A Voltiac Gaming nyerte az I. GamingIsFun Xbox R6S Kupát!

A Voltiac Gaming nyerte az I. GamingIsFun Xbox R6S Kupát!

PC és PS4 után a harmadik nagy platformon is megrendezték a nívós versenysorozatot, a kontroller mágusok pedig nem okoztak csalódást a nézőknek.

Általában az FPS játékok a PC-s közösség kedvencei közé tartoznak, hiszen az egér és billentyűzet kombó megkönnyíti a célzást, ettől függetlenül népszerűnek mondható a konzolosok körében is. Nincs ez másként a Rainbow Six: Siege-el sem, hiszen nem kicsi a játékosbázisa ezeken a platformokon a játéknak.

A GamingIsFun kupát már harmadízben rendezték meg R6S-os körökben, 2017. decemberében PC-n, majd idén augusztusban PS4-en, az elmúlt hétvégén pedig Xbox One-on bizonyíthattak a virtuális kommandósok.

Ha valaki kíváncsi a döntőre, akkor az alábbi videóban megtekintheti:

A valaha volt legnagyobb magyar R6 bajnokságot rendezték Xbox-on, 28 csapat adta le nevezését és 40 ezer forintot is szétosztottak. A heves párharcok végül a Voltiac Gaming és az Oláh Család döntőjét hozták. Habár a finálét az előbbi ötös húzta be, nem volt olyan könnyű dolguk, hiszen meg kellett dolgozniuk az első helyért, miután 1-0-ás hátrányba kerültek Border után. Clubhouse-t és Oregon-t viszont már sikerült megnyerniük, így elhódították a bajnoki címet.

A végső sorrend:

  1. Voltiac Gaming
  2.  Oláh család
  3. Foxtrot
  4. Soros Bérencei

A diadalmaskodó együttes kapitányával egy interjút is készítettek a szervezők:

Természetesen minden platformról érkeztek visszajelzések a kupával kapcsolatban és azt kell mondjuk, hogy remek látni milyen pozitív kommentek születtek:

PC:

“Meglepően jól lőnek kontrollerrel, jobban, mint sok PC-s. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmas meccsek lehetnek konzolon.”

PS4:

“A mi versenyünk óta is fejlődött a kupa, mind szervezésben, mind produkcióban. Néha azt hiszem Pro League-et nézek.”

Xbox:

“Köszönjük, hogy ti törődtök a konzollal és így minket is megismerhet az egész magyar közösség. Az ismerőseim a közvetített meccseim hatására már nem viccelődnek az e-sporttal.”

A versenysorozat folytatása egyelőre nincs bejelentve, de nagyon valószínű, hogy az eddigi visszajelzések alapján továbbiakra is számíthatunk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!