"Jó úton halad afelé a játék, hogy e-sport ready legyen" - fullpactum interjú

A fullpactum játékosai hisznek a PUBG e-sport jövőjében, és alig várják, hogy ismét részesei lehessenek az MNEB PUBG első szezonjában.

Az MNEB osztályozó kupája véget ért, az állandó ligarendszerbe bejutott 16 csapat mindegyike találkozott egymással a döntőben, most pedig egy rövid szünetre vonultak, hogy felkészülhessenek az első szezonbeli összecsapásokra.

"Az MNEB segítségével a magyar e-sport akár aranykorát is élheti a későbbiekben" - ROG Warriors

Heldeus | 18/12/12 16:15 A ROG Warriors játékosai elég kritikusak a PUBG e-sport mivoltját illetően, az MNEB első szezonját azonban izgatottan várják. Szeretnének már újra pályára lépni, hogy megmutathassák mit is tudnak. Az MNEB osztályozó kupája véget ért, az állandó ligarendszerbe bejutott 16 csapat mindegyike találkozott egymással a döntőben, most pedig egy rövid szünetre vonultak, hogy felkészülhessenek az első szezonbeli összecsapásokra.

Mivel ezeket a csapatokat, játékosokat hétről-hétre látni fogjuk harcolni, így fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk őket a közösségnek, úgyhogy ezúttal elhoztunk Nektek egy interjút a fullpactum csapatával!

Igen jól szerepeltetek az MNEB PUBG selejtezőin, hiszen ott vagytok a jövőre induló ligában, de kik is alkotják a fullpactum csapatát, mit kell tudni rólatok?

mrk: Müller "mrk" Márk vagyok, 25 éves, jelenleg Budapesten élek és dolgozok. "Másodállásban" a csapat ingame leadere vagyok.

blas: Zsikla "blas" Balázs vagyok  25 éves. Soltvadkerten lakok és dolgozok. A csapaton belül én vagyok a scouter.

Greifm: Greif "Greifm" Márk vagyok, 26 éves, Kalocsáról, dolgozom! Én lennék a csapat egyik fraggere.

D3r3ius: Kovács Albert "D3r3ius" vagyok 21 éves. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy Nyírgyulaj nevezetű faluban élek és dolgozok. Szabadidőmben leginkább a számítógépen játszok a haverjaimmal és a csapatban én is fragger vagyok.

Mikor kezdtetek el a PUBG-val foglalkozni, van esetleg korábbi tapasztalatotok más játékokban?

mrk: Casual szinten 2017. augusztusa, kompetitív szinten kb. idén nyár óta. Előtte, amit úgy igazán komolyabb szinteken játszottam, az a COD széria két gyöngyszeme a 2. és a 4.

blas: 2017-ben kezdtem a PUBG-t, előtte két évig CS:GO-ztam funból.

Greifm: PUBG-val 2017. szeptembere körül kezdtem el játszani, de komolyabban csak március óta! Korábban Team Fortress 2-vel és Overwatchcsal játszottam kompetitíven.

D3r3ius: Sok játékkal játszottam már eddig, legtöbbet lövöldözős kategóriában inkább; COD4-gyel 2 évet, R6-tal kb. 1,5 évet, CS:GO-val meg 3 évet, de leginkább már csak a PUBG-vel játszok kb. tavaly nyár óta.

Mikor és hogyan állt össze a csapat? Játszottatok már korábban együtt?

mrk: Blas, D3re és én (mrk) kb. 1 éve játszogatunk együtt Rainbow-t, CS:GO-t és PUBG-t. Márk nyár elején csatlakozott hozzánk, de konkrétan a csapat az MNEB első selejtező meccse előtt állt össze. Először csak funnak indult a sztori, aztán egyre jobban mentek a dolgok, és végül a 4. selejtezőn be is jutottunk a PlayOff-ba, ahol hatodikként kvalifikáltuk magunkat az osztályozó kupára és a jövő évi ligába is.

Az MNEB PUBG osztályozó kupája véget ért, ám az igazi küzdelem januárban már kezdetét veszi. Lehet szerintetek a PUBG-ból igazi e-sport, illetve mit vártok a ligarendszertől?

mrk: Az elején csak remélni mertem, hogy ebből a játékból valaha is igazi e-sport ready game lesz, de egyre jobban az látszik, hogy nemsokára eléri azt a szintet. A ligarendszer nagyon jó kezdeményezés és reméljük jót fog tenni a magyar PUBG szférának.

blas: Jó úton halad afelé, hogy e-sport ready legyen, de a fejlesztőknek nagyon sok munkát bele kell még rakniuk. Illetve jó lenne egyre több hazai verseny, netalán LAN (az MNEB-n kívül is). A ligarendszer egy jó kezdeményezés, szerintem jó indulási pont lehet a hazai PUBG közösségnek.

Greifm: Őszintén szólva mikor elkezdtem játszani a játékkal, nem gondoltam volna, hogy valaha is meg fogja állni a helyét a kompetitív szférában, de ez az álláspontom egyre inkább kezd megváltozni minél többet játszok. Szerintem az MNEB nagyon jó kezdeményezés! Hosszútávú tervünk van vele, szeretnénk minél többet fejlődni, és megmérkőzni Magyarország legjobb csapataival!

D3r3ius: A PUBG-ból szerintem lehetne e-sportot csinálni, de kicsit szerencsejáték is egyben. Másrészt nagyon benne van a csapatmunka meg a skill is az eredmény kimenetelében.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!