20 hasznos tipp és trükk Torbjörn átalakított Molten Core képességéhez

20 hasznos tipp és trükk Torbjörn átalakított Molten Core képességéhez

A törpe mesterként elhíresült Pyro ismét hasznos tanácsokat adott a fejlődni vágyó játékosok számára. 

A néhány hónapja debütált Torbjörn rework teljesen új képességeket adott a karakternek, amikkel használhatóbbá vált a mérkőzések során, legyen szó akár támadásról, akár védekezésről. Habár a turretet nem kell már építeni, a Blizzard nem vette el a hős védjegyének számító kalapácsot, aminek hasznosságáról és mém értékéről nemrég két Overwatch Contenders csapat is megemlékezett egy szédületes Torbjörn 1v1 keretein belül. 

Show meccsen rendezett Torbjörn 1v1-et két Contenders csapat

Az Orgless & Hungry és a Bazooka Puppies szédületes harcosok klubját hozott össze Hanamura második pontjánál.

Az új Törbjörn egyébként bizonyítottan jobban teljesít a mérkőzések során mint elődje, az OmnicMeta legutóbbi elemzése alapján például egyike a legtöbbet sebző karaktereknek Grandmasterben. Érdekes módon a Blizzardnak mindez nem volt elég és a legutóbbi PTR frissítésben megnövelték a Molten Core sebzését, hogy nagyobb fenyegetést jelentsen az ellenfelek számára. Az ulti sebzése tehát növekedik, nem mindegy azonban, hogy milyen technikával is használjuk azt éppen ezért az egyre több Torbjörn edukációs anyaggal előrukkoló Pyro úgy határozott, összeír néhány hasznos tippet és trükköt, hogy a kevésbé tapasztaltabbak is maximalizálni tudják a láva tócsák sebzését és a belőlük kinyert értéket. Lássuk is a törpe mester tanácsait!

  • Igyekezzetek magasabb pontot elfoglalni az ulti használat előtt, mivel így rálátunk a csatatérre és könnyebben meg tudjuk határozni, hova szeretnénk lőni a tócsákat.
  • Mindig jusson eszetekbe, hogy 6 másodpercig egy Molten Coooreeeee!-t üvöltöző zsíros célpont vagyunk és az ellenfél azonnal ránk fog fókuszálni, akár csak egy ultizó McCree-re. Ha nem vigyázunk, az egyhitelni képes karakterek, mint Widowmaker vagy Hanzo könnyen leszedhet minket.
  • Ismerjétek meg és figyeljétek az ellenfél karaktereinek képességeit. Egy D.Va például könnyen megeheti az ultit a Def mátrix segítségével, de egy Genji is lazán visszalőheti ránk a Deflect segítségével.
  • Ha az ellenfélnél vannak a fent is említett nagy hatótávolságú hősök, akkor használjátok az Overloadot kis extra védelemként az ulti alatt. 
  • Ahelyett, hogy folyamatosan nyomnátok a bal klikket, inkább kis megszakításokkal lőjetek, amivel elkerülhetitek, hogy egymáson landoljanak a tócsák. 
  • Ezzel a módszerrel irányítani tudjátok, hova essen a láva és csökkentitek az RNG faktort. 
  • A Payload pályákon lőjetek egy adagot a kocsira, utána az ellenfél aktuális helyére, végül pedig menjen egy kicsi a menekülési útvonalukra is. Így el tudjátok szigetelni a tankokat és a supportokat. 
  • Várjatok az utolsó pillanatig a végső láva golyó kilövésével, így az ulti tovább megmarad a földön. 
  • A Molten Core tökéletes arra, hogy ráerőltessük a Zenyattát a Transcendence használatára.
  • Az ulti remekül kombinálható a Zarya Gravval, viszont nem szabad túlzásba vinni, elég egy két golyó a foglyul ejtett ellenfelek alá, mivel azok sebzése nem stackel egybe,  a többivel pedig zárjátok el a menekülési útvonalakat. 

  • Ha a Zenyatta is a Gravban van, akkor mind a 6 másodpercig lőjétek a gravot, ugyanis a Molten Core tovább lent marad, ming a Transcendence tart. 
  • Orisa pajzsa blokkolja az ultit, szóval célozzatok fölé és köré, vagy ha fal mellett áll pattintsátok vissza róla a labdákat, hogy csapdába kerüljön. 
  • A Molten Core kiválóan használható akkor is, ha az ellenfél támadásba lendült és remekül el lehet vele szigetelni egy beugró Winston-t vagy Reinhardtot. 
  • A játékosbázis által különösképpen utált Bastion köré épülő Pirate Ship kompozíció megállítására remekül alkalmas a Molten Core, csak mögéjük kell menni és beteríteni a terepet. 
  • Ha hiszitek ha nem, McCree Deadeye képességével is remekül kombinálható az ulti, csak el kell vágnunk az ellenfél menekülésének útját. 
  • A Molten Core tökéletes ellencsapás az ultizó Brigittere, mivel extra sebzése van az armorral szemben. 
  • Vannak olyan pillanatok, amikor pont akkor kezdünk el ultizni, amikor az ellenfél Genji kihúzza a kardot. Ilyen esetben menjünk át védelmezőbe, menjen magunk alá és a minket támogató Supportok alá is a jóból, hogy a fiatalabb Shimada hamuvá váljon. 
  • Kommunikáljuk, mikor is szeretnénk lávatócsákkal beteríteni a terepet, mivel ha a csapatunk nem reagál és lendül támadásba, az ultink pocsékba megy és csak az ellenfél Supportjainek adunk ulti töltést. 
  • Tisztázzátok a csapattársaitokkal, hogy a "barátságos" Molten Core színe narancssárga, nem pedig vörös. Számtalanszor belefutottam már, hogy nem tudták megkülönböztetni a kettőt. 

Ti egyébként hogy boldogultok a nyáron átalakított Torbjörn-nel?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!