Egyre több játék kerüli el a Steamet az Epic Games Store miatt

Egyre több játék kerüli el a Steamet az Epic Games Store miatt

Az Epic Games online játékáruháza több új címet is megszerzett magának. A Steam úgy tűnik, hogy komoly vetélytársat kapott!

Az Epic Games hivatalos online játékáruháza elstartolt és ennek a legnagyobb nyertesei mindenképp a játékosok és a fejlesztők lesznek. A Steammel szemben az Epictől sokkal nagyobb részesedést kapnak az értékesített játékokból a fejlesztők, ezért érthető, hogy a 88 százalékos szelet a tortából minden eladott példány után, a Steam által kínált 75-80 százalékos cédulánál sokkal csábítóbb. De milyen játékokat érint ez a verseny?

World War Z

Zombihentelésre felkészülni!

A World War Z-ben rengeteg élőhalottal kell majd megküzdenünk.

A zombik hentelése nem tud kikopni a hétköznapokból. A Left 4 Dead és a State of Decay sorozat után a World War Z próbálja ismét elnyerni a játékosok tetszését. A Brad Pitt nevével fémjelzett film 2013-ban érkezett a mozikba, ezt dolgozta fel és adaptálta a számítógépekre és konzolokra a Saber Interactive csapata. A kooperatív kalandozások során eljuthatunk Moszkvába, Jeruzsálembe és New Yorkba is, ahol emelhetjük a hullahalmokat. Úgy tűnik, hogy a Valve és a Steam ezt a játékot csak messziről szemlélheti, ugyanis a hivatalos oldalon már lekerült a "Steam" és helyette csak egyszerűen a "PC" szerepel, mint megjelenési platform. Azonban most már hivatalos, hogy a "PC" az egyenlő az "Epic Games Store-ral".

Egyelőre még hivatalos ár nincs, de az biztos, hogy hamarosan megkaparinthatjuk a legújabb zombis kooperatív játékot.

Super Meat Boy Forever

Az ugráló húscafat kalandjai sokaknak okozott kikapcsolódást és rengeteg frusztrációt egyszerre. Azt már tudtuk, hogy az Epic Games ingyenesen adja majd két héten keresztül (december 28. és január 10. között) a regisztrált felhasználóinak a Super Meat Boy-t, de kiderült az is, hogy a Forever alcímmel ellátott, teljes értékű folytatás is az Epic Games áruházában köt ki, annak ellenére, hogy Steamen még mindig ott szerepel a játék. 2019. áprilisában újra ugrálhatunk a különböző pörgő kések és lángok között, de a játék megvásárlásához csak és kizárólag az Epic Games Store-t használhatjuk majd.

A játék alkotója, Tommy Reefens azzal indokolta a pálfordulását, vagy racionális döntését, ezt mindenki döntse el maga, hogy "ez egy csekély ár azért cserében, hogy a fejlesztők közössége ne érezze úgy, hogy asztali számítógépeken csak egy választása van."

Egyelőre úgy tűnik, hogy a verseny valóban megérkezett a PC-s online játékáruházak világába, hogy ki lesz a győztes, egyelőre még nem tisztázott. Mi mindenképp nyerhetünk azzal, hogy a Steam ellenfeleket kapott a Discord és az Epic Games személyében, mivel rákényszerülnek arra, hogy változtassanak a mostani stratégiájukon.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!