FPS dropot hozott a Winter Wonderland frissítés - Szerencsére van megoldás!

FPS dropot hozott a Winter Wonderland frissítés - Szerencsére van megoldás!

Az Overwatch fejlesztői némi hibát hagytak a gépezetben, ami súlyos teljesítménybeli problémákat okoz a játékosbázis számára. 

Kedd este végre valahára megérkezett a Winter Wonderland esemény és az ünnepi hangulat beköszöntött a játékba. A fejlesztők idén ugyan nem kedveskedtek nekünk új játékmóddal, de a Yeti Hunt és a  Mei's Snowball Offensive is visszatért, –továbbá számtalan új kozmetikai cucc, köztük 9 új hőskinézet is bekerült a játékba. 

A Winter Wonderland esemény megérkezett a játékba - Mutatjuk az újdonságokat!

Az Overwatch fejlesztői idén is számtalan újdonsággal készültek nekünk a Winter Wonderland eseménykor.

A frissítés mindemellett hősváltoztatásokat is tartalmazott, Brigitte Shield Bash képessége már 50 helyett csak 5 egységet sebez, Doomfist képességeinek cc-je szintén lecsökkent, ultijának 300-at sebző belső köre viszont nőtt, McCree Fan the Hammer-je és Torbjörn lávatócsái pedig szintén buffolásra kerültek. Az újdonságok összefoglalását az alábbi videóban tudjátok megtekinteni.  

Természetesen nem úsztuk meg hibák nélkül a frissítést, tegnap például időlegesen ki kellett venni a karácsonyi hangulatba öltöztetett Blizzard World pályát. A beszámolók alapján voltak olyan csapatok, akik nem tudták elhagyni a Spawn területet, de akadt olyan meccs is, ahol a 2CP pályák eredményjelzője jelent meg, vagy a payload egyszerűen nem mozdult meg. Szerencsére a fejlesztők gyorsan reagáltak a helyzetre: estére már semmi problémát nem tapasztaltam a pályán.

[ALL] 1.31 Blizzard World Disabled (12/12 6:45pm PST Update)

Hi everyone, We've identified an issue with Blizzard World preventing players from leaving spawn areas at the start of the match and completing the match. Due to the impact of this issue, we have temporarily disabled Blizzard World in all regions on PC, PlayStation 4, and Xbox One while we troubleshoot.

A Blizzard World hibái mellett sajnálatos módon a frissítés komoly teljesítmény problémákat is hozott a játékba, és a tegnap esti meccseim során agyvérzés közeli állapotba kerültem, amikor –a megszokott 200-250 helyett–, inkább 100-130-et (csapatharcokban kevesebbet) mutatott az FPS számláló. Habár csak egy középkategóriás gépem van, amiben egy 4Ghz-ra felhúzott Ryzen 1600x és egy GTX 1060 6GB dolgozik, –megfűszerezve 16GB rammal, plusz az elmúlt 1 év során folyamatosan csökkent az FPS-em a játékban–, rendesen felhúztam magam, hogy a Blizzard már megint tönkre vágott valamit és mostantól már nem tudom majd kihasználni teljesen a 144hz-s monitorom. 

A problémával nem csak én találkoztam, és a dühös felhasználók egy része hangot is adott az elégedetlenkedésüknek a battle.net fórumon illetve a redditen, a megoldást pedig el is hozta egy Madix névre hallgató játékos, aki a hiba forrását a Windows hangbeállításai közt találta meg. Ha ti is kevesebb FPS-sel rendelkeztek a frissítés óta, nyissátok meg a Start menüt, menjetek be a Vezérlőpultba, azon belül pedig a Hardver és Hangra, ott pedig kattintsatok a Rendszerhangok módosítása fülre. Az előugró ablakban aztán a Lejátszásnál görgessetek lejjebb addig, amíg meg nem találjátok az éppen használatban lévő hangeszközötöket (ezt egy zöld pipa jelzi), menjetek rá a tulajdonságokra és a Térbeli Hangot kapcsoljátok be. Én a Windows Sonic fejhallgatóhoz opciót választottam, mert a másik lehetőséghez egy külön applikáció szükséges. Láss csodát, a játékba történő újra bejelentkezés után az FPS-em visszakúszott a megszokott értékek közé. 

Ehhez a panaszkodó bejegyzéshez egyébként hozzászólt a Blizzard egyik vevőszolgálatosa is, aki biztosított mindenkit arról, hogy vizsgálják a Térbeli Hang okozta problémát, –azonban ez a hiba csak a Windows 10-et használókat érinti; arra kérte a más operációs rendszerrel rendelkezőket, hogy instrukciói alapján írják le a pontos hibát és annak körülményeit, és küldjék be a fejlesztők számára elemzésre. Ha a fenti megoldás nektek valamilyen úton-módon nem működne, mindenféleképpen figyeljétek a fórumot

Ti is küzdötök egyébként FPS problémákkal a Winter Wonderland frissítés óta? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!