"Valljuk be, egy ilyen esemény mindenkire ösztönző hatással van!" - interjú a GeekGarage csapatával

Az alig egy héttel az MNEB előtt álltak össze a srácok, –és úgy tűnik, nagyon motiválja őket a magyar bajnokság.

A GeekGarázs formációja nem sokkal a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság előtt jött létre. Az első selejtezőn a továbbjutás kapuján nem is sikerült nekik az áttörés, aztán a második kvalifikáción a legjobb 4-be jutottak, ahol csak hosszabbítás után (7:5-re) kaptak ki a Spirit Esports-tól, de a Playoff részvétel összejött.

A rájátszásban aztán rögtön az első mérkőzésükön a Sixth Sense ellen léphettek pályára, a végeredmény számukra azonban kedvezőtlenül alakult (0:2). Az alsó-ágon előbb az IcU_Familyt, majd a Good Game Esports-ot verték meg, mielőtt az EXE Esportsal szemben alulmaradtak. Csüggedniük nem kellett, hiszen ezzel az eredménnyel jogot szereztek az MNEB első szezonjában való részvételre.

De vajon mit is kell tudni a csapatról és mit várnak 2019-től? A korábbi CS:GO-s és Battlefieldes veteránnal is megtűzdelt együttes válaszolt készségesen kérdéseinkre:

1. Az R6S hazánkban mondhatni rétegjátéknak számít. Ti miért választottátok ezt a játékot, miben különbözik szerintetek igazán a többi FPS-től?

ludviggeri: "Az elején nem értettem magát a játékot, kicsit bonyolultnak tűnt egy CS:GO után, de valahol mégis az fogott meg benne, hogy változatos és több taktikát lehet kiépíteni egy bizonyos támadáshoz vagy védekezéshez."

Plum: "10 év CS után jó hobbijátéknak tűnt, annyiban különbözik talán, hogy a pályák valamivel összetettebbek."

Soma: "Számomra ez a legszórakoztatóbb kompetitív játék. Itt kettő kör biztos, hogy nem fog ugyanúgy kinézni, és bonyolultabb, mint a többi játék."

Rex: "Nagyon sokáig Battlefield játékos voltam, de ez nekem kevés volt és ekkor kezdtem el a Rainbow Six-el foglalkozni. Az fogott meg benne, hogy mindig új és új lehetőség van minden meccsben, nincs két ugyanolyan. Emellett pedig skill alapú játék, –tehát itt nem a fegyver erőssége dönt, hanem hogy azt hogyan tudod használni!." 

Nicco: "Egy barátomnál láttam, és amint kipróbáltam, tudtam, hogy kell. Sokkal taktikusabb és nehezebb, mint bármelyik másik FPS játék jelenleg a piacon. Sorolhatnám itt a rombolhatóságot például, vagy akár az operátoroknak a sokszínűségét is."

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege mneb”

2. Kérlek mutassátok be egy kicsit a csapatotokat! Csak az R6S pörög vagy más játékkal is foglalkoztok?

ludviggeri: " Több játékkal is játszom online, mint például a COD vagy a BF új részei. Emellett, ha szabadidőm engedi, akkor egy kis konzol és VR Gaming is belefér."

Plum: "Több játékkal is játszunk. Én például minden kompetitív játékot szeretek, de casual gamer-ként is el tudok veszni hetekre 1-1 játékban. Most pl. az X4-be öntöm az órákat, de gyakran előveszek olyan régi klasszikusokat is, mint a Mass Effect vagy a Stalker széria."

Soma: "Egyetem mellett nem sok időm jut más játékokkal is komolyabban foglalkozni. Kompetitív szinten csak az R6-tal tolom, de szívesen kipróbálok más játékokat is amennyiben azt többen, haverokkal-barátokkal lehet játszani."

Rex: "Csak az R6S-sel foglalkozom! Nemrég alakult friss csapatról beszélünk, tehát egyelőre csak ebben az egy játékban próbálok minél jobb lenni."

Nicco: "Együtt legfőképpen igen, csak az R6 pörög. Azonban Geri, Plum és én sokat szoktunk mással is játszani (tarkov, roe, pubg)."

3. A MNEB bejelentése sok játékost ösztönzött arra, hogy csapatokba verődve megpróbálkozzanak a bejutással. Ez nektek nagyon jól sikerült hiszen ott lesztek az első szezonban. Mindig együtt játszottatok vagy hogyan alakult ki ez az ötös nálatok?

ludviggeri: "Magát az R6-ot komolyabb szinten már régebb óta űzöm. Voltak szép elért eredményeim még a ROG Warriors színeiben, de az a korszak lezárult az idei nyár végén. Tudtam magáról az MNEB-ről és úgy voltam vele, hogy egy ilyen alkalmat illik megragadni ezért felkerestem Plum és Nicco párosát, akikkel akkoriban pörögtek a ranked meccsek és mivel tudtam, hogy Plum már régóta benne van az e-sport világában, így valahol biztos voltam benne, hogy nem lesz nehéz őt rávenni erre az eseményre. Majd ezután kerestünk még legalább 2 játékost. Itt került képbe Rex és Hunter majd Soma. A Playoff után viszont úgy láttuk, hogy Somával sokkal többre tudjuk vinni, szóval így állt össze a mostani csapatunk!"

Plum: "Martin vagy Geri vetette fel az ötletet, már nem is emlékszem, de kb. 1 héttel a selejtező előtt álltunk össze. Én ugye eleve nem rég óta játszom (690 órám van most). Ez inkább egy amolyan haveri társaság Martinnal és Gerivel, akikhez hozzácsapódott Rex és kezdetben Hunter végül pedig Soma."

