Brigitte is komoly nerfet kap a következő PTR frissítéskor

Brigitte is komoly nerfet kap a következő PTR frissítéskor

A Blizzard úgy határozott, kicsit könnyít a main tank játékosok helyzetén. 

Ebben az évben az Overwatch fejlesztőcsapata különösen ráment arra, hogy minél jobban kiegyensúlyozzák a játék karaktereit. Az irányelv keretein belül megkaptuk a Symmetra és Torbjörn reworköt, a nyári Support kaszt változtatásokat, de Roadhog, Pharah, illetve Reaper, továbbá a hitscan karakterek is kisebb nagyobb átalakításokon estek át. Legutóbb például a rendkívül sokat kritizált Doomfist-ről érkezett infó az egyik fejlesztőtől, hogy több képességét is gyengíteni fogják a jövőben. 

Doomfist nerfet, McCree és Bastion pedig buffot kap a következő PTR frissítéskor!

Az Overwatch fejlesztőcsapata folyamatosan azon dolgozik, hogy a játék karakterei minél inkább kiegyensúlyozottak legyenek.

Nos a az Overwatch egyik legmegosztóbb karakterének számító Brigitte sem ússza meg változtatások nélkül, ugyanis az éjjel Geoff Goodman a battle.net fórumon bejelentette, hogy nerfelni fognak a karakteren a következő PTR fissítéskor. A fejlesztő hozzászólása a következő:

"Egy Shield Bash változtatást tesztelünk éppen, ami nagy valószínűséggel már a következő PTR frissítéskor bekerül majd a játékba, az átalakítás pedig, hogy a képesség már nem fog átmenni a pajzsokon. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy sokkal nehezebben tudjuk majd stunulni mondjuk az ellenséges Reinhardtot, viszont a képességgel továbbra is közel kerülhetünk a célponthoz, az Inspire-t pedig egy laza melee-vel is aktiválhatjuk majd."

A változtatás kétség kívül hatalmas nerf Brigitte számára, ugyanis a hősnő egyik legfontosabb előnye, hogy a Shield Bash segítségével teret csináljon a Reinhardt kompozíciók ellen a Crusader időleges kiiktatásával, amit mondjuk egy jól időzített Shatter vagy D.Va bomba követ a társaktól és már meg is lett nyerve a csapatharc. Természetesen a Winston és Orisa játékosoknak sem könnyű a helyzete, hiszen Brigitte lazán átüt jelenleg a pajzsokon és különösen frusztráló a folyamatos cc, pláne ha egy Doomfist is van az ellenfélnél, ami szintén ignorálja a pajzsokat. A leírtak alapján valószínűleg egy Brigitte vs Brigitte párbajbajt sem az fog majd eldönteni, hogy ki tudta először stunolni pajzson keresztül a másikat.

A hírt egyébként nagyjából úgy fogadta a Competitive Overwatch közössége, mintha hamarabb jött volna a karácsony és még azok is helyeselték a fejlesztők döntését, akik amúgy szeretnek a karakterrel játszani. Érdekesség, hogy a napokban indult egy amolyan mozgalom féleség a karakter ellen, amihez egyre több casual és profi játékos is csatlakozik, céljuk pedig nem más, hogy a Blizzard törölje Brigittet az Overwatch-ból. A tagok tiltakozásuk jeléül megváltoztatják a battletagjüket DELETEBRIG-re, hogy jelezzék a Blizzard felé, egyáltalán nincsenek megelégedve a hősnővel. Nem meglepő módon a Dallas Fuel Overwatch League csapat DPS játékosa, Hyeon "EFFECT" Hwang is csatlakozott a mozgalomhoz.

Ti mit szóltok egyébként a Brigitte nerfhez?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!