"Tototól az Africa című szám hatására a "KEEP PLAYING AS A TEAM" gombot nyomtuk"

A GoodGame együttese ékes példaként szolgálhat az összetartás és a barátság fontosságáról.

Egy összetartó baráti társaságként indult a Good Game, amely végül igazi csapattá kovácsolta a srácokat az elmúlt hónapok során. A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első nyílt selejtezőjén a legjobb négyig meneteltek, és rögtön elfoglalták helyüket a playoffban. A rájátszásban az első körben ellenfél nélkül jutottak tovább, viszont utána már nem ment jól a szekér; két sima vereséget követően ki is estek, de ez is biztosította a részvételi a jogukat az MNEB első szezonjában. Az általuk adott válaszok alapján nagyon egységes és összetartó ötösről beszélhetünk, és egymás segítése, –valamint kompromisszum készségük egy kis gyakorlással– igazi meglepetés csapattá varázsolhatja őket.

Az R6S hazánkban mondhatni rétegjátéknak számít. Ti miért választottátok ezt a játékot, miben különbözik szerintetek igazán a többi FPS-től?

Tomcii: "R6-ban eléggé fontos a csapatmunka, a taktika és az információ. Itt a játékosok egymásra vannak utalva, ha nyerni szeretnének. Annyira nem jellemző a Siege-re, hogy egy ember hozza folyton a köröket, mint például CS-ben. Alapból jobban szeretem azokat az FPS játékokat ahol lehet célozni a fegyverrel és nem csak hipfire-be kell lőni, szóval ez számomra már egy plusz pont."

Kgrei: "Körülbelül két éve még Free-weekenden (year 1, season2) megtetszett a játék és megvettem."

Farbatos: "Egy-két magyar videósnál láttam a játékot, egyből megtetszett a mechanikája meg az egész játékmenet. Igazából összehasonlítási alapom nincs másik játékokkal, előtte csak a klasszikus COD2 ment. 2016-ban az R6 miatt vettem új PC-t, és 18 éves fejjel kezdtem el aktívan játszani, mindezt ezért a játékért. Mondhatni erre a játékra építettem fel magam több, mint 2 éve csak ez megy napi szinten."

Vath: "Tetszett, hogy sokoldalúbb és több kihívást nyújt, mint más FPS-ek."

Usbporrt: "Engem őszintén ez fogott meg, hogyha valaki kiesik (értsd: meghal), az hatalmas kihatással van az adott körre. Tetszik, hogy a játék nem "kegyelmez"."

Kérlek mutassátok be egy kicsit a csapatotokat! Csak az R6S pörög vagy más játékkal is foglalkoztok?

Tomcii: "Ha nem együtt játszunk, akkor más ismerőseimmel R6-ozok, ezen kívül a WOW, ami még pörög rendszeresen az én részemről."

Kgrei: "Legtöbbször R6-ozni szoktam, de azon kívül még PUBG-val vagy Overwatch-al szoktam játszani. Csapatból Bazsi és Farba, akivel a PUBG-t szoktuk gurítani, OW-val legtöbbször egyedül játszom."

Farbatos: "Gerivel és Bazsival szokott pörögni egy kis PUBG néhanapján, azon kívül csapatszinten nincs más közös játékunk, mindenki mást szeret csinálni, akár másokkal játszani. Fontos, hogy nem megyünk egymás agyára, így néha jól esik a másik hangját hallani egy kicsit hosszabb idő után."

Vath: "Az R6S mellett keveset játszom más játékokkal, néha egy kis LOL vagy más offline játékok előfordulnak (Dark Souls, Dishonored)."

Usbporrt: "Inkább single player játékokat játszom. Nem is értem mit keresek itt."

A MNEB bejelentése sok játékost ösztönzött arra, hogy csapatokba verődve megpróbálkozzanak a bejutással. Ez nektek nagyon jól sikerült hiszen ott lesztek az első szezonban. Mindig együtt játszottatok vagy hogyan alakult ki ez az ötös nálatok?

