Elképesztően jó finálé után a VP lett a Kuala Lumpur Major bajnoka!

Elképesztően jó finálé után a VP lett a Kuala Lumpur Major bajnoka!

A Virtus.pro ott folytatja, ahol abbahagyta. Megszerezték a szezon első Major győzelmét Kuala Lumpurban, miután a parádés döntőben 3-2-re legyőzték a Team Secret-et.

A Kuala Lumpur Major fináléja szenzációsra sikeredett, a Virtus.pro fordítását követően 3-2-re sikerült megverniük a Team Secretet és így elhódították a 2018/19-es DPC első nagy trófáját. Ezzel a csodás teljesítménnyel az orosz együttes az ötödik Major aranyérmét szerezte meg.

A felső-ági döntőben már összefutottak és akkor is egy kiélezett párharcot produkált a Secret és a VP, azonban a fináléban erre még rá tudtak tenni egy lapáttal. Egyrészt újra végigment a BO5 mindegyik mérkőzése, másrészt az utolsó az TI8 és a Minor döntőhöz hasonlóan most is fenomenálisra sikeredett.

Az oroszok komolyan gondolták a visszavágást, hiszen a felső-ágon kikaptak 2-1-re Puppeyéktól. Emiatt egy pokoli kemény első meccset produkáltak, alig 20 perc alatt szétzúzták a Secret sorait és előnyre tettek szert.

Aztán a másodikban is hasonlóval próbálkoztak, de high groundra már nem tudtak olyan könnyen feljutni, sőt a Secret vissza is támadott teljes erejéből és szép lassan magukhoz ragadták a kezdeményezést, viszont a VP még meg tudta szorongatni ellenfelét. Szép lassan újra kiegyenlítetté vált a játék, de ekkor Yazied "YapzOr" Jaradat Weaverének élményszámba menő mutatványaival végül egyenlítettek.

Az 1-1-es fordulás után a harmadik game nagyon hasonló volt az előzőhöz, a Secret szerzett vezetést, viszont szép lassan visszaestek, és elkezdett kapaszkodni a VP, azonban a végére a tökéletes csapatjáték meghozta számukra az áttörést, mely elsősorban Yeik "MidOne" Nai Zheng Zeusának volt köszönhető. Ami ezek után következett az a Dota 2 minden szépségét bemutatta, a Virtus.pro teljesen megtáltosodott és a professzionális teljesítmény egy új szintjét villantották meg. Nem sok esélyt hagytak a negyedik meccsben a Secretnek.

A rendezvény utolsó mérkőzésén a Virtus.pro és a Team Secret fej-fej mellett haladt az early és a mid gameben. Amikor a Team Secret átvette az irányítást és igyekeztek megtörni az oroszok ellenállását, akkor a Virtus.pro ezt a helyzetet képes volt mégis saját javára fordítani. Szép csendben csapdába csalták Puppeyékat és fokozatosan szétverték az európaiakat. Szuper erőssé vált a Terrorblade-jük, a Magnussal pedig szinte hibátlanul sikerült játszaniuk. A Virtus.pro megfordította a párharc állását és behúzták a szezon első Majorét.

Ez volt a csapatuk ötödik ilyen trófeája, de hát tudjuk, hogy miként indult számukra a tavalyi év...egyébként az első két verseny után így néz ki a tabella:

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!