"Elszántak vagyunk és szeretnénk az MNEB-en dobogós helyezést elérni" - EXE Esports interjú

A második selejtezőn bejutottak a Playoffba és utána a negyedik helyen zárva biztosították az MNEB első szezonjában a részvételüket.

Hazánkban a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság révén a legjobb R6 csapatoknak lehetőséget nyújt, hogy egyre jobbá válhassanak, és megmutathassák igazi tehetségüket. A taktikai FPS első szezonjába 8 együttes kvalifikálta magát, ezek közül az egyik együttes az EXE Esports. Az első selejtezőn ugyan a Sixth Sense ellen vereséget szenvedtek és kiestek, azonban a következő próbálkozásra már bejutottak a legjobb 16-ba. A Playoffban a nyolcaddöntőben a Team Plague-t győzték le, a WiLD viszont az alsó-ágra küldte őket, majd a THR elleni szoros csatában alulmaradva a negyedik helyen zártak, de ezzel is biztosították helyüket a jövőre induló első szezonban. Ugyan ez a felállásuk nincs olyan régen együtt mégis nagyon összeszokott kvintettet alkotnak. Nincs már sok hátra 2018-ból és az utolsó hónap is a felkészülés jegyében zajlik, sokat ugyanis az ünnepek alatt sem terveznek pihenni a srácok. 

Az R6S hazánkban mondhatni rétegjátéknak számít. Ti miért választottátok ezt a játékot, miben különbözik szerintetek igazán a többi FPS-től?

"Mindegyikőnknek tetszett a játék taktikai megközelítése, úgy értem ez a játék nem csak aimra épül, hanem gamesensre, pályaismeretre és csapatmunkára egyaránt."

Kérlek mutassátok be egy kicsit a csapatotokat! Csak az R6S pörög vagy más játékkal is foglalkoztok?

"A csapatunk elszánt, fejlődni vágyó és sikeréhes játékosokból áll. Együtt általában csak az R6 megy, néha egy- két új megjelenésű játékot is kipróbálunk, de ezekre mindenkinek megvan a saját baráti társasága."

Képtalálat a következőre: „mneb”

A MNEB bejelentése sok játékost ösztönzött arra, hogy csapatokba verődve megpróbálkozzanak a bejutással. Ez nektek nagyon jól sikerült hiszen ott lesztek az első szezonban. Mindig együtt játszottatok, vagy hogyan alakult ki ez az ötös nálatok?

"Már talán két éve jelen vagyunk az e-sportban, elsőként DFTP-DontFeedThePros, majd ZYLEX Esports és most EXE Esports néven vagyunk jelen. A jelenlegi lineup-al lassan mondhatni fél éve vagyunk együtt."

Jövő év elejétől startol az MNEB első szezonja, milyen várakozásokkal indultok neki? Illetve egy ilyen kezdeményezés révén elképzelhetőnek tartjátok, hogy akár magyar csapat a Pro League vagy a Challenger League közelébe kerüljön?

"Egy jó, izgalmas szezont várunk. Először az MNEB-en szeretnénk dobogós helyezést elérni. Az MNEB résztvevőknek még nagyon sokat kell gyakorolni a PL-hez, de a CL, illetve CCS kapcsán sok csapatnak van, és lehet esélye."



R6 Seige - A Spetsnaz Christmas
A kép forrása: furaffinity

Hogyan töltitek az ünnepeket? A gaming és felkészülés a részét képezi, vagy a teljes pihenés a legjobb ilyenkor?

"Pihenés? :D sokunknál az a pihenés, ha leülhetünk és játszhatunk. Reméljük lesz elég időnk felkészülni az MNEB alapszakaszára a sok családlátogatás mellett."

Képtalálat a következőre: „r6 kaid nomad”

Végezetül, nem rég élesedett az Operation: Wind Bastion, mi a véleményetek a két új Operátorról, a pályáról és magáról a frissítésről? Sokat változik a meta vagy nem igazán bolygatják meg az állóvizet? Igyekeztek majd a két új karaktert
beépíteni a taktikátokba?

"Khaid: olyan "meh". Nem rossz, de nem is valami jó, strathoz lesz csak fontos, de a fegyverét gyengének találjuk.

Nomad: jó fegyverzettel rendelkezik site pushra, flank ellen nagyon jó lehet az airjob, ami köröket fordító eszköz is lehet sok esetben.

Az új pályának nem rossz a felépítése, viszont ami furcsa lehet az a nagyon tágas bomb site-ok."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!