Soma: "Egy jó ideje már vágytam arra,hogy kompetitív szinten játszhassak ezzel a játékkal. Az "5mf" nevezetű csapatból való kiválás után beszéltünk Niccoval és feljött az új csapat ötlete, –azóta a már említett csapattársaimmal igyekszünk dobogós helyet elérni az MNEB-n."

Rex: "Kb.: 1-1,5 hónapja álltunk össze, tehát egy elég friss csapatunk van, és én csak az alakulás óta játszom velük, de ők már régebb óta tolják együtt."

Nicco: "Plum és én igen. Már lassan egy éve játszogatunk, de ez az ötös csak pár héttel az MNEB elõtt állt össze, mert azért valljuk be egy ilyen esemény mindenkinek ösztönző!"

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege mneb”

4. Jövő év elejétől startol az MNEB első szezonja, milyen várakozásokkal indultok neki? Illetve egy ilyen kezdeményezés révén elképzelhetőnek tartjátok, hogy akár magyar csapat a Pro League vagy a Challenger League közelébe kerüljön?

ludviggeri: "Mindenképp a dobogó a célunk, az alá nem szeretnénk adni! Én úgy érzem a legnagyobb esélye jelenleg a magyar közösségből a RIFT-nek van arra, hogy egy CL-t elérjenek, azonban a PL-el várjunk még egy kicsit."

Plum: "Reális elvárásokkal indulunk; a célunk a legjobb háromba kerülni, de nincsenek illúzióink, tudjuk hogy több csapat is jobban játszik nálunk. Úgy gondolom hogy ha kihozzuk magunkból a 110%-ot és a csillagok állása is kedvező, akkor bármelyik dobogós hely elérhető. Ami a magyar csapatokat és a Pro League-et illeti, én úgy gondolom ahhoz nekünk még fel kell nőni. Sajnos a magyar gamer közösségre általánosan jellemző a gyerekes és nem profi mentalitás. Pár szóban Bone Daddy-vel is beszéltem erről és nagyjából hasonlóan látjuk a dolgokat. Ehhez mind a játékosoknak, mind a közösségnek, mind a magyar szervezeteknek fel kell nőnie, ami bár elkezdődött, de még gyerekcipőben jár."

Soma: "Bármit elképzelhetőnek tartok, elegendő gyakorlással bármit el lehet érni, a csapat pedig kiváló játékosokból áll."

Rex: "Nagyon jó dolog, hogy egy rendes, tétre menő hazai versenyen próbálhatnak szerencsét a játékosok."

Nicco: "Nagyon ambiciózusak vagyunk, látunk benne rációt, hogy elérjünk komolyabb eredményeket a versenyen. A PL szerintem esélytelen, de a CL-ben látok lehetőséget, viszont ahhoz még jobban rá kell feküdni a gyakorlásra!"

5. Végezetül nem rég élesedett az Operation: Wind Bastion, mi a véleményetek a két új Operátorról, a pályáról és magáról a frissítésről? Sokat változik a meta vagy nem igazán bolygatják meg az állóvizet? Igyekeztek majd a két új karaktert beépíteni a taktikátokba?

ludviggeri: "Még nagyon a szezon elején vagyunk, így teljesen nem lehet átlátni a helyzetet, de nagyon bízok abban,hogy nem lesz annyira erős meta váltás, mint amit a Lion idézett elõ."

Plum: "Mivel csak pár napja élesedett sajnos még nem volt időm belemerülni, remélem hogy nem lesz akkora meta-breaker, mint Lion, és hamarabb finomhangolják az esetleges hibákat. Taktikáink nincsenek (tényleg). Szerintem nem is lesznek, így mint minden ez nálunk továbbra is kérdőjeles."

Soma: "Annyi biztos: Herefordnál jobb pályának ígérkezik az új map, illetve míg Liont valamiféle módon lehetett counterelni, addig Nomad roamhunter játéka ellen nem igazán ismerek ellenszert. Kivéve egyet, de az legyen a csapat titka. "

Rex: "A két új operátor nagyon hasznos lett, főleg Kaid egy elég remek védõ operátor, aki megváltoztatja a játékot. Az új pálya pedig végre jó és hangulatos, nem úgy mint pl a Hereford Base, amely kicsit élettelen lett!"

Nicco: "A meta nem fog megváltozni, nem annyira erősek a karakterek, fõleg azért mert a Lion ugye perma bann lett, illetve Nomadnak ugye most nincsen counter karaktere, szóval ESL-en is kibannolják és már nem is változik semmi."

6. Hogyan töltitek az ünnepeket? A gaming és felkészülés a részét képezi vagy a teljes pihenés a legjobb ilyenkor?

ludviggeri: "Mivel dolgozó emberek vagyunk és van, aki az egyetem padját koptatja néha jólesik egy kis pihenés, és ha nagyon őszinte szeretnék lenni egyébként sem vittük túlzásba a gyakorlást. Heti 2-3 alkalom alkalmanként 2-3 óráról van szó. Azért remélem az ünnepek alatt legalább egy kicsit figyelünk majd a fejlődésre."

Plum: "Eddig se vittük túlzásba, a heti 2-3 alkalom napi 3 óra szokott lenni az átlag, de az legalább minőségi készülés (random ranked, és egymás ok nélküli szidása), így az ünnepkre se tervezünk semmi komolyat. Szerintem jobb, ha ezt az időt mindenki a családdal és a barátokkal tölti."

Soma: "Családommal, barátnőmmel, tanulással, a megszokott időben pedig gyakorlással."

Rex: "Szerintem egy kis játék jó kikapcsolódás, és egyben jó gyakorlás is!"

Nicco: "Az első két napon (24-25-e) csak a család, semmi gyakorlás, de utána természetesen én benne vagyok bármiben csak a többieken múlik."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!