2019-ben nagyot robbanthat a Discord Store

2019-ben nagyot robbanthat a Discord Store

2019-ben számolni kell az Epic Stores és a Valve mellett a Discord Store-al is, hisz jobb ajánlatot adtak a játékfejlesztőknek, mint a másik két felület.

Nem rég az Epic Games bejelentkezett a játékáruház piacon, mint Valve konkurencia. Jóval kedvezőbb feltételeket ígértek a játék fejlesztőknek, ha náluk publikálják az újdonsült játékaikat (bővebben erről az alábbi cikkben olvashattok).

Az Epic Games tovább bővül, hamarosan megnyitják a saját játék store-jukat

Heldeus | 18/12/05 07:16 Az Epic Games a tegnapi napon jelentette be, hogy komoly projektbe fogtak: számos játék –illetve egy különálló launcher– lefejlesztése után most valami egészen mással érkeznek: saját store-t nyitnak, ami elérhető lesz minden játékfejlesztő számára. Elsődleges céljuk, hogy egy olyan "boltot" alkossanak meg, ami megfelelő üzleti feltételeket és közvetlen kapcsolatot biztosít a játékosokhoz.

Azonban még egy "versenyző" akadt, aki nem más mint a Discord Store. A chat felülettel foglalkozó cég Augusztusban útjára indította a Store részlegét, ahol játékokat lehetett venni kedvező vagy épp normál áron. Így összeségében a Discord most már nem csak egy chat/teamspeak funkcióra alkalmas alkalmazás, hanem egyben egy webáruház is. 

2019 év elejétől azt ígérték a játékfejlesztőknek, hogy 90/10 százalék arányú részesedés mellett publikálhatják náluk újdonsült termékeiket. Ez igencsak csábító, hisz a Valve 70/30 arányban részesül minden egyes értékesített termék után, míg az Epic Games áruházban vásárolt játékok után a cég 88/12 százalékban részesülnek. Ugyan ez a 2% nem tűnik soknak, de miért ne élnének vele a fejlesztők?! Hisz sok kicsi sokra megy, –ráadásul a Discord igen rövid időn belül meghódította a gamerek világát. Két év leforgása alatt, 2017-ben közel 11 millió! felhasználó regisztrált a felületre. Ez a szám azóta csak gyarapodott és egyúttal újabb funkciókkal bővült a program. Így valóban elgondolkodtató, hogy bizony lehet megérné ott forgalmazni a készítőknek a fejlesztéseiket.

 

Úgy gondolom a versenybe méltó ellenfél lehet a Discord Store a másik két rivális Valve és Epic Games mellett. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amivel a másik két konkurens egyáltalán nem. Saját szerver készítés, videókép megosztás, beszélgetés. Mintha az xfire, teamspeak a skype vagy épp a régi MSN programok lennének egybe gyúrva.

Ti mit gondoltok, van esély arra, hogy ez a webáruház taroljon a piacon? Ti vennétek innen játékokat?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!