A ligarendszer kiugrási lehetőséget biztosít a csapatok számára - EXE Esports interjú

A ligarendszer kiugrási lehetőséget biztosít a csapatok számára - EXE Esports interjú

A PUBG-t és az MNEB-et már mindenki ismeri, –de mi újság azokkal a játékosokkal, akik részt vesznek benne? Kik is állnak az EXE Esports kötelékében?

Az MNEB osztályozó kupái a végéhez közelednek; ezen a hétvégén kerülnek megrendezésre a döntő összecsapások, ahol az első pénznyeremények is kiosztásra kerülnek. Ez természetesen még nem maga a liga, ez csak a pont a selejtezők végén. Értelemszerűen a PUBG-ra is sor kerül az említett időszakban, ahol mind a 16 csapat offline küzdhet majd meg egymással!

"Szüksége volt már a bajnokságra a magyar csapatoknak" - THR interjú

Heldeus | 18/11/10 12:00 Az MNEB osztályozó kupái a végéhez közelednek; jövőhét hétvégén kerülnek megrendezésre a döntő összecsapások, ahol az első pénznyeremények is kiosztásra kerülnek. Ez természetesen még nem maga a liga, ez csak a pont a selejtezők végén. Természetesen a PUBG-ra is sor kerül az említett időszakban, ahol mind a 16 csapat offline küzdhet majd meg egymással!

Ám, –mivel ezeket a játékosokat hétről hétre láthatjuk majd küzdeni–, így fontos tudni, hogy kikről is van szó, ki az, aki megbújik a játékosnév mögött! Ennek érdekében minden csapattal készítünk egy interjút, a következőt pedig az EXE Esports csapatáról olvashatjátok!

Igen jól szerepeltetek az MNEB PUBG selejtezőin, hiszen ott vagytok a jövőre induló ligában, de kik is alkotják az EXE Esports csapatát, mit kell tudni rólatok?

KrexBex: Kovács “KrexBex” Boldizsár vagyok, az in-game leadere egy olyan csapatnak ahol fiatal, elszánt játékosok vannak. Szabadidőm egy részét gyakorlással töltöm, hogy ezt a szerepet még jobban el tudjam látni. Nagy álmom volt az, hogy egyszer egy offline rendezvényen meg tudjak jelenni, mint játékos, és ez most hála az MNEB-nek úgy néz ki sikerülni fog.

Miiilaaan: Bódi “Miiilaaan” Milán vagyok, a csapat fő snipere, de mégis egy agresszív player.

Yolozseff: Turcsán “Yolozseff” József vagyok, a csapat fraggere. Ha valaki megnézi a meccsek eredményeit ez nem igazán mutatkozik rajtam, leginkább a gépem miatt, de benne van a stratégiánk is. Remélem a verseny során jobban tudok majd teljesíteni.

Musclinca: Megellai ”Musclinca” Mátyás vagyok 23 éves, a csapatban nincs fixen meghatározott role-om, azt csinálom, amit KrexBex meghatároz, mivel ő az in-game leader.

Mikor kezdtetek el a PUBG-val foglalkozni, van esetleg korábbi tapasztalatotok más játékokban?

Krexbex: Személy szerint 2017 augusztusában kezdtem játszani a PUBG-val, akkor csak barátokkal szórakozás céljából, de most már napról-napra próbálok jobb és jobb lenni több-kevesebb sikerrel. Sajnos a számítógépem befolyásolt sok mindenben az elején. CS:GO-val játszottam előtte, de csak unaloműzésként.

Miiilaaan: Én körülbelül 8 hónapja játszom a PUBG-val, ennyi idő alatt beletettem 1800 órát. Tudom, tudom nagyon sok ennyi idő alatt ez az óraszám, de én az elejétől komolyan gondoltam ezt az egészt, mivel a Counter Strike-kal is nagyon sokat foglalkoztam, versenyekre jártam, stb.

Yolozseff: 2017 augusztusában kezdtem el játszani a PUBG-vel, októbertől pedig egyre többet nyomtam, megvolt a napi 2-3 óra legalább. Mostanra körülbelül 1400 órám van benne, ezelőtt játszottam CS 1.6-tal (kb. 1000 órát) és CSGO-val (kb. 2500 órát). Egyre kevesebbet CS:GO-ztam, és 3-4 hónapja már csak PUBG-zom. A gépem erősen befolyásolja ezt, sajnos PUBG-hoz elég gyenge, mostanában egyre több gondom van vele, például nem tudok a csapattal normálisan gyakorolni, amiért rosszul is érzem magamat. 

Musclinca: 2017 május környékén kezdtem PUBG-val játszani, streamek miatt nagyon megtetszett a játék, egyből meg is vettem. Ezidáig bele is tettem 2300 óra körüli játékidőt. CS:GO-val kezdtem (2000 óra körül tettem bele abba is), de mivel azt meguntam kellett valami, ami élvezetes, és a PUBG-ra esett a választás.

Mikor és hogyan állt össze a csapat? Játszottatok már korábban együtt?

Krexbex: A csapat az első selejtező előtt állt össze pár nappal kapkodások közepette, majd elkezdtünk gyakorolni, és úgy érezzük, hogy meglett az eredménye.

Miiilaaan: Én Yolozseffel körülbelül fél éve játszok, a többieket MNEB előtt még nem is ismertem. A selejtezők előtt talán, ha 5 meccset játszottunk együtt, és már akkor tudtuk hogy ebből valami jó fog kisülni!

Yolozseff: Az MNEB előtt csak Miiilaaan-t ismertem, vele viszont már több mint fél éve játszom. Musclinca-ról hallottam már a verseny előtt is, néha még játszottunk is. KrexBex-et egyáltalán nem ismertem. A verseny talán második heti selejtezőjében játszottam a többiekkel együtt először. Szerintem annak ellenére, hogy nem játszunk olyan régóta együtt, egész jó eredményt húztunk be idáig, ami a későbbiek során csak jobb lesz remélhetőleg.

Musclinca: A selejtező második napján állt össze a csapat mostani felállása vasárnap. Én személy szerint pár meccset játszottam csak együtt a mostani csapattársaimmal egy közös ismerős révén, de semmi komoly. Viszont én már egy ideje kerestem komoly lehetőséget sikertelenül sajnos, remélem ez a próbálkozás sikeres lesz, és sokáig tudunk eredményesen együtt dolgozni.

Az MNEB PUBG osztályozó kupája hamarosan véget ér, ám az igazi küzdelem januárban már kezdetét veszi. Lehet szerintetek a PUBG-ból igazi e-sport, illetve mit vártok a ligarendszertől?

Krexbex: Jelen állás szerint a PUBG elég bugos sajnos, de ha a PUBG Corp. betartja ígéretét, és a közeljövőben kijavítják azokat a hibákat, amik nagyban akadályozzak a játékmenetet még az is lehet, hogy e-sport ready lesz. A ligarendszer egy nagyon jó és egyedülálló kezdeményezésnek tűnik a magyar e-sport színterén, de személy szerint attól tartok, hogy sok csapat vissza fog lépni, illetve feloszlani januárig.

Miiilaaan: PUBG e-sport ready? Hát, ez egy jó kérdés. Mivel a fejlesztők folyamatosan spagetti kódot irkálnak, ezért nem hiszem. (Egy bugot kijavítanak és tíz másikat beletesznek.) A liga rendszer egy nagyon jó kezdeményezés a magyar e-sport felé.

Yolozseff: Szerintem van rá esély, hogy e-sport ready legyen a játék, viszont ahhoz még kell jó pár javítás. Szerintem ez a ligarendszer egy hatalmas lehetőség, izgatottan várom, hogy mi sül ki belőle.

Musclinca: Hogy a PUBG e-sport ready-e? Jelen állapotában bátran állíthatom, hogy nem. Hogy lesz-e belőle e-sport? Szinte biztos, ugyanis rengeteg embert mozgat meg a játék és szeretik is. A ligarendszer egy jó kezdeményezés szerintem, kiugrási lehetőséget biztosít a csapatok számára, még akár nagyobb akár külföldi csapatoknál is lehetőséget kaphatnak a legjobb csapatok/játékosok szerintem.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!