Dupla áramszünet és turbó Div2 után a Raging Sharpshooters lett a HD2L S5 bajnoka!

Fogalmazzunk úgy, hogy kalandos volt a HD2L ötödik szezonjának LAN-ja, és az első osztály fináléja végül is probléma nélkül lement.

December 15-én megérkezett az idei első hóesés. Pont ezen a szép napon, mikor a HD2L LAN döntőjét rendezték az Infinity Esport bárban. Az időjárás hatására a vonatok már nem tudtak menetrend szerint közlekedni, így az eredetileg 14 órára kiírt Div 2-es összecsapás végül 17 óra után startolhatott el.

Legalábbis indult volna útjára, de a technika ördöge épp arra járt, és rögtön kétszer is leverte a biztosítékot. Kiderült, hogy a helyszínre látogatók lábáról leolvadó hó víz formájában olyan helyre jutott, ahol a kábelezés és a biztosítékok nem volt biztonságban. A verseny megrekedt, –akciót addig nem nagyon lehetett látni–, végül a közös megegyezésnek köszönhetően ezt az összecsapást egyetlen Turbó game döntötte el. A Space Cakes Szakállember világbajnok Pudge játékának is köszönhetően behúzta ezt a párharcot. Persze azért meni dupla bootsos Anti-Mage-ét is kiemelném, de kevésnek bizonyult ezen a délutánon. 

A Divízió 1 döntőjére úgy ahogy összeállt a technika, a játékosok is mondhatni időben megérkeztek, így egymásnak eshettek a felek. Szó szerint, mert nagyon akció dús és izgalmas meccseket láthatott a nagyérdemű. A bo3 fináléban először a Raging Sharpshooters jutott vezetéshez. Kontrollálni tudták Royafiend Alchemist-jét és a legtöbb teamfightból jól jöttek ki, zslevi Ember Spirit-je és ArGosZ Juggerje túl erőssé vált a late gamere és be tudták fejezni a meccset a 40. percre.


Az Aesthetic Crew csapata

A visszavágó hozott egy Meepo-t, aki segítségül kapott egy Axe, Dazzle, Tusk és Void négyest. Nem is kellett sok Mr.M-nek, hogy előnyre tegyen szert, és ugye tudjuk ilyenkor mire képes a testvériség. Egyenlített az Aesthetic Crew.

A mindent eldöntő csatában a Raging Sharpshooters egy elég jól összerakott ötöst választott: volt náluk Invoker, Bane, Nyx, Phoenix és Phantom Assassin is. Már az elején elég jól működött a stun plusz Sunstrike kombó; a PA is elég gyorsan erőssé vált. Ugyan a felső lane-t az Aesthetic Crew be tudta ütni, de sokra nem mentek vele. A Void mellé hiába hoztak Lichet, nem akart igazán jól működni ez a páros, ráadásul a 20. perc után a védekezéseknél a Pugna sem volt igazán használható. A 37. percben aztán egy Roshan előtti teamfight mindent eldöntött a Sharpshooters-nek, sikerült a Chrono alatt lefogni a Bane ultival a Voidot, a többiek pedig elintézték a társait, begyűjtötték az Aegist, –és nagyjából be is fejezték a döntőt.

Raging Sharpshooters 2-1 Aesthetic Crew


A Raging Sharpshooters csapata

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!