StanCifka elköszönt a Hearthstone-tól: Artifactra fókuszál a cseh profi

StanCifka elköszönt a Hearthstone-tól: Artifactra fókuszál a cseh profi

A Hearthstone világ egyik legeredményesebb játékosa, StanCifka bejelentette a visszavonulását a HS-től.

A Hearthstone közösség elveszítette az egyik meghatározó és népszerű alakját. A cseh profi, Stanislav "StanCifka" Cifka bejelentette a Youtube csatornáján, hogy innentől minden energiáját az Artifactba fekteti bele. Nem véletlen ez a hatalmas lelkesedés, mivel meghívást kapott a zárt bétába és részt vehetett az Artifact Preview Tournamenten, ahol a 26. helyezést szerezte meg, 4 győzelemmel és 3 vereséggel.

KuroKy volt az első Artifact verseny legnagyobb meglepetése!

A Team Liquid TI7 győztes kapitánya, Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi szállította az Artifact bemutató tornájának a legnagyobb szenzációját, miután a legjobb 4-ben végzett a hétvégén.

Cifka nem hagy fel teljesen a Hearthstone-nal, valószínűleg az új kiegészítő környékén néha-néha majd találkozhatunk HS-sel foglalkozó videóval a Youtube és Twitch csatornáján, de a fő fókusz mindenképpen az Artifact lesz. Nem rejti véka alá, hogy elégedett a Valve reakcióidejével, ami a közösség által javasolt változtatásokkal kapcsolatos.

Legjobb élménye a DreamHack Bucharest volt, ahol megismerte a legjobb barátait, RDU-t, Thijs-t és Gaara-t, akik megadták a kezdőlöketet Cifkának, hogy egy valódi profi játékossá válhasson. Már 2015-ben megnyerte az első major versenyét és összesen három tornát is megnyert a legnagyobbak közül. Csehország színeiben diadalmaskodott a Hearthstone Global Games első szezonjában, ahol a döntőben 4-2-re legyőzték Ukrajna válogatottját. Több csapatnak is tagja volt, köztük a Luminosity Gamingnek és a Misfits-nek.

Számos izgalmas momentumot, edukációs tartalmat köszönhetünk neki, de a cringe pillanatokból sem volt hiány. Egy szerény, alázatos és piszkosul jó játékosát veszítette el a Hearthstone közösség, reméljük, hogy csak ideiglenesen.

"Mentális problémáim lesznek, ha tovább játszom" - Savjz véleménye a HS-ről

Az Artifactnak minden esélye megvan arra, hogy átvegye az uralmat a mesekártyák piacán. Savjz és Frodan is kiszáll a HS-ből!

Ezzel a döntésével StanCifka-t mostantól Lifecoach, Fenomeno, Naiman mellett tűnik majd fel és a célja, hogy az 1.000.000 dolláros fődíjat elhozza a jövő évben megrendezésre kerülő Artifact versenyen.

Az Artifact fejlesztői elárulták miért nem lesz Ladder rendszer a játékban

Másként szeretnék felépíteni a közösséget, mint azt eddig megszokhattuk, -ettől függetlenül nem hangzik rosszul az előzetes tervük.

Ti követtétek StanCifka munkásságát?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!