A hétvégi F1 Pro Series zárófutamok előtt a címvédő Brendon Leigh mesélt magáról és a versenyzésről

A hétvégi F1 Pro Series zárófutamok előtt a címvédő Brendon Leigh mesélt magáról és a versenyzésről

Egy hét múlva Abu-Dzabiban lezárul az idei Forma-1 szezon, most hétvégén pedig a Forma-1 Pro Series utolsó futamain drukkolhatunk.

Az előző versenyhétvégén Bereznay Dani megszerezte első futamgyőzelmét, csapattársa, a tavalyi bajnok Brendon Leigh azonban vitathatatlanul a mezőny legerősebb pilótája, parázs verseny szokott kialakulni közte, Dani és a Toro Rosso színeiben versenyző Frederik Rasmussen között.

Megvan Bereznay Dani első győzelme az F1 Pro Seriesben!

Huzsi,Sziky | 18/10/31 22:08 A Ferrari rajongók bánatára hétvégén behozhatatlan előnyre tett szert Lewis Hamilton, így az idei Forma-1-es szezont is az ő neve mellé írhatjuk.

Ahogy a teljes sportág, úgy Brendon Leigh is rengeteget változott a tavalyi szezonhoz képest, a Mercedes-nél saját személyi edzőt kapott, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan erősebb legyen idén. Erről, a Mercedesnél való versenyzésről, valamint a bajnoki cím megvédésére irányuló terveiről is mesélt az F1 Pro Series hivatalos oldalán a konyhai kisegítőből egycsapásra profi e-sportolóvá vált Brendon Leigh.

"Nem volt különösebben nehéz az életmód váltás. Simon Fitchett, az edzőm sok éve dolgozik együtt F1 pilótákkal, –ő segített és ő mutatta meg milyen fizikális erőnlétben kell lennie egy F1 pilótának."

"Sosem volt rajtam nagyobb nyomás amiatt, mert én vagyok a tavalyi bajnok és meg akarom védeni a címemet. Inkább a többi pilótán lehet nyomás, hiszen ők akarják ezt a címet elvenni tőlem. Én már büszke vagyok arra amit eddig elértem az F1 Pro Series-ben."

a csapatok és pilóták pontszámai az utolsó négy futamot megelőzően

"Rengeteget változott a Pro Series tavaly óta és a hivatalos F1 csapatok bevonása a széria élete csak még inkább izgalmassá teszi azt. A Mercedes a kedvenc csapatom a Forma-1 mezőnyéből is, hihetetlen dolog volt aláírni hozzájuk és hatalmas megtiszteltetés számomra. A csapat főhadiszállásán, Brackleyben egy teljesen új E-sportra kialakított létesítményt húztak fel, ami mind az én, mind a csapattársaim felkészülését és fejlődését segíti."

Leigh 43 ponttal vezeti a tabellát; 6 futamból négyet megnyert a fiatal brit pilóta, pihenni még sincs ideje, a hátralévő 4 nagydíjon, –különösen hogy a szezonzáron dupla pontokat osztanak majd–, még bőven vannak rá veszélyes pilóták, akár Bereznay Dani is, aki legutóbb a brit nagydíjon le tudta győzni őt. Azon a hétvégén az első futamot követően volt egy kis plusz izgulni valója Leigh-nek, a versenybírák vizsgálták egy manőverét és az is benne volt a pakliban, hogy elveszik tőle a futamgyőzelmet, de végül nem találták szabálytalanságot Leigh vezetésében.

"Összességében remek nap volt az egész csapatnak. Háromból három futamon sikerült a Mercedesnek elsőként célba érnie; ebből kétszer én voltam az első, egyszer pedig a csapattársam. Nagyon örültem az ő sikerének is, remek pilóta, azon csodálkoztam csak, hogyhogy nem sikerült neki már korábban a győzelem."

"Különösebben nem stresszelt az ellenem folyó vizsgálat a versenybírák részéről. Remek csapat van körülöttem, nyugodtan a kezükben hagyhattam az ügy intézését, én pedig készülhettem a következő futamra. Az utolsó futamokra rengeteg pilótának van még esélye beérnie engem a tabella elején, bármi megtörténhet. Nekem csak tennem kell a dolgom, továbbra is a saját futamomra koncentrálni, és nem foglalkozva azzal, hogy ki mennyi pontot hoz rajtam. Mindkét eddigi Pro Series hétvégén háromból két futamot nyertem, izgatottan várom az utolsó hétvégét is. Addig gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás lesz a programom."

Az F1 Pro Series legközelebb november 16-17-én tér vissza, hogy a szezont záró négy futamot követően kihirdessék a 2018-as F1 New Balance Esports Pro Series bajnokát.

  • 7. futam: Hockenheimring, Németország
  • 8. futam: Marina Bay Street Circuit, Szingapúr
  • 9. futam: Circuit Of The Americas, Egyesült Államok
  • 10. futam: Yas Marina, Abu Dhabi

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!