Tippek és trükkök kezdő Battlefield V játékosoknak

Tippek és trükkök kezdő Battlefield V játékosoknak

Ha ezeket megfogadod, biztosan jobb lesz a teljesítményed.

Pár napja végre mindenki számára elérhető lett a Battlefield V, ami szórakoztató formában hozza vissza a kaotikus, háborúval alaposan átitatott többjátékos meccseket. Legutóbb abban segítettünk nektek, hogy hogyan lehet több FPS-etek a játékban, most pedig azt mutatjuk meg, hogy kezdőként miként tudtok a lehető legkönnyebben boldogulni az első időszakban. 

Legyen több FPS-ed a Battlefield V-ben!

Ouml;sszeszedtük azokat a beállításokat, amiktől mindenkinél jobban fog futni a játék.


1.) Az Orders és az Assignments mindig legyen aktiválva!


A Fortnite-hoz, vagy éppen a Call of Duty: WWII-hoz hasonlóan a legújabb Battlefield részben is kapunk bizonyos időközönként frissülő kihívásokat, amik különböző feladatok, mérföldkövek és adott játékmódhoz tartozó célok lehetnek. Vannak köztük olyanok, amik mindenki számára elérhetőek és vannak persze olyanok is, amik kasztspecifikusak, ezért ezek csak az adott karakterosztállyal teljesíthetőek. Megéri azonban vesződni velük, hiszen cserébe jó kis Company Coin üti a markunkat, amit csomó jóságra felhasználhatunk. 

2.) A squadnál már csak a játéktudás fontosabb


A játék minden meccs végén megmutatja, hogy melyik volt a legeredményesebb csapat, akinek tagjai egymással hatékonyan összedolgoztak, szépen aprították az ellenfeleket és a pályákon teljesítendő célokat is hatékonyan abszolválták. Ehhez viszont fontos, hogy a csapaton belüli kommunikáció érdekében mindenki rendelkezzen mikrofonnal és mindig az adott pályához legjobban passzoló classt válassza - pl. a nagy távolságokkal rendelkező térképeken egy rutinosabb Recon-ra mindig szükség lesz, a Medic meg gyakorlatilag bármikor jól jön a gyógyítása és a gyors újraélesztése miatt. 


3.) Megéri követni a squad leader utasításait

Minden csapat rendelkezik egy-egy squad leaderrel, aki különböző parancsokat képes adni társainak. Érdemes ezeket teljesíteni, hiszen minél többet abszolválunk belőlük, annál több requisition pontot kapunk, amit a vezetőnk erősítésre, vagy extra ellátmányra válthat be. 

4.) Figyelj oda a fegyverek specializációira!


A különböző fegyverspecializációk azért rendkívül fontosak, mert lényegében úgy működnek, mint a más lövöldékben megtalálható perkek: a segítségükkel a játékstílusunkhoz igazíthatjuk és ezáltal hatékonyabbá tehetjük fegyvereinket, amikkel így könnyebb lesz célozni és/vagy nagyobb sebzésmennyiséget kiosztani. 


5.) A Support és a Medic a csapat lelke

Teljesen kezdőként érdemes a Medic-et választani magunknak, ugyanis akár úgy is hatékonyak lehetünk a csatatéren, hogy egyetlen embert se ölünk meg, csupán arra figyelünk, hogy folyamatosan gyógyítsük a megsérült csapattársainkat és felélesszük az elesett kollégákat. Ugyancsak a többieket segíthetik a Supportok is, akiknek nem csak az a feladatuk, hogy zárótűz alatt tartsák az ellenfeleket, hanem az is, hogy a társaikat megfelelő lőszermennyiséggel lássák el. 

6.) A Fortification rendszer hasznosabb, mint gondolnád


A játékmódok elsöprő többségében rendkívül fontos a bárki által összeüthető erődítményrendszer használata, hiszen nagyban megnehezítheti riválisaink dolgát és kiváló fedezéket biztosíthat csapatunk legtöbb tagjának. Alapjáraton csak rá kell tenyerelnünk a T gombra és a játék már kalapácsikonokkal mutatja is nekünk, hogy hova tudunk egy-egy jó kis erődítményt felhúzni. 


7.) Járj nyitott szemmel!

Elsőre teljesen evidens tanácsnak tűnhet, de fogadd meg, hogy rendszeresen nézed a bal alsó sarokban lévő minimapot, a harctéren lévő eseményeket, figyeled a csapattársak szövegeléseit és megpróbálsz apróbb lépésekben haladva közelíteni aktuális célod felé. Ugyanis itt nem fog működni a Call of Duty epizódokban megszokott eszeveszett rohanás, ahol szinte mindig van időd reagálni a dolgokra, ezért sokkal megfontoltabban kell haladnod és a lehető legtöbbször kihasználni a pályákon lévő fedezékeket és egyéb tereptárgyakat. 

8.) Nincs semmi gond, ha fogyóban a lőszer


Könnyen lehet, hogy egyetlen valamirevaló Support sincs a közeledben, pedig a fegyveredre ránézve látod, hogy már az utolsó tárat készülsz elfogyasztani. Ilyenkor próbálj meg minél hamarabb levadászni egy Supply Stationt, ahol újra tudod tölteni a készletedet, ha pedig sehol se találsz egyet, akkor lehet, hogy össze kell tákolnod egyet magadnak, viszont fontos, hogy ezt csak fix helyeken tudod megtenni.  

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!