Tech lapok, amikkel megtörheted a metát!

Tech lapok, amikkel megtörheted a metát!

Többnyire olyan neutral lapokat mutatunk be, amik potenciális ellenszerként szolgálnak a meta csúcsán álló paklikkal szemben.

Általánosságban remek, hogy léteznek olyan lapok, amik kijátszásával megállíthatóak a top deckek, de természetesen itt is érdemes több szempontot vizsgálni. Ha adott egy pakli, ami alapjáraton is jól funkcionál, akkor nem biztos, hogy különféle lapokkal módosítani akarsz rajta, hogy ha egyszer valamikor szembejön például egy Spell Hunter, akkor legyen rá válaszod. Ennek ellenére kigyűjtöttük a jelenlegi metára leginkább reflektáló neutral tech kártyákat, –de röviden kitekintünk a class specifikusakra is.

Rastakhan's Rumble és a neutral tech lapok

Mindbreaker

Elsősorban a páratlan paklikkal szemben lehet hatékony, mint amilyen például az Odd Paladin vagy az Odd Mage. Előbbi esetében olyan lapok kijátszására kényszeríthetjük ellenfelünket, amit esetleg későbbre tartogatna, míg az Odd Mage hősképességének kikapcsolásával nemcsak legfőbb fegyverétől fosztjuk meg ellenfelünket, de Ragnaros érkezését késleltethetjük.

Chief Inspector

A Spell Hunter előretörésével a Chief Inspector szerepe is felértékelődhet, hiszen az egyetlen neutral lap a Secretek ellen. Emellett csak a Flare említhető megoldásképp, –de az a Hunter fegyvertárát erősíti.

Skulking Geist

A Skulking Geist továbbra is az egyik legjobb lehetőség, ha a még mindig erősnek számító Malygos vagy Togwaggle Druidnak, az Odd Dragon Warriornak vagy épp Hakkar, the Soulfrayernek akarsz keresztbe tenni.

Mossy Horror

Nem feltétlenül kerülne az első helyre a tech lapok rangsorában, mert leginkább az Odd Paladinnal szemben effektív, de amíg a legfrissebb statisztikák szerint a Paladin rendelkezik a legkimagaslóbb győzelmi aránnyal, illetve amíg a Spiritek játékban vannak, addig érdemes számolni vele.

Mi maradt ki?

A neutral lapok közül a Golakka Crawler a kalózok ellen lehetne bevethető, de mivel a Whizbang paklin kívül nem sok Pirate Rogue szaladgál, ezért egyelőre nem az igazi. Hemet, the Jungel Hunter egy még elborultabb és hatékonyabb megoldásnak bizonyulhat Hakkar ellen, mint a Skulking Geist, de amíg ez a Legendary lap a paklik kevesebb, mint 2%-ában kap helyett, addig Hemet se csilloghat igazán. A class specifikus kártyák közül a Gnomeferatu, a Weapons Project és a Demonic Project még mindig jók, ahogy az új Paladin spell, a Rebuke is merész húzás lehet.

Te használsz tech kártyákat, vagy megpróbálod okos játékkal megoldani a szituációkat?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!