shadder2k határozatlan időre visszavonul az Overwatch-tól

shadder2k határozatlan időre visszavonul az Overwatch-tól

A népszerű játékos súlyos, –e-sportolókat különösen érintő– egészségügyi problémával küzd. 

Robert "shadder2k" Mocanu-t azt hiszem nem kell különösebben bemutatnom, hiszen a játékos egyike az Overwatch leghíresebb streamereinek. Több fiókkal is rendszeresen a Top10-ben tanyázott a kompetitív szezonok végén, továbbá olyan Contenders csapatokban is megfordult már, mint a Team Liquid, a Young and Beautiful, vagy a Team Gigantti. Az elmúlt néhány hónapban azonban shadder teljesen eltűnt a nagyközönség elől; elmaradtak a korábban rendszeres közvetítések, nem kommunikált sem a Discord szerverén, sem pedig a közösségi média felületein, –ráadásul a szemfülesebb Contenders rajongóknak feltűnt, hogy november 13-án hivatalosan is kilépett a Team Gigantti-ból. 

Egy ilyen szituáció természetesen pletykákat szült; néhányan arra következtettek, hogy megunta a Stun és Goats metát, szóval abbahagyta a játékot, míg mások az időzítést miatt inkább épp az ellenkezőjét vizionálták és megindultak a találgatások, vajon melyik Overwatch League csapatban kaphat majd helyet a tehetséges játékos. Nos, volt egy harmadik verzió is, ami mindig felbukkant a "Mi van már Shadder2k-vel?" reddit bejegyzések komment szekciójában, mégpedig, hogy szóban forgó hősünk sérüléssel küzd, amit még Andreas "Logix" Berghmans kotyogott ki pár hónapja. Nos Shadder tegnap este megerősítette a pletykákat és egy Twitongerben bejelentette, hogy valóban komoly egészségügyi problémákkal küzd. 

shadder2k on Twitter

An Update Read: https://t.co/2ZNAlWBYQD

A link mögött található levél tartalma a következő:

"Helló srácok, tudom, kicsit csendben voltam az év második felében és sokan aggódtak miattam, szóval úgy határoztam, ideje rászánnom magam és elmagyarázni, mi is történik velem mostanában. 

Néhányan már biztosan tudjátok, hogy hosszú idő óta küzdök csukló és kézfej fájdalmakka, –és a Contenders második szezonja után eljutottam arra a pontra, hogy már semmit nem tudok a gép előtt csinálni kibírhatatlan fájdalom nélkül. Az egész még az év elején kezdődött és egyre csak rosszabb és rosszabb lett. Rengeteg kezelést kipróbáltam, több orvosnál is jártam, de még mindig nem tudom, pontosan mi is a probléma, és miként lehetne megoldani. Ráadásul onnantól kezdve, hogy különösen ráfókuszáltam a Contenders-re és az Overwatch League-be való bekerülésre, továbbá a nektek szóló rendszeres közvetítésekre, a fájdalom sajnos negatív hatással volt a mentális állapotomra is. 

Igazából ennyi lenne dióhéjban a történetem. Ha valaki ment már keresztül hasonlón és lenne valami tanácsa, nyugodtan írjatok rám, –sőt, nagyon megköszönném a segítséget. Sajnos nem tudom, mikor fogok visszatérni, de vissza akarok térni, amint meggyógyultam és teljes erőbedobással tudok játszani. Remélem a folyamat nem fog sokáig tartani. 

Még egyszer köszönök mindent, srácok." 

Sajnos a hasonló esetek nem ismeretlenek az e-sport világában; elég ha csak a FaZe CS:GO játékosára, Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafsson-ra gondolunk, akinek majdnem a karrierjébe került csukló sérülése, de az Overwatch League-ben is előfordult már hasonló a London Spitfire-ös, fájdalmai miatt több etapot kihagyó Ji-hyeok "birdring" Kim-mel. Természetesen azoknak a casual gamereknek is oda kell figyelniük az intő jelekre, akik napi több órát töltenek játékkal. Érdemes például egy kis időt szánni a bemelegítésre is, hogy 20-30 év múlva is ugyan olyan biztosan és fájdalom mentesen tudjátok tartani az egeret, mint most. Az alábbi cikkben néhány sérült e-sportoló története mellett találtok egy videót is, ami segít karban tartani a játékhoz nélkülözhetetlen izmokat és izületeket a kezeitekben. 

A sérülés nem vicc , a veszély valós az esport világában is

Ben | 16/12/11 12:40 A profi esportsérülések nem olyan látványosak, mint más sportokban, itt nincsenek törött karok és felszakadt szemöldökök. De a fájdalom itt is valódi - még akkor is, ha sokan nem akarják kimutatni. 

Nektek egyébként szokott fájni a csuklótok vagy a kézfejetek a játékkal töltött órák után?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!