Tomcii: "Én személy szerint nem olyan régen vagyok a csapat tagja. Teljesen véletlenül kerültem ide. Épp solo rankedoztam Lionnal Themeparkon, mikor megszólalt a Toto-tól az Africa című szám Farba-éktól és onnantól már csak a "KEEP PLAYING AS A TEAM"
gombra kattintottunk. A többi meg jött magától. :)"

Kgrei: "Lassan 1 éve, hogy összeálltunk és azóta kisebb-nagyobb kihagyások mellett alkotunk egy csapatot. Nyáron érkezett Tomi (Tomcii), és vele lett teljes most a felállásunk."

Farbatos: "A csapatból egyedül Bazsit (ZsubaBubus) ismertem régebbről. Az ő ismerőse volt Geri, így voltunk először meg 3-an. Kerestünk még magunk mellé tagokat, és az általunk szeretett Facebook csoportos módszerrel találtunk rá Petire (Usbporrt), majd rövid idő után jött Bálint (Vath), Peti barátja. Ez körülbelül 1 éve történt, és szerencsére kialakult a nagyon jó személyes kapcsolat és már-már barátság hatására azóta is együtt vagyunk. A problémákat nem a roster felborításával oldottuk meg, hanem gyakorlással, megbeszéléssel, talán ez tartott és tart minket ennyire össze. Sokáig így voltunk egy csapat, majd aztán egy ranked során rátaláltunk Tomcii-ra, akit rövid idő alatt megkedvelt mindenki és körülbelül 6 hónapja ezzel a felállással készülünk. Azóta ez a csapat annyira összekovácsolódott, hogy szerintem egyikőnk se tudná már magát a többiek nélkül elképzelni egy másik együttesben, holott voltak próbálkozások más szervezetek részéről egy-egy játékos áthívására. Talán már mondható, hogy számunkra fontosabb a barátság, mint az eredmények és a sikeresség."

Vath: "Az idén fedeztem fel az ESL-t és mindenképpen ki szerettem volna próbálni a versenyzést. Éltem aztán a lehetőséggel, hogy csatlakozzak a csapathoz, ami szintén ebben az évben alakult."

Usbporrt: "Közel 1 éve játszik együtt az együttes, hol nagyobb, hol kisebb aktivitással - a csapat tagjait kedvelem emberileg is, enélkül nem játszanánk együtt."

Jövő év elejétől startol az MNEB első szezonja, milyen várakozásokkal indultok neki? Illetve egy ilyen kezdeményezés révén elképzelhetőnek tartjátok, hogy akár magyar csapat a Pro League vagy a Challenger League közelébe kerüljön?

Tomcii: "Az, hogy milyen várakozással indulunk neki? Hát magunkhoz mérten próbáljuk a legjobb teljesítményt nyújtani. Az, hogy magyar csapat kijuthat-e Pro Leaguebe szerintem simán elképzelhető. Talán itt is lenne az ideje. :)"

Kgrei: "Szerintem a Challenger League elképzelhető, viszont a Pro Leagu-et nem tartom valószínűnek, talán majd 2-3 év elteltével."

Farbatos: "Én nagyon sokáig úgy gondoltam, hogy az a WiLD, amelyik a T3H ligában harmadik lett, elérhet nagyon nagy eredményeket, de ugye történt, ami történt, és azóta az a csapat már nem létezik abban a felállásban. A nemrég bekövetkezett játékosmozgások után azt mondom, hogy a RIFT kiemelkedhet a magyarok közül, és a formálódó Wild is felérhet melléjük/eléjük. Talán ez a két csapat, aki esélyes lehet egy esetleges CL kvalifikációra a közeljövőben. A profi liga az még távol van szerintem, de 2-3 éven belül, ha marad ez a fejlődő tendencia, elérhető lesz. Az MNEB maga egy nagyon jó lehetőség a közösség és a csapatok fejlődésére, összekovácsolására."

Vath: "Kíváncsian várom, mit hoz majd az első szezon. Szerintem a Pro League-re még nem fog bejutni magyar csapat, de a CL-re lehet némi esély."

