezután keresett fel Tethrys csapatépítés céljából, és én igent mondtam, mivel egy tapasztalt játékosról van szó, ezután választottam én Unknownmemoryt, aki úgyszintén elfogadta a meghívást, és aztán közös döntés alapján jött HellCat a csapatba, körülbelül 2-3 hónapja játszunk együtt.

Az MNEB PUBG osztályozó kupája hamarosan véget ér, ám az igazi küzdelem januárban már kezdetét veszi. Lehet szerintetek a PUBG-ból igazi e-sport, illetve mit vártok a ligarendszertől?

TETHRYS: Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, a ligarendszer egy nagyon jó platformként szolgál ennek a játéknak, mivel itt nagyon fontos a több meccsből álló rendszer, hisz egy jó csapat a konzisztenciájától lesz jó. A PUBG továbbá véleményem szerint már most nagyon közel van ahhoz, hogy egy kiváló e-sport játék legyen, pár változtatás, és egy kis ráncfelvarrás választja el csupán ettől a címtől.

HELLCAT: Igen, lehet belőle e-sport, de még hosszú az út, hogy megérjen egy olyan játéknak, amit 10-100 ezer ember néz/olvas napi, heti szinten szívesen hétről-hétre. A ligarendszer elképzelés akár működhet is, de inkább szponzor felületek, megjelenés szempontjából fontos. A csapatokat csak ideig óráig fogja összetartani a lehetséges pénz. A forgatások, ahogy a szezon lemegy, biztosan erőteljesen jellemezni fogja a ligát, hasonlóan más játékokhoz.

RULEZ: Kemény munkát kell még végezzenek a játékon, hogy e-sport legyen, de jó úton haladnak. Hiányzott már a ligarendszer, ahol több játékos és csapat is bebizonyíthatja, hogy igen is van helyük a játékban, sajnos sok csapatnak még nincs meg az a tapasztalata, hogy külföldi szinten játszanak, így ezért is tartom jó ötletnek.

UNKNOWNMEMORY: Véleményem szerint van még hova fejlődnie a játéknak, viszont a kilátások biztatóak, jó irányba haladnak a dolgok. Ha a PUBG Corp. igazán össze akar rakni egy jó e-sport játékot, szerintem meg tudják oldani, csak idő kérése. Reméljük a legjobbakat. 
A ligarendszer továbbá egy nagyon jó kezdeményezés, szüksége volt már egy külföldi nagy versenyek mintájára alapuló bajnokságra a magyar csapatoknak is!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!