Komoly büntetést kapott rOtk egy felelőtlen elszólás miatt

Komoly büntetést kapott rOtk egy felelőtlen elszólás miatt

A ViCi Gaming csúnyán megbüntette a Dota 2-es csapatának edzőjét, miután kiderültek a fogadással kapcsolatos ügyei.

A ViCi Gaming kínai Dota 2-es szervezet nem habozott és súlyos büntetést szabott ki edzőjükre, Bai "rOtK" Fan-ra. Százezer kínai yuan (kb. 15 ezer dollár) pénzbírság mellett határozatlan ideig eltiltotta streameléstől is, miután egy fogadás miatt becsmérlően beszélt egy korábbi csapatáról, a PSG.LGD-ről.

Hétfőn egy stream (DouyuTV-n) alkalmával rOtk egy másik kínai szervezetet - melyben 2015-16 között ő is játszott (LGD.cn) -, a PSG.LGD-t ócsárolta egy fogadás miatt. Tudatosan vagy sem, arról beszélt, hogy pénzt veszített a PSG.LGD és a Na'Vi összecsapásán, miután a kínaiak vereséget szenvedtek az ukránoktól. Mint tudjuk az ilyen felvételek futótűzként terjednek az interneten. A banki kimutatás szerint egyébként nem rakott meg téttel egyetlen meccset sem rOtk, viszont a megnyilvánulása alapján valószínűleg egy másik fiókot használt ebben az esetben.

Ennek hatására a ViCi Gaming azonnal felkereste a DouyuTV-t - videót levetették - és rákérdeztek a dologra, emellett utánajártak rOtk banki tevékenységeinek is. Elmondásuk szerint rOtk már régóta a csapattal van és nagyon komolyan veszi a hivatását, ez idő alatt rengeteget segített a szervezetnek. Viszont edzői pályafutása megkezdése óta nem mindig tartja magát az előírásokhoz és nem válogatja meg a szavait a közösségi médiában, gondoljunk csak december 10-ére. Egy ilyen viselkedést a ViCi Gaming pedig nem hajlandó tolerálni. A megítélt büntetések mellett tovább folytatják a nyomozást az ügyben és mindenről tájékoztatják a közösséget. Sűrű bocsánat kérések mellett szeretnék tudatni az LGD-vel, hogy a baráti viszonyt továbbra is fenntartanák.

A ViCi Gaming ezzel szerette volna megelőzni a Valve közbelépését, nem is olyan régen a kiadó ugyanis Kukuval szemben már felszólalt és eltiltották a játékost a Chongqing Majortől. 

Habár nyilvánvalóan nincsenek kifejezett szabályok a Dota 2-es professzionális közeg számára a mérkőzések fogadásokkal kapcsolatban, nyilvánvaló, hogy a Valve nem igazán nézi jó szemmel az ilyesfajta tevékenységeket, és erről korábban már tájékoztatta a játékosokat, edzőket és szakértőket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!