"Ez az új Dallas Fuel, nem érdekel mi történt korábban" - Aero

A Dallas Fuel vezetőedzőjét arról az időszakról kérdezték, amikor átvette a mélyponton lévő csapatot. 

A Dallas Fuel számára nem sikerült jól az Overwatch League első szezonja, –és egyértelműen kijelenthető, hogy a csapat okozta a legnagyobb csalódást a 12 induló közül. Egykori EnVyUs rajongóként szívszorító volt végignézni a srácok vesszőfutását, főleg úgy, hogy az etapok előre haladtával teljesen káoszba fulladt a helyzet, xQc távozása után Taimou például main tank pozícióra kényszerült, a szezon közben igazolt AKM összehozta a nevével fémjelzett Genji Blade mémet, továbbá a csapat legkeményebben küzdő játékosa, EFFECT teljes depresszióba esett, és a saját egészségének érdekében kénytelen volt hazautazni Dél-Koreába.

Pro Genji "tippek és trükkök" AKM-től

A Dallas Fuel játékosa már nem csak elfogadta, hanem oktatja is az általa inspirált mémet.

A mélyrepülés indokait első körben nem tudták a rajongók, idővel azonban kiderült, hogy a csapat mögötti menedzsment leginkább a felelős, mivel az új igazolásokat szorgalmazó tulajdonos, Mike "Hastr0" Rufail egyáltalán nem beszélte meg a változtatásokat az edzői stábbal vagy a játékosokkal. Természetesen a kialakult helyzetért az egykori vezetőedző, Kyle "KyKy" Souder is masszívan felelős volt, mivel neki köszönhetően kellett szerepkört váltania több tagnak is, továbbá –a híreszelések alapján– módszerei elavultak voltak és a játékosok minden egyes meccs után csak mélyebbre süllyedtek és egyre bizonytalanabbak lettek képességeikben. Az első három etap után azonban csoda történt, KyKy-t kirúgták és a Fusion University-vel sikert sikerre halmozó Aaron "Aero" Atkins-t tették meg vezetőedzőnek, aki teljes mértékben megreformálta a csapatot és reményt adott nem csak a játékosok, de a rajongók számára is. A negyedik etap 6-4-es eredménye és összesített 4-ik helye biztosított mindenkit arról, hogy a Dallas Fuel-ben hatalmas potenciál van, csak megfelelő irányításra és egy hozzáértő karmesterre van szükség. 

Az Unikrn magazin egyik újságírója, Dustin Steiner nemrég erről az időszakról kérdezte Aero-t, miként is sikerült kihoznia a helyzetből a legjobbat. Az edző eleget is tett a felkérésnek és igencsak érdekes infókat osztott meg arról, miként rakta helyre május 14-én a játékosokat, amikor először belépett a gyakorló terembe. 

"Azt mondtam nekik, hogy ez az új Dallas Fuel. Nem érdekel, mi történt korábban ebben a szobában, vagy mi volt az elmúlt három etap során, csak a most és a jövő számít." A gondolatmenetet Aero tovább fejtegette a beszélgetés során -  "Ettől kezdve egyébként folyamatosan azon vagyok, hogy ne történhessen hasonló félre menedzselés. Nem vagytok tisztában minden részlettel, de nem is érdekel, csak arra összpontosítok, hogy mit csinálunk most és a jövőben. A negyedik etapban sem az volt a célom, hogy jól teljesítsünk, hanem hogy felépítsem a csapatot a második szezonra."

A jobb eredmény eléréséhez természetesen nem elég egy ember, szóval Aero bebiztosította a csapat jövőjét azzal, hogy az offszezon során megújította az edzői stábot is. 

"Rengeteget dolgozom a színfalak mögött olyan hosszútávú projekteken is, amikről még a játékosok sem tudnak. Pont ezért vettem fel már korán Tikatee-t és Jayne-t is, mivel tudtam, hogy nagyon kelendőek lesznek a piacon. Őket mindenféleképpen szerettem volna a csapatban tudni még jóval a Season 2 előtt, hogy együtt tudjuk felépíteni a csapatot."

Nos, a csapat nem csak az edzői stáb tekintetében, hanem játékoskeretben is megújult. Seagull ugye befejezte profi karrierjét és visszatért a streameléshez, cocco játékosból segédedzői pozícióba ment át, chipshajen pedig free agent lett. A holtszezonban a Fuel eddig két új játékost szerződtetett, Closer-t a London Spitfire-ből, illetve rCk-t a Team Gigantti-ból. Az alakulat aktuális felállása a következő:

  •  Kim "EFFECT" Hyeon (DPS)
  •  Timo "Taimou" Kettunen (DPS)
  •  Dylan "aKm" Bignet (DPS)
  •  Pongphop "Mickie" Rattanasangohod (Flex Tank)
  •  Richard "rCk" Kanerva (Flex Tank)
  •  Son "OGE" Min-seok (손민석) (Tank)
  •  Benjamin "uNKOE" Chevasson (Support)
  •  Jonathan "HarryHook" Tejedor Rua (Support)
  •  Jung "Closer" Won-sik (정원식) (Support)

Az alábbiakban pedig az edzői stábot láthatjátok. 

  •  Matt "TazMo" Taylor (General Manager)
  •  Aaron "Aero" Atkins (Head Coach)
  •  Justin "Jayne" Conroy (Assistant Coach)
  •  Louis "Tikatee" Lebel-Wong (Assistant Coach)
  •  Christian "cocco" Jonsson (Assistant Coach)
  •  Kang "Vol'Jin" Min-Gyu (강민규) (Assistant Coach)

Remélem ezzel a kerettel, illetve esetleges további új játékosokkal a Dallas Fuel eredményesebben teljesít majd az Overwatch League második szezonjában, amivel újra büszkévé teheti a rajongókat. Természetesen a csapatnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen 8 új vérszomjas alakulat érkezik, továbbá biztos vagyok benne, hogy a Season 1 veteránjai is többet fognak beleadni. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!