A Secret és a VP átgázolt a felső-ági elődöntőben az ellenfelén

A Secret és a VP átgázolt a felső-ági elődöntőben az ellenfelén

Egyre kevesebb együttes maradt versenyben a Kuala Lumpur Majorön. Kettő ezek közül viszont mégis kiemelkedik, hiszen megállíthatatlanul törtek előre a felső-ági döntőig.

Két gigász találkozott a Kuala Lumpur Major felső-ági első elődöntőjében: a Team Secret a PSG.LGD-vel nézett farkasszemet. Mindkét együttes eddig százszázalékos volt eddig a tornán. A kínaiak hiába játszottak bombaformában eleddig, egy nagy hibát mégis elkövettek, nem tiltották ki ugyanis az Arc Warden-t. A Secret kapott az alkalmon és elhozta ezt a hőst Michał 'Nisha' Jankowski-nak. A fiatal új carry játékos az egyik legjobb jelenleg ezzel a karakterrel, és ezt ebben a mérkőzésben is bizonyította. Sok teamfight nem történt, őt is csak egyszer tudták megölni, viszont cserébe 5 kill-t is szerzett. Hiába volt szoros ennek ellenére a meccs, mégis megtörték az LGD ellenállását és véget ért a párharc első felvonása.

A panel aztán azon is megdöbbent, hogy a kínai gárda újfent nem tiltotta ki az Arc Warden-t. A Secret pedig megint nem volt rest elhozni Nisha-nak, Yeik Nai 'MidOne' Zheng segítségével pedig halálos párosnak bizonyultak, Yao 'Maybe' Lu Tinkerének és Wang Chun 'Ame' Yu Slarkjának esélye sem volt ellenük.

A Draft döntött a VP - NiP összecsapásán

Nagy meglepetéssel fogadták, hogy Adrian 'Fata' Trinks számára Peter 'ppd' Dager elhozott utolsónak egy Razort. Eléggé kilógott a sorból a VP Enigma, Terrorblade, Sven, Silencer és Dragon Knight ötöse ellen. Az orosz kvintett 37 perc alatt tulajdonképpen nagyobb gond nélkül le is zárta az első meccset.

A másodikban aztán a VP mindent egy lapra tett fel, kiválasztották a Slarkot és mindenben igyekeztek támogatni. Érkezett mellé egy Dazzle és Phoenix, velük pedig életben lehet tartani a carry-t, dacára a nagyon nehéz early gamenek. Pavel '9pasha' Khvastunov mondjuk annyit roamolt, hogy esélye nem volt a supportoknak, hogy Roman 'RAMZES666' Kushnarev mellett maradjanak az early gameben, így azonban tényleg pokoli nehéz startja volt a csapatnak.

A NiP egyébként hiába szerzett jó pár kill-t a startot követően, Vladimir 'No[o]ne' Minenko-nak volt elég ideje, hogy felfarmolja a DK-ját, ráadásul 9pasha roam játéka elkezdett működni, nyomás alá tudták helyezni a NiP-et és ezzel lehetőséget adtak a Slarknak, hogy felzárkózzon. Ezek után az oroszok agresszív pusholásba kezdtek, melyet a NiP nem is tudott megakadályozni. A VP 26 percnyi játékot követően már tovább is jutott.

Jelenleg a NiP az alsóágon 1-0-ára vezet a TNC Predator ellen, a párcharc vesztese elbúcsúzik a Major-től. Itt tudjátok követni az eseményeket:

Nézd meg PGL_Dota2 élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!