Usbporrt: "Én a csapatunktól egy 4., vagy 5. helyet gondolnék reálisnak. Challenger League-et el tudok képzelni, Pro League-t egyelőre nem nagyon (de érjen meglepetés!)."

Végezetül nem rég élesedett az Operation: Wind Bastion, mi a véleményetek a két új Operátorról, a pályáról és magáról a frissítésről? Sokat változik a meta vagy nem igazán bolygatják meg az állóvizet? Igyekeztek majd a két új karaktert beépíteni a taktikátokba?

Tomcii: "A két operátor szerintem helyén van, de van egy dolog, amitől mind a kettő mégis OP. Ez pedig nem más, mint az ACOG-os egykezes fenevad. Kaid-ot amúgy könnyebben beépíthetőnek találom a taktikákba, mivel ő egy bandit 2.0. Nomadhoz viszont még kell idő míg kialakul, hogy mire és hogyan is érdemes használni. Új pályát még annyira nem ismerem, de azt már bizton állíthatom, hogy nem egy Tower 2.0 (hála istennek...)."

Kgrei: "Véleményem szerint a két új operátor és a map jól sikerült. Az operátorok talán túl jól is. Én nem igazán használom az új karaktereket, nem fekszenek igazán a játékstílusomnak. Taktika terén meg kell találnunk azokat a szituációkat, hogy hasznosítani lehessen őket, de elsőre talán azt mondanám hogy Nomad, aki bizonyos szituációkban (plant utáni, esetleges retake esetekben, flank megakadályozása, lassítása stb.) fontos lehet."

Farbatos: "Az új szezon részemről az egyik legjobban várt volt a játék során, és mondhatom, hogy nem csalódtam. Az új pálya érdekes, főleg a másfajta siteméretek és elrendezés miatt, ezért komoly kihívást jelenthet rá működőképes taktikákat kidolgozni. A két új operátor eléggé különleges, biztos helyet fog kapni bizonyos szituációkban a taktikáinkban. Személyesen Kaidot nagyon megkedveltem, a pisztolya elérheti azokat a magaslatokat, amiket az Ela fegyvere hozott erősségben a kiadása után. Magára a fegyverre a profi játékosok és a community véleménye alapján szerintem egy nagy méretű nerf érkezik majd."

Vath: "A két új operátor közül Nomadot tartom erősebbnek, de ő is inkább szervezett csapatoknál lesz hasznos igazán. Az új pályában már most több lehetőség van, mint a Hereford-ban. Megpróbáljuk majd mindkét karaktert hasznosítani."

Usbporrt: "Wind Bastionrõl nincs véleményem - nem volt még időm kipróbálni."

Hogyan töltitek az ünnepeket? A gaming és felkészülés a részét képezi vagy a teljes pihenés a legjobb ilyenkor?

Tomcii: "Változatosan: TANULÁS-MUNKA kombóval. Néha a változatosság kedvéért: TANULÁS-TANULÁS"

Kgrei: "A készülés folyamatosan zajlani fog, ha időnk engedi, de ugye közölünk négyen is a vizsgaidőszakkal lesznek elfoglalva. Ahogy a többieket ismerem, azért 1-2 game napi szinten meglesz."

Farbatos: "Az ünnepek nálam is a vizsgaidőszak jegyében fognak telni, és a többieknek is ez lesz a legfontosabb dolga, hiszen 4-en is egyetemen tanulunk még. A játék és a megfelelő felkészülés biztosan nem fog elmaradni a tavaszi szezonra, a kvalifikáció eredményei és leginkább a mutatott játék miatt tudjuk, hogy sokkal több van bennünk és van min javítanunk."

Vath: "Többnyire a vizsgáimmal foglalkozom az ünnepek alatt, de a gyakorlás sem maradhat el."

Usbporrt: "Sajnos a december-január hónapokat a vizsgaidőszak társaságában fogom eltölteni, ami temérdek mennyiségű tanulást von maga után. Sajnos a játék háttérbe fog szorulni."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!