Rendkívül kidolgozott Overwatch hőskoncepcióval rukkolt elő egy rajongó

Rendkívül kidolgozott Overwatch hőskoncepcióval rukkolt elő egy rajongó

Az alkotó ráadásul háttértörténettel, képességekkel és skinekkel is ellátta a Kannika névre keresztelt karaktert. 

Rendkívüli népszerűségének köszönhetően az Overwatch számtalan művészt ihletett meg, akik előszeretettel készítenek skin koncepciókat egy már meglévő hőshöz, vagy ritkább esetben teljesen egyedi, fiktív karakterekkel is előrukkolnak. A jobban sikerült alkotásokat rendszeresen be szoktuk mutatni nektek és most is egy különösen aprólékosan kidolgozott művet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amit Jonathan Hsu formatervező készített és osztott meg az ArtStation oldalán. A fiktív hősnő neve Kannika, ami thai nyelven annyit tesz: virág, a koncepció szerint pedig telekinetikus képességekkel rendelkezik, továbbá a hátára erősített csáp szerű eszközöket használja a harcban. A több méter hosszúra kinyúló karok egyébként erősen emlékeztetnek Doctor Octopus-ra a Marvel képregényekből, vagy Rize Kamishiro kagune-jére a Tokyo Ghoul-ból. Na de nézzük is végig Kannika koncepcióját!

Jonathan szerencsére nem állt meg csupán egy koncepciós rajznál és rövid háttértörténettel, továbbá komplett képességekkel és azok leírásával is ellátta a karaktert. A fiktív eredet szerint tehát Kannika telekinetikus erővel bír és elméjével képes fizikai tárgyakat irányítani, továbbá más tudatába is be tud férkőzni, hogy időlegesen felerősítse vagy legyengítse célpontját. Habár alapvetően egy DPS kasztba tartozó hősről van szó, ezen képességei alapján akár Support is lehetne. 

  • Bal Klikk: Egy célpontra irányuló szúrás.
  • Jobb klikk: Több célpontos hasítás a karokkal.
  • Glide: Egy magasabb helyről leugrás közben a Space-t nyomva tartva mozgási sebességet nyer. 
  • Mental Fortification/Destabilization: Rövid időre buffolni(kevésbé cc-zhető, többet sebez) tudja a társakat, vagy debuffolni(lassabb mozgás kevesebb sebzés) az ellenfeleket. 
  • Fracture Dash: Egyenes irányban nekiiramodik és sebzést okozó területet hagy maga mögött. 
  • Psionic Prison: Lezár egy előre kijelölt területet, ahová az ellenfelek nem tudnak bejutni. Ha a képesség használata közben mégis bent lenne egy karakter, az kilökődik a zónán kívülre. 

A képességek kidolgozása mellett az alkotó arra is szakított időt, hogy megalkossa, miként is nézne ki a karakter akció közben. Az alapvető mozgások közben ráadásul bepillanthatunk abba is, hogy támadás közben hogyan mozogna a hősnő a támadások vagy az ultimate használata közben. 

Végül, de természetesen nem utolsó sorban vannak itt skin koncepciók, név szerint a kalóz stílusú "Pirate" és a törzsi motívumokkal felvértezett "Tribal", továbbá néhány elsőre szimpla újraszínezésnek tűnő Kannika is. 

Nektek egyébként összességében hogy tetszik Kannika hőskoncepciója?  

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!