Kemény csata után ezüstérmes lett SirBoss a PENTA-val a DreamHack Winteren!

Kemény csata után ezüstérmes lett SirBoss a PENTA-val a DreamHack Winteren!

A svédországi LAN fináléja három mérkőzésen át tartott, végül a G2 Esports örülhetett, –azonban rendesen meg kellett küzdeniük az aranyéremért.

Új rendszert eszeltek ki a szervezők a DreamHack Winter versenyén, melyet Jönköpingben, Svédországban rendeztek november 30. és december 2. között. Az eseményen 15 együttes vett részt, akiket 4 csoportba sorsoltak, a meghívottakon kívül pedig a helyszínen is kvalifikálhatták magukat a csapatok. A magyar játékost, SirBoss-t a soraiban tudó PENTA és a G2 az A jelű trióba került, és az első összecsapásuk 2-1-re végződött, SirBoss-ék már ekkor megszorongatták a legnagyobb esélyest.

Az eredményeket illetően meglepő lehet, hogy minden kör 7 győzelemig tartott. Az új szabály értelmében 6 nyert kör után váltottak oldalt a felek és minden mérkőzésen 7 pontig zajlottak a küzdelmek, és legalább kettővel többet kellett szerezni a győzelem érdekében. Lion tiltva volt.

A csoportok végeredménye:

Az egyenes kieséses rendszerben mindkét együttes simán vette az akadályokat, igaz a G2 a Team Liquid ellen egy kicsit megszenvedett, végül fordítani tudtak, míg a PENTA-t az elődöntőben a Spacestation Gaming szorongatta meg.

Döntő

G2 Esports 2 - 1 PENTA Sports
Pályák: Villa (7-3), Border (5-7), Clubhouse (7-5)

G2: Fabian, Pengu, Goga, Joonas, Kantoraketti

PENTA: ENEMY, Panix, Hungry, RevaN, SirBoss

A G2 a döntőig a szokásos dominanciáját mutatta meg ezen a rendezvényen is. Bár a Team Liquid ellen nehezebben ment a srácoknak, az Empire-t szétverték az elődöntőben.

A magyar játékossal felálló PENTA sikerre éhesen érkezett az utolsó mérkőzésre és bizony az összecsapásnak külön pikantériája volt, hogy ex-PENTA-sok néztek farkasszemet korábbi munkaadójukkal.

Első pálya: Villa

Bekezdett a G2, rögtön elhúztak 4-0-ra, mely leginkább a Finka, Blitz, Buck, Hibana négyesnek volt köszönhető. A második félidőben a PENTA a Kitchen-t védve hozta le az első körét, majd ezt követően rögtön a második is összejött.

Viszont a váltás után már nem hagyott a G2 esélyt a magyar játékossal felálló ötösnek és zsinórban három kört nyerve 1-0-ás vezetést szereztek.

Második pálya: Border

Az első négy körben döntetlent értek el, a roamolás nem igazán akart működni egyik oldalon sem. A PENTA ezek után mindent beleadott, hátrányos helyzetekből is képesek voltak pontokat szerezni. 4-2-es fordulásnál továbbra is okosan játszottak, és 6-5-nél jobban koncentrálva kiegyenlítették a párharc állását.

Harmadik pálya: Clubhouse

A PENTA a Chaos ellen magabiztos győzelmet aratott, viszont a Spacestation Gaming-től vereséget szenvedtek ezen a pályán. Előálltak egy kicsit meglepő Buck tiltással, de nem jártak sikerrel, a G2 ugyanis felpörgött a nap végére. A PENTA támadó oldalon kezdett és az első körben egészen az utolsó pillanatig vártak a rush-al, majd lerongyoltak az alaksorba és két G2 játékost kilőve elhozták a pontot. Ennek ellenére a G2 megrázta magát és összehozták az első félidőben a 4-2-t.

A két pontos különbség végig megmaradt, hiába veszített 1v1-et Katoraketti és bukták el a 11. kört, végül 7-5-el be tudták fejezni a titánok a meccset és megnyerték a versenyt.

Az eseményről magyar közvetítés is volt, az alábbi csatornán a döntőt visszanézhetitek:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!