A Toronto Esports kiszáll az Overwatch-ból, mivel a Blizzard névváltoztatásra kötelezte a szervezetet

A Toronto Esports kiszáll az Overwatch-ból, mivel a Blizzard névváltoztatásra kötelezte a szervezetet

A stúdió bánhatott volna korrektebbül is az évek óta versenyben lévő csapattal. 

Az elmúlt hónapok során rengeteg kritika érte a Blizzardot, hogy rosszul menedzselik a Path to Pro programjukat és a három lépcsős rendszerben túl nagy hangsúlyt kap az Overwatch League, míg a Contenders és Open Division versenysorozatok csak szenvednek. A helyzetet csak tetézte, hogy a stúdió nemrég kihirdette, hogy 2019-től változtatásokat eszközölnek a Tier 2 szférán, Észak-Amerikát például két csoportra osztják, csak az Overwatch League akadémia csapatok kapnak automatikus meghívót, továbbá bevezetik a régiózárat is. Mindez általános elégedetlenséget váltott ki a profi közösségen belül, mondván a tengerentúl túlságosan nagy fókuszt kap, míg a többi régióból, különösen Európából sokkal nehezebb lesz majd kitörnie a játékosoknak. 

Nos, a kálvária most tovább folytatódik: az Észak-Amerikai szféra egyik alappillérének számító Toronto Esports, –ami nem mellesleg a Boston Uprising akadémia csapata– nemrég bejelentette, hogy a Blizzard ultimátumot adott számukra és hat héten belül el kell tüntetniük a Toronto nevet a márkájukból. Az indoklás egyszerű, az Overwatch League-hez nemrég csatlakozott Toronto Defiant megvásárolta a Toronto márkanevet, ami feljogosítja őket a kizárólagos használatra. Természetesen a csapat előtt meg volt a lehetőség, hogy túllépjenek a szituáción és újradefiniálják magukat, azonban a Toronto Esports úgy döntött, hogy azonnali hatállyal elhagyják az Overwatch-ot, ráadásul bejelentésükben gúnyosan hozzátették, hogy végre valahára megszabadultak a játéktól. 

Toronto Esports Club on Twitter

We have been informed by Blizzard that we will be forced to remove "Toronto" from our brand in only 6 weeks. Mid Contenders season 3. The reason cited: @TorontoDefiant have purchased "exclusive naming rights". We will be leaving Overwatch effective immediately. Good riddance.

Szerencsére a csapat játékosainak nem kell aggódniuk, ugyanis Chris "HuK" Loranger a Boston Uprising GM-e arról tájékoztatta a közösséget, hogy ugyan nem volt beleszólásuk a szervezet döntésébe, a csapatot megtartják, természetesen azonban nevet váltanak majd a jövőben. A történet tehát mondhatni jó véget ért, viszont nem érdemes elmenni a tény mellett, hogy a Blizzard már megint "érdekes módon" kezelte a Tier 2 szféra egyik résztvevőjét. A Toronto Defiant-ról valószínűleg már több hónapja tudnak, azonban idáig vártak, hogy értesítsék a Toronto Esports-ot a kötelező névváltoztatásról, ami még barátok közt sem számítana korrekt lépésnek. Az ilyen hozzáállással a stúdió csak tovább rontja amúgy is megosztó hírnevét a Contenders befektetők között, ami hosszú távon a Path to Pro rendszer rovására fog majd menni. Érdekesség, hogy a Toronto Esports később arról Tweetelt, hogy a Fortnite vagy a CS:GO világa felé fognak fordulni, mivel véleményük szerint ezek a játékok és kiadóik valóban értik, mit is jelent az e-sport. 

Ti mit gondoltok egyébként, a Blizzard valóban bánhatott volna korrektebbül is a szervezettel?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!