Több mint 20 évet kaphat a swatter, aki miatt a rendőrök lelőttek egy férfit

Több mint 20 évet kaphat a swatter, aki miatt a rendőrök lelőttek egy férfit

Pont itt az ideje, hogy a bíróság példát statuáljon!

Tyler Barriss a gyanúsítottja annak a swatting ügynek, amibe tavaly decemberben Wichitában meghalt egy férfi. A tárgyalások a napokban zajlottak egészen odáig, míg Barriss el nem ismerte bűnösségét kedden, ez a megállapodás több, mint 20 évre börtönbe küldheti őt, a Kansas U.S. ügyvédi iroda szerint. Érdemes viszont körbejárni, hogy mit is jelent pontosan a fent említett swatting. Hasonlóan működik, mint egy hamis bombariadó, vagy fenyegetés, csak a swatting célja az, hogy rendőröket küldjön egy személyre, olyan okokat bejelentve, amik miatt komoly tűzerővel kell kiérkezzenek a különleges egységek. Ez nem csak a borzasztóan veszélyes, de a hivatalos szerveket is átveri, ami miatt már alapból felelnie kell az illetőnek. Sajnos az évek során egyre gyakoribbak lettek a hasonló próbálkozások, ennek pedig az egyik, ha nem a legnagyobb elszenvedője egy híres IRL streamer, IcePoseidon.

Barriss, aki jelenleg 25 éves, összesen három államban állt bíróság elé, abban az ügyben, ami tavaly december 28-án történt, amikor is egy rosszul sikerült swattolás következtében meghalt Andrew Finch, aki 28 éves volt. Kansas mellett Kaliforniában és Washington D.C.-ben kellett felelnie tetteiért. Barriss állítólag azután adta a fejét a swattingra, miután két másik CoD játékos összeveszett egy 2 dolláros fogadáson. Ezután az egyikőjük kérte meg őt, hogy hívja ki a címre a rendőrséget, ahol szerencsétlenségére Andrew Finch lakott, akit a rendőrség valamilyen oknál fogva azonnal lelőtt.

A növekvő e-sportra különös veszélyt jelenthet a swatting és az agresszió

TZeus | 18/01/08 16:09A nemrég swatting áldozatává vált kansasi férfi világszerte a média fő beszédtémáját jelentette, és számos nagyon fontos kérdést vetett fel. Ahogy az e-sport ipar növekszik, az emberek egyre inkább befektetéseket is látnak benne, akár a saját játékukra, akár a kedvenceikre gondolva. Ez pedig szerencsejátékozást jelent, a veszteség viszont rosszul érinti a játékosokat.

A washingtoni ügyben a swattolás mellett még hoax bombariadókat is készített az FBI főhadiszállásra, emellett Kaliforniában 46 ügyben ítélték el, mert több iskolába, áruházba és TV központokba is küldött hamis bombariadókat.

"A gyanúsított anélkül, hogy valaha betette volna a lábát Wichita-ba, egy olyan kaotikus helyzetet hozott létre, ami a veszélyesből gyorsan halálossá vált," -mondta McAllister. "A hívás oka jelentéktelen volt és a mások biztonságával szembeni figyelmetlenséget megdöbbentőnek éreztük."

Barriss a vádalkuban bevallotta, hogy ki volt az a két személy, aki miatt az egész swattingolás történt. Egyikőjük a 18 éves Casey Viner, míg a másik a 20 éves Shane Gaskill volt, aki Wichitaban lakott. Viner döntött úgy, hogy megkéri Barriss-t, hogy swattolja meg Gaskill házát, aki az 1033 w.McCormick St.-ben lakott egy ideig, de akkor épp nem tartózkodott ott.

A végső ítéletet 2019 január 30-án mondja ki a bíróság.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!