"Egy nap szeretnénk elérni A CL-t, de előbb az MNEB-en kell helytállnunk"

A Team Plague edzője egy baleset miatt már játékosként nem segítheti az együttest, de edzőként mindennél elszántabban szeretné győzelemre vezetni a srácokat.

A második nyílt selejtezők magabiztos játékkal megnyerte a Team Plague, azonban a rájátszás nagyon nem úgy sikerült, ahogyan azt szerették volna. Eltekintve attól, hogy bejutottak az első szezonba, megrázta őket az ott elért eredmény. Az első körben nem volt ellenfelük, utána azonban az EXE Esports ellen –akiket a második kvalin megvertek– nem sikerült a diadal és az alsó-ágra kerültek. Itt az első körben megint defwin után kerültek a következő körbe, azonban itt sem termett babér számukra, az azóta a ligából kilépett Team Horizon Reapers ellen bukták el az összecsapást. Ezzel bejutottak ugyan az első szezonba, de rengeteg gyakorlásra lesz szükségük, hogy a legjobbak ellen is esélyesként szeretnének pályára lépni. A Team Plague-ről (tagok: DonKender, Wild, Fastfox, Rep, Flash)és az MNEB-ről a csapat újdonsült menedzsere és edzője, F4uW beszélt nekünk az interjú során, aki egy sajnálatos baleset miatt játékosként már nem segítheti a szervezetet, viszont hatalmas elánnal és odaadással terelgeti az ötöst, hogy egy nap tényleg valami nagyot alkothassanak.

Az R6S hazánkban mondhatni rétegjátéknak számít. Te miért választottad ezt a játékot, miben különbözik szerinted igazán a többi FPS-től?

"Már a Siege megjelenése előtt is toltam FPS-el, méghozzá CS:GO-val, aztán onnan váltottam az R6S-re. Csak úgy, mint két játékosunk: Rep és FastFox.

A CS:GO-nak a közössége nem feltétlenül volt olyan, mint amilyet én egyébként kedvelek. Aztán ahogy sokat játszottunk az R6-al megtetszett, hogy sokkal mélyebb gondolkodást igénylő, és összetettebb stratégiákat ötvöző játékról van szó. Nem csak a pure aim számít, hanem a taktikai érzék is nagyon fontos. A megjelenését követően azért kiforratlan volt, sőt most is vannak hibái, de még ezekkel együtt is egy jobban élvezhető tripla AAA kategóriájú címről van szó, mely jelentős csapatmunkát igényel."

Kérlek mutasd be egy kicsit a csapatotokat! Csak az R6S pörög vagy más játékkal is foglalkoztok?

"Maga az együttes Red Crow óta működik, akkor még én is játékos voltam, bár akkoriban még abszolút más összetételű ötös volt. Ha jól emlékszem klubszinten mi voltunk az első csapat, akik a magyarok között valamivel is próbálkoztunk és az elején egészen jól meneteltünk. Majd jött egy hosszabb szünet számomra, körülbelül egy félévet hagytam ki. De a többiek vitték tovább a csapatot, valamint volt egy Academy-je is a teamnek, amiből végül kialakult a Team Plague. Utána sajnos a látásom jó részét elvesztettem egy baleset miatt, ez akadályozta meg a visszatérésemet. Viszont a Team Plague vezetése felkért engem a menedzseri feladatok ellátására, és hogy a lehető legsikeresebb gárdát alakítsam ki.

Más játékokat illetően, jó néhányan LoLoznak, –illetve van, aki egy csomó mindennel játszik kikapcsolódásképpen (CoD, Rocket League ilyesmik.). Ketten pedig csak az R6-ot nyüstölik, és ha lehet, akkor a családjukkal töltik a szabadidejüket. Én, bár a látásom miatt szűkös lehetőségeim vannak, azért a For Honor-t nagyon szeretem."

A MNEB bejelentése sok játékost ösztönzött arra, hogy csapatokba verődve megpróbálkozzanak a bejutással. Ez nektek nagyon jól sikerült hiszen ott lesztek az első szezonban. Mindig együtt játszottatok vagy hogyan alakult ki ez az ötös nálatok?

"Mikor átvettem a csapatot, talán nem haragszik meg, ha megemlítem DaveAleman-t, mivel nem szabad elmenni a Plague-es munkássága mellett, hiszen igyekezett a legjobbat kihozni a dologból. Miután átvettem tőle a stafétát, több változtatást is végrehajtottam a csapat háza táján. Úgy éreztem, hogy nem vette mindenki annyira komolyan a játékot és a gyakorlást. Aztán amikor megtudtam, hogy lesz ez a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, tisztáznom kellett magamban milyen eredményt is szeretnék elérni, így olyan embereket gyűjtöttem magam köré, akikkel úgy gondolom véghez tudjuk vinni a célunkat."

Jövő év elejétől startol az MNEB első szezonja, milyen várakozásokkal indultok neki? Illetve egy ilyen kezdeményezés révén elképzelhetőnek tartjátok, hogy akár magyar csapat a Pro League vagy a Challenger League közelébe kerüljön?

"Ez most lehet, hogy érdekes lesz, amit mondok, de először is a második selejtezőt ugyan megnyertük, viszont a rájátszásban kaptunk egy olyan pofont, hogy rájöttünk ezt a ligát nem lehet félvállról venni. Rengeteg melót és energiát bele kell feccölni, hogy az ember jó eredményt tudjon felmutatni. Nem lesz könnyű dolgunk, mivel a ligában mindegyik csapatban remek játékosok találhatóak és nagyon jól is tudnak együttműködni.

A nemzetközi bajnokságokat illetően két szervezetet kiemelnék, a WiLD és a Rift van a legközelebb a Challenger League-hez szerintem. A Pro League-től magyar együttes nagyon távol van, persze egyénileg vannak olyan játékosaink, akik képesek lehetnének helytállni a legmagasabb szinten is. Egyébként én szeretném eljuttatni a Team Plague-t is a CL-ig, bár egyelőre még nem látom, hogy ez összejöhetne, de a sok gyakorlás meghozhatja számunkra az áttörést."

Végezetül, nem rég élesedett az Operation: Wind Bastion, mi a véleményetek a két új Operátorról, a pályáról és magáról a frissítésről? Sokat változik a meta vagy nem igazán bolygatják meg az állóvizet? Igyekeztek majd a két új karaktert beépíteni a taktikátokba? 

"Nagyon örülök, hogy nem szállt el az Ubisoft, a két operátor egész kiegyensúlyozott formában érkezett. Nincs az, mint Lion esetében, akit a competetive szinten már nem is lehet választani.

Nomad szerintem jobban használható lesz a jövőben, a fegyverzete és a gadgetje bizonyos szituációban elég jól működhet. Kiválthat egy Flank Watcher-t, bár a különleges eszközét kilőhetik, de azt is halljuk, így hasznos információkat kaphatunk az ellenfélről. Ezért felé hajlok, hogy beépítenénk a taktikáinkba. A recoil mintája TTS-en majdnem olyan lett, mint Zofiaé, a változás után mondjuk gyakorlás kérdése, de nem vészes a dolog.

Kaidnál nagyon jót tett az, hogy a 3-ból elvettek egy gadgetet tőle. Egy picit nehéz dolog vele védekezni. Ha rá építünk, akkor egy Tatcher tiltás elengedhetetlen, és Twitch is counterelheti. Van egy nagy visszarúgással rendelkező shotgunja, ami nem rossz, viszont tényleg meggondolandó, hogy őt érdemes-e felhasználni egy csapatnak a stratégiájába. Rankeden jól működik, de ilyen bajnokságokban szerintem nem olyan erős, dacára a public meccsekben látott nagy pick ratejének."

Hogyan töltitek az ünnepeket? A gaming és felkészülés a részét képezi vagy a teljes pihenés a legjobb ilyenkor?

"Ha rajtam múlna szentestén és 25-26-án mindenkinek pihenőt adnék. Számomra is nagyon fontos a karácsony ünnepe, de vészesen közeledik az MNEB start és ezért minden egyes napot és alkalmat ki kell használni, hogy gyakoroljunk és jobbá váljunk. El is fogom mondani a srácoknak, hogy nem nagyon lesz lazsálás, április után majd ki lehet engedni a gőzt, de addig 110%-on kell pörögnünk, és ki kell hozni magunkból a lehető legjobb teljesítményt."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!