Mit jelentenek a tárgyakat érintő változások a 7.20-ban?

Nem csak a hősöket alakították át IceFrogék, hanem bizony az itemeket tekintve is alaposan felforgatták az eddig tanult információinkat.

Van, aki egy könnycseppet is elmorzsolt mikor meglátta a legújabb hatalmas frissítés tartalmát, hiszen hiába kereste kedvenc tárgyát, a Ring of Aquila-t már nem találta a felsorolásban, hiszen kegyetlenül kitörölték. Egy perces néma csenddel emlékezzünk meg róla, majd gyorsan haladjunk is tovább, hiszen helyette megannyi újdonság ütötte fel a fejét a játékban. Kezdjük a cipőket érintő módosításokkal:

Szégyen a futás, de hasznos


A kép forrása: Reddit

Phase Boots

Az átdolgozás után már nem tudjuk manuálisan aktiválni. Passzívan ad plusz mozgási sebességet, át tudunk gázolni bármelyik egységen és rögtön fordul a karakterünk, abban az esetben, ha valamelyik ellenfélre kattintva kiadjuk az utasítást a támadásra. Ha ezek után mégis más irányba sprintelnénk tovább a buff eltűnik. A maximális távolság, hogy a támadás révén megkapjuk a bónuszokat: 900 AoE. Nincs rajta újratöltődési idő és a buff fél másodpercig még aktív ha célpontot váltunk.

Meg tudjuk vásárolni az oldalsó boltokban, hiszen a Chain Mail és a Gloves of Haste is kapható ott. Az agresszívabb stílust kedvelőknek mindenképpen erősítést jelent, hiszen minden támadási parancsnál (AoE-n belül persze) aktiválódik, és elkezdhetünk szabdalni. Menekülés esetén viszont már problémába ütközünk, hisz nem tudjuk összecsapni a bokánkat és gyorsabban futni általa.

Power Treads

Blades of Attack kell hozzá a Gloves of Haste helyett. 70 arannyal így olcsóbb, és kapunk cserébe 16 plusz sebzést a támadási sebesség helyett. Az extra attribútum bónusz 10-ről 12-re emelkedik.

A jó hír az, hogy olcsóbb, mint volt, a rossz pedig, hogy az oldalsó boltban már nem lehet megvásárolni, hiszen míg a Gloves of Haste továbbra is megtalálható a kínálatban ott, addig a Blades of Attack miatt haza kell mennünk vagy a futárral kell kihozatnunk.

Tranquil Boots

Creep-eket támadván nem deaktiválódik.

Sok esetben ki kellett tennünk vagy a backpackbe pakoltuk át, hogy ne kelljen utána sok-sok másodpercet várni, hogy újra töltse az életerőnket. Most az ügyesebb játékosok akár az erdőben is tudnak kevesebb hp-val farmolni és közben az életerejük is növekszik általa.

Összességében a százalékos megoldás, melyet a rendszer a hősök alap mozgási sebessége után számol ki sokat nem módosít az eddig megszokott játékmeneten. Az apróbb különbségekről azért ne feledkezzünk meg, ugyanis minél gyorsabb egy hős annál több pluszt kap, míg eddig fix többletet nyertek a cipőkből.

Az item triumvirátus

Sange

  • Plusz 12% Status Resistance-t ad a Maim helyett

A Maim teljesen eltűnt a játékból, hiszen a Halberd-től is elvették ezt a képességet. (40% esély volt ütésenként, hogy az ellenfél mozgási és támadási sebességét 26%-al csökkentse 5 másodpercig)

Miután a Sange, Yasha és Kaya kombinálható mindegyik Status Resistance-ot ad a tulajának, mely csökkenti a negatív varázslatok hatását karakterünkön. Ez a mechanika még úgy gondolom kidolgozás alatt áll, hiszen nem is olyan rég a Valve behozta perkek formájában a Strenghtes hősöknek, aztán nem sokkal később törölte is. Jelen állás szerint ezekkel a tárgyakkal mindhárom elsődleges attribútomhoz tartozó hősök megtalálhatják a nekik kedvezőt, habár a Kaya nerfelve lett, még mindig az egyik legjobban használható itemnek mondható és szinte nincs olyan hős, aki ne profitálhatna belőle. Az már más kérdés, hogy tényleg megéri-e mindenkinek.

Wraith Band mánia

Nem a Black Friday hozta magával, hogy minden Agility-s hős ezt az itemet veszi szinte ész nélkül. Egyszerűen az új tulajdonságai, főleg többet vásárolva belőle pazarul működnek. Összehasonlításképpen ezt és a legnépszerűbb Agi-s itemet, a Yashat szembetűnő különbséggel találkozunk:


Jöhet akár egy negyedik is belőle, miért ne?

3 db Wraith Band - 1560 gold

  • 9 Strength
  • 24 Agility
  • 9 Intelligence
  • 18 Támadási sebesség

Yasha - 2050 gold

  • 16 Agility
  • 12 Támadási sebesség
  • 8% Mozgási sebesség

Már itt feltűnik, hogy mennyivel jobban járunk a fentebb leírt itemmel, ha legalább hármat vásárlunk belőle. Nem véletlenül nerfelik az utóbbi patchekben. Túl jó, hogy igaz legyen.

Már nem lakatlan a Dota 2

Holy Locket

2650 aranyért azt gondolom jóval többet kínál. Erősíti a hp regent és töltést, szóval alapnak számít Necrophos, Dazzle és Witch Doctor bevásárlólistáján is. A plusz statok nekik csak hab a tortán.

Nincs többé póráz csak gyönyörű "haj"

A Force Staff végre megoldást jelent a 7.20-ban a harmadik legnagyobb választási és győzelmi rátával rendelkező hőssel szemben. A közgyűlöleg tárgyává előlépő Slarkkal szemben jó fegyver, hiszen a Pounce által létrejött Leash effekt szakítható a Force Staffal. Supportoknak ezt jó észben tartani. Ez valószínűleg nem lesz elég, hogy megállítsa a Slark pub dominanciáját, de jobb felkészülni ellene, mintsem beletörődni a lossba